Reklama

Reklama

Leatherface - zrození

  • USA Leatherface (více)
Trailer 2

Film předchází událostem původního snímku Texaský masakr motorovou pilou (1974) a přiblíží nám zrod legendárního masového vraha, známého jako Leatherface (Kožená tvář). Dospívající Leatherface uteče z psychiatrické léčebny spolu se třemi dalšími pacienty a unese mladou zdravotní sestru. Na stopě je jim však muž zákona toužící po pomstě. (Spidey3)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (203)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Leatherface" bol filmom, ktorý si nemyslím, že niekto chcel nejako výrazne vidieť. Ja osobne som bol nalákaný len vďaka menu Lili Taylor. Preukázala sa, že vie byť aj príjemná, no súčasne aj nebezpečne desivá. A bol som zvedavý, čo do tohto filmu prinesie. Ale k nej sa ešte dostanem. Povedzme si teda, čo sa mi na filme páči. V prvom rade, sanatórium v 60-tych rokoch. Myslím si, že je presne tak špinavé, hnusné a desivé, ako by malo byť. A to aj bez toho, aby sme museli vidieť ten následný útek. Osobne poviem, že by sa mi možno viac páčilo, keby sa celý čas film držal tam. Keby z toho tvorcovia viac urobili 60s asylum slasher. Potenciál by tam bol a myslím si, že by sa to dalo aj dostatočne dobre zapracovať. Lenže tam strávime možno len 20 minút a potom sa musíme posúvať ďalej. Niektoré postavy sú dobré. Napríklad Bud za celý čas nepovie vôbec nič a mám pocit, že dokázal ukázať nejakú osobnosť. Hartman je síce tvrdý, no reálne mám pocit, že má dosť dobrý dôvod sa zblázniť a jeho pohnútky sú mi úplne jasné. Osobne si dokonca hovorím, prečo ich nezačal rad radom strieľať, keď mal možnosť? Miesto toho musel spustiť tie monológy. Alebo keď už som hovoril o tej polepšovni, tak si priznajme, že keby sa to tam celé má odohrávať a išiel by tam tie decká prenasledovať... malo by to opäť možnosti. Ale budem k filmu férový a nebudem sa ho snažiť vidieť pre to, čo by som od neho chcel, ako to, čo v skutočnosti je. Takže sa vrátime k Lili Taylor. Je tu dobrá, no podľa mňa by som si jej rád užil viac. Najmä preto, že jej meno bolo pre mňa hlavným ťahúňom. Potom si ale povedzme pravdu, že tento film je maximálne zbytočný. Nemám pocit, že by niekto chcel vedieť ako sa Leatherface stal Leatherfacom. Ale keď už to tu máme, tak si to ľudia pozrú. Nemyslím si ale, že to bol príbeh, ktorý chcel ktokoľvek vidieť. Naša hlavná hrdinka nie je zaujímavá a rovnako aj všetci čo s ňou utečú. Veľmi typické, veľmi všedné a stereotypné postavy z hororov, ktoré nemajú toho moc čo ponúknuť. A keďže sa na nich hlavne sústredíme, nemyslím si, že by to bolo zaujímavé ich sledovať. Rodina Sawyerovcov tiež nie je zaujímavá. Stereotypná rodina šialencov a zabijakov. Nič o nich nevieme, nepoznáme dôvody ich šialenstva ani nič. Proste len takí sú. A keď sú nezaujímavé postavy a príbeh, ktorý nikto nechcel, nemôžem dať filmu pozitívny rating. Ak by som mal vytýčiť ale ešte jedno pozitívum, tak krvavé scénky sú spracované celkom efektne a vyzerajú dobre. A myslím si, že ak už ľudia chceli vidieť tento film, tak najmä kvôli krvi. A je jej tu dosť. A vyzerá to dobre. Takže dám filmu ešte toto jedno plus. Nemyslím si ale, že sa k tomu niekto vráti, ani že by to spravilo dieru do sveta. A hlavne ide o úplne zbytočný film. Ak máte radi krvavý masaker v hororoch, myslím si, že je to film pre vás. Ak nie, tak by som ho osobne preskočil. Hodnotenie: C- ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Když tenkrát dvojice B&M vypustila film Inside, byla to kurevsky parádní Gore pecka, která je u mě doposud v TOPce nejlepších krváků. Pak přišel Horor Livide, který už tak dobrý nebyl a poslední Among the Living, byl téměř odpad. Takže jsem byl plný očekávání, jak na tom bude Leatherface, ale dopadlo to více než dobře. Byl to skoro orgasmus, slyšet znovu po tolika letech, zvuk motorovky. Retro atmosféra velice slušná, Gore dost povedené. Jsou to prostě další jatka ve špíně, do sbírky Texas Chainsaw a to já moc rád. Potěší krásná, neokoukaná Vanessa Grasse (nafotila pár pěkných fotek ve spodním prádle :o) Za mě spokojenost a tentokrát mě tohle režisérské duo nezklamalo. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Vůbec to nebylo tak zlé, jak nešeptává zdejší průměrné hodnocení. Tím, že se snímek snaží pojednávat o budoucí vraždící legendě, dává zároveň na vědomí, že se bude jednat jen o slabý odvárek potenciálu hlavního hrdiny. Snímek nás vezme na road trip mezi partu agresivních retardů (doslova). Potěšilo mě, že ani v této variaci texaského masakru nechyběla krásná zástupkyně něžného pohlaví. Trošku škoda, že jen jedna. Ještě více mě ovšem zarmoutilo, že kozy ukázala dívka, která ani vzdáleně nesplňovala parametry dívky, o kterou by si kdokoli opřel to pomyslné kolo. Snímek si žádal o více brutality a méně cest do duše psychopatovy duše, neboť to je většině diváctva tak nějak u prdele. Za mě velmi slabé tři kusy, protože jsem se během sledování přeci jen nijak závratně nenudil. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem od toho abolutně nic, takže jsem byl mile překvapen, že první polovina byla celkem svižná naháněčka. Bavil jsem se opravdu dobře, samozřejmě v rámci daného žánru. Konec bohužel nic moc, ale i tak musím říct, že žádný propadák se nekonal. Na takový film se jednou za čas v klidu podívám i v dnešní době. 55% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

No jo, je to takový mix Halloweenu od Zombáče a Vyvrženců pekla, také od Zombáče (jaká to ironie) a kožený ksicht, je tady spíš takový divák a všechno to vstřebává a nasává to do sebe, aby se ke konci rozjel. Ale přišlo mi, že duo režisérů, se snaží vrstvit brutalitu a zvrácenost, nad příběhem, což jak se ukáže, je škoda veliká. Jelikož ke konci mohli udělat řádnou ojebávku, že by se Lizz přidala k rodině, jelikož ji společnost zavrhla. Kdo však předvedl vynikající výkon, byl Stephen Dorff který naprosto s přehledem zastává roli psychouše, který děsí všechny okolo sebe. Rozhodně je to lepší než, ta verze z roku 2013, ale Marcusova verze je prostě zdařilejší, napínavější a víc démoničtější, i po tolika letech. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (8)

  • Světová premiéra se konala 25. srpna 2017 na FrightFestu v Londýně. (ČSFD)

Reklama

Reklama