Reklama

Reklama

Wolf Creek 2

  • Austrálie Wolf Creek 2 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Vrah z australského vnitrozemí Mick Taylor se po čase vrací sužovat další skupinu nic netušících turistů. Skutečná hrůza začíná ve chvíli, kdy se páreček zamilovaných baťůžkářů vydává do kaňonu Wolf Creek, kde je nucen strávit noc ve stanu. Během dovolené v australském vnitrozemí navštíví trojice baťůžkářů - Rutger, Katarina a Paul - legendární kráter Wolf Creek. Jejich sen o dobrodružství se však promění v děsivou noční můru poté, co natrefí na jednoho z místních, který je postrachem všech turistů: nechvalně proslulého Micka Taylora. Zatímco se před ním partička snaží uprchnout, Mick na ni pořádá nervy drásající hon napříč nehostinnou australskou pustinou. Nakonec přežije jediný - Paul. Toho Mick zatáhne do svého doupěte, kde mu dá naplno pocítit svou krutost. Pokud má mít v zoufalém boji o přežití, z něhož předtím ještě nikdo nevyvázl živý, Paul alespoň nějakou naději, bude muset zapojit všechnu svou vynalézavost, aby přelstil muže, který se za vraždící zrůdou skrývá, a proměnit se ve stejně bezcitné monstrum. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (265)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Shit! Lítající klokani! '' ------ Čas od času dostanu chuť na něco ostřejšího a tak si dám nějaké jídlo nahusto ochucené chilli tak moc - až se z toho člověk začne potit.. A čas od času mám takovéhle chutě i filmové. Nejlepším a nejostřejším kořením a v pravdě exotickým jsou australské filmy. A jelikož jsem viděl už dříve první díl Vlčího potoka s gustem jsem sáhl po číslu dvě. A stejně jako s prvním soustem fazolí se slaninou, kdy se ústy jak požár rozlévá pekelná ale dobrá chuť papriček, zaplavil mne stejný pocit hned v úvodu filmu, kdy se na scéně objevila modrá kára se strejdou Mickem. John Jarratt se pro tuto roli musel asi narodit a kdybych si měl představit vzor rodilého Australáka, byl by to asi přesně on. Postarší chlápek se sombrérem na hlavě, zarostlý, s kotletama, v kostkované bavlněné košili, riflích, na zádech puška a pískající si Matildu. A takovej je přesně strejda Mick. Rodák z vnitrozemí, kterej po čertech nesnáší turisty a ještě více Anglány. Bere je jako plevel zamořující jeho krásnou Austrálii. A plevel je třeba vytrhávat aby zahrádka byla stále krásná a čistá! .. :-) Pokračování mají ten problém, že se tak nějak točí kolem svého předchůdce, většinou jsou uměle natahovaná a většinou to nemá tu kvalitu co prvotina. Ne tak toto. Tady se nebudete nudit ani minutu. Děj se neutále žene kupředu a tvůrci mají na vás schované jedno překvápko za druhým. Skvělé dialogy, drsné okamžiky, honičky v autech, vědomostní kvíz (fakt hustej!) a je tam i spousta humoru, hlavně z hudebního doprovodu jsem místy nemohl... U mně rozhodně dvojka předčila svého předchůdce! A tak nějak mne napadá jestli nám pan Greg McLean tímto již druhým pokračování nechtěl zanechat nějaký důrazný vzkaz... No Austrálii a oblast Wolf creek asi pro jistotu letos vynechám. A teď si jsu udělat ty fazole... dostal jsem na ně chuť! Za mne je za 5 správně zodpovězených otázek! * * * * * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První díl je velmi průměrným a tuctovým hixploitationem, ale druhý díl je obohacen více prvky a konečně můžu zařvat tento rok mou oblíbenou větu, Je to Jízda jako Prase!! Od začátku do konce smršť pořádného gore (headshoty,brokovnice,uřízlá hlava,porcování lidského těla.. Nádhera!) slušná gradace napětí, příjemná exotická krajina, krásné zavzpomínání na plno starších explo/hixplo z předešlých let, vynikající záporák, fakt strašný buranský hovado, který se s ničím a nikým nesere, zvířata zde dostávají na prdel v plném proudu! Scéna s klokany největší over the top, co jsem kdy viděl. Opravdu vynikající záležitost, které na kráse a k dokonalosti chyběly jen nahé ženské a výraznější torture. Austrálie letos válí a co se týče gore, slušně konkurují Francouzům. 80% ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Síce mi to zase úplne nesadlo, ale aspoň musím uznať, že po debilnej jednotke je to jednoznačne posun k lepšiemu. Zatiaľ čo som v jednotke nadával na idiotské postavy pri tom, ako sa to celé tvárilo vážne, v tomto prípade to režisér zobral z úplne iného uhla pohľadu a nakrútil akčnú hororovú komédiu. Gore výborné (aj keď ho zase mohlo byť omnoho viac), jedna scénka cca. v polovici filmu ma rozosmiala ako už dlho nič, zase na druhej strane by som poniektoré pasáže skrátil aj o polovicu (pri tom som nikdy nemal nič proti adrenalínovým naháňačkám, ale zdalo sa mi to predsa len trochu prestrelené). Záverečné konverzačné súťaženie... na mňa žiadne veľké dojmy neurobilo, všetko tu už bolo. Ja mám z toho filmu rozpačité pocity - horda plusov aj mínusov, aj keď možno režisér chcel, aby si na svoje prišiel každý, pretože momenty, ktoré bavili mňa, môžu niekoho iného otráviť a naopak. Ale bez pochýb sa jedná o jeden z tých lepších tohtoročných kúskov (po tej komediálnej stránke vyložene top, takže nelogickosti nemám potrebu rozoberať, po hororovej u mňa lepší priemer). ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pokračování Wolf Creeku je mnohem zdařilejší, než byl díl úvodní. Greg McLean roztáčí tuhle mašinu do plných otáček již od úvodních minut, kdy si Mick zadělá na slušný body count, aby pár mordů vystřídala snad hodinu trvající naháněčka. Doposavaď má film neuvěřitelné tempo, kde samozřejmě musí divák počítat s projevením jisté dávky tolerance vůči logickým nedostatkům, no je třeba dodat, že nějakým extra kiksům a pitomostem se tvůrci úspěšně vyhnuli. Poslední půlhodinka je trošičku z jiného soudku, kde jsem si vzpomněl na tyhle dva kousky. Ono ostatně těch přirovnání by šlo použít víc v celém průběhu, ale označit tenhle filmek za vykrádačku mě to nenutí, protože výsledná funkčnost je hodně dobrá. Za sebe jsem očekával větší porci torture, což ale vůbec neznamená, že to považuju za bod mínusový, takže já opravdu nemám moc na co si stěžovat. V letošním zatím dost chabém roce tohle patří k nejlepším hororovým novinkám. Jako drajvovaná naháněčka se dá tohle doporučit. 90% ()

