Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zatímco Sidney Prescottová žije na bezpečně chráněném místě v ústraní, kolem natáčení nejnovějšího snímku pod názvem Bodnutí 3 na motivy hrůzných vražd z Woodsboro, které právě probíhá v Hollywoodu, se začne rojit počet mrtvol. Když ji narůstající teror konečně přiměje opustit úkryt, Sidney a další přeživší z Woodsboro jsou opět vtaženi do zákeřné hry ve stylu chaotického hororového filmu. Zrovna když si ale začnou myslet, že už dokáží hrát podle pravidel, zjistí, že byla všechna pravidla porušena. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (335)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Deja voodoo. Kvůli masakru na Columbine High School je násilí oškubané jak ofina Courteney Cox a do popředí se dostává odlehčující humor a sebeparodování. Bez Williamsona to hlavně v první půli připomíná Deweyho chůzi, ale nakonec se zvyklosti trilogií ohnuly uspokojivě (stejně jako kdysi paní Prescottová). V kontextu dalších událostí je zajímavé, jak si šéf Miramaxu zprodukoval film, který je tak trochu o něm a praktikách, které plodí zlo.. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Uběhli tři roky a Craven se vytasil s dalším dílem Scream. Tentokrát napsal scénář Ehren Kruger a bylo to poznat. Tato série se opět blíže přiblížila hranici odpadních vod, od které jí zachránili opět jen herecké výkony již osvědčených herců. Nestačil jsem zírat kamže se to poděla ona původní myšlenka oživit slashery a přivést tento subžánr opět na vrchol. Cravena to zřejmě už nebavilo doma se starou a tak se rozhodl pořádně „vyjebat“ s nažhaveným divákem. Natočení o filmu ve filmu by ještě nemuselo být špatné, kdyby se z toho nakonec nezrodila podívaná pro desetiletá děcka, kde hrají prim tajné chodbičky a tentokrát vážně hnusná Courteney (tím myslím svou visáží). Vrah si našel novou hračku, kterou koupil asi u Mattela, rád posílá faxy a rozdává fotky + většina herců (ve vedlejších rolích) mi přišla sjetá. Jediné za co musím tvůrce pochválit, byla replika Woodsboro. No a pokud je tento film označován za zabíječ nudy, tak já teda nevím, protože jsem se u něj povětšinu času nudil jako prase. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Ak prestaneme nakrúcať horory, prestanú existovať vrahovia?“ Trojka nikdy nebola zlá. Ani v dobe, keď šla do kín a očakávania boli vysoké. S odstupom pár desaťročí je to vlastne veľmi fajn horor. Vždy ale šlo o obrovské sklamanie v zmysle, ako strašne tvorcovia prehajdákali geniálny nápad vnoriť sa do hollywoodskeho zvráteného showbyznisu. Presne z takýchto priemerných a vážne sa berúcich slasherov si prvé dva diely robili  srandu. Nechápte ma zle. Nemám rád humor v hororoch. Takže radšej vážny slasher, ako komediálny. Lenže jednotka s dvojkou síce "žmurkali" na hororového fanúšika, no napriek oceánu riadne drsných vtipov v jadre zostávali mrazivé, seriózne, intenzívne, ponuré a znepokojujúce. Vypovedali o šialenstve v našom svete. Trojka je však proste len priemerný slasher. Nezačína sa úplne najhoršie (ostatne, úvod patrí môjmu miláčikovi z dvojky, Cottonovi Wearymu), no s pribúdajúcimi minútami sa stáva čoraz nudnejším. Nový scenárista (Kevin nemal čas) síce raz za čas vymyslí niečo originálnejšie (naháňačka v makete domu Prescottovcov, Lance Henriksen ako zvrhlý cormanovský producent), ale skôr alebo neskôr to utopí v nezáživných postavách a nudne prepletenom scenári, márne sa ku koncu snažiaceho o šokovanie diváka. Najsmutnejšie je, že už ani vracajúce sa pôvodné preživšie postavy z jednotky a dvojky nemajú čo hrať a predvedú maximálne tak nové účesy a šaty (a spôsob, ako do série vrátiť Randyho Meeksa je ozaj dosť WTF). Smutné zavŕšenie trilógie... po ktorej prišla asi ešte smutnejšia štvorka, snažiaca sa univerzum zmodernizovať a predstaviť novej generácii. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Vrah zanechal na místě činu už druhou fotografii." „Fajn, ještě deset a můžeme si vydat kalendář." A já musím opět po té dlouhé době, kdy jsem tenhle díl viděl a v rámci tehdejší trilogie mne příliš nenadchl, zvednout hodnocení. Ano, tematicky jde o pokračující kolovrátek - honičky + vraždy, ale film má rychlé tempo a napětím nešetří stejně jako mrtvolami. Po schodech nahoru a dolů, pády z výšky, nůž se míhá, zrcadlové skříně, knihovna s tajnými dveřmi, nezničitelný vrah. Když Sidney přichází ke svému domu postavenému ve studiu, objevil se náhle závan z Noční můry, až jsem čekal, zda se opět nevynoří Freddy. Takové zvláštní deja vu. Film ve filmu. Stejně jako ve dvojce i zde přijdou na přetřes třetí díly sérií. A kruh se samozřejmě uzavře....Nick Cave, Static - X, System of A Down..... ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Dost trapný oproti předchozím dílům. Parodování sebe sama nefunguje, Neve Campbellová je šíleně otravná a to "překvapení" na konci, to mě fakt dostalo. Kdyby byl příště vrah oranžovej mrož v podání Marlona Branda, ani bych se moc nedivil. Druhá hvězdička je nostalgickou vzpomínkou na relativně kvalitní jedničku... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (39)

  • Oproti 180 litrům v jedničce a 110 litrům ve dvojce se během tohoto filmu spotřebovalo jen 40 litrů umělé krve. (ČSFD)
  • Natáčelo se od 6. července do 29. září 1999 a v lednu 2000 v Kalifornii. (Varan)
  • Skladba "Red Right Hand" zazněla i v obou předchozích dílech (1996, 1997). (beyli)

Reklama

Reklama