Claw 

všechny recenze uživatele

V roce 2005 natočil Greg McLean nevýrazný Australský "horor", který mě docela nudil. ALE... tímto filmem rozpoutal nechtěně spolu s Francouzi obrovskou vlnu hororových filmů, které se navrátily k základům hororu 70. let, a to dnes již toto můžeme nazvat silným žánrem (nikoliv subžánrem) EXPLOITATION... Ve filmu nešlo o gore, usekané končetiny a hlavy, ale o teror a násilí, psychický nátlak atd. Paradoxně to byla Evropa a Austrálie, která obrodila tento žánr, který dnes slaví již roky úspěch ve vykradačských USA, které na nás chrlí jeden teror a filmové násilí za druhým... To jen tak na úvod, že první "Wolf Creek" se svým dodatkem, že je natočen podle pravdy šokoval diváky jiným způsobem, než bylo v té době zvykem... Druhý díl je také podle skutečné události a vrací na scénu magora z prvního dílu. Tzv. "ozplotation" v plné parádě, který od začátku tvrdě a drsně šlape na plyn (doslova), násilí, gore, nečekané momenty, odporný a totálně šílený hlavní magor, uřezaná hlava nožem v přímém záběru, totálně kulervoucí scéna s klokany, vyvraždění páru starých dobrotivých důchodců... ano, v tomto filmu nezůstane NIKDO ušetřen!! Muži, ženy, staří lidé, zvířata jsou masakrováni jak na běžícím páse a když už je toho na silnici a v poušti dosti, děj se přepne na téměř půlhodinové "torture" v plné parádě kdy převládá zejména psychický teror a tlak na hlavního hrdinu... Ten film má koule a pořádný!! Mnoho diváků, a to i diváků znalých hororů a exploitation žánru si možná nevšimne, že film EVIDENTNĚ oslavuje řadu kultovních exploiterů, které jsou povinnou četbou pro příznivce žánru. Jednak je to excelentní a do dnes nedoceněný flick z 80.let "Fair Game", dále akční teror na silnici mi nenechal nevzpomenout na šíleného a kultovního "Hitcher", samozřejmě že kult kultů "The Texas Chain Saw Massacre" je připomenut v největším podíle... a ve finále si můžeme vzpomenout (jak kdo...) na nespočet asijských "torutre-porn" prasáren... Tenhle film není jen drsný, krvavý, násilný, a psychicky nepříjemný, tento film je oslavou (nikoliv vykrádačkou!!!) těch nejlepších perel, které v subžánru vznikly. Je pospojován skvěle do sebe a funguje na jedničku. Ale není pro každého... a spousta i těch hodně znalých v něm neuvidí a nepochopí to, čím má být - oslavou "ozplotation" a exploitation celkově… /100% + FILM ROKU/ ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Když Paul (Ryan Corr) mluví se svou přítelkyní, spojení se začne zhoršovat, což ho donutí zavěsit a těsně předtím, než zavěsí, je slyšet Mickův (John Jarratt) smích. (Johnny.ARN)
  • V úvodní scéně se dvěma policisty je u dálnice vidět částečně zchátralý billboard s nápisem: „Golden Fleece.“ Golden Fleece je skutečný název několika australských společností. (Johnny.ARN)
  • Ve filmu se původně měla objevit zmínka o Mickově (John Jarratt) minulosti, která by objasnila jeho vývoj v psychopata. Ovšem nakonec to ze scénáře vypadlo. Později se jeho minulost objevila v seriálu Vlčí zátoka z roku 2016. (ČSFD)

Reklama

Reklama