Reklama

Reklama

Temná legenda 2

  • Česko Městská legenda - Poslední záběr (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Na filmové katedře univerzity Alpine probíhá mezi studenty ´vražedný boj´. Nejlepší filmová ročníková práce získá cenu Hitchcocka a kromě toho tvůrce čeká i angažmá v Hollywoodě. Amy udělá všechno proto, aby cenu získala právě ona. Členy jejího štábu však jednoho po druhém vraždí záhadný vrah. Teď musí Amy odhalit vraha dříve než se i ona sama stane součástí krvavé městské legendy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto bolo moje druhé stretnutie s filmovou sériou "Urban Legends". Pred pár týždňami som náhodou zhliadol "Temnú legendu 3: Krvavá Mary". Bol to celkom dobrý teenagerský duchársky revenge horror. Príjemne ma prekvapil. Preto som si povedal, že dám tejto sérii ďalšiu šancu a zohnal som si druhé pokračovanie, ktoré nesie podtitul "Posledný záber". Tento krát to nebola duchárčina, ale slasher. Avšak príbeh o študentke filmárčiny, ktorá sa rozhodne natočiť horror a popri tom začnú skutočne umierať ľudia ma nebavil. Vrah v šermiarskej maske ma veru nevydesil. Oproti "Temnej legende 3" sa mi to zdalo o hodne slabšie. * ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Bylo by to na 3 , pokud by tam zase nestrašila ta tlustá černá kráva z 1., která se zase pokaždé objeví, jakmile hl. hrdinka vyvázne z nebezpečí ohrožující ji na životě. Doprdele, ona je tam snad hl. postava, nebo co? Já bych ji tedy v životě už nikde nezaměstnal, páč všude kde se objeví, se začne po chvíli vraždit. Ta měla býti ten hl. vrahoun a už ji konečně někdo oddělejte. Ano, plus za ten závěr v blázinci (sestra Batesová: ,,Užil jste si film?´´ Profesor Solomon v kolečkovém křesle s tupým výrazem mlčí. Sestra Batesová ho odváží pryč. ,,To máme tedy hodně společného´´:) který vskutku ocení ti, kterým se líbila 1 a její naprostý konec. Několikerá ´´pointa´´ byla vcelku sranda. Jak říkám, tohle mělo býti na stejném místě jako 1 a navazovati přesně na sekundu tam, kde skončila. A bylo by. Brenda Batesová jest opravdovou star obou filmů a tak to je. Měla je všechny povražditi a opět zmizet do noci.  ,,Brendo prosím, někdo by ti měl pomoct. Už jsem chodila na terapii a jak vidíš, vůbec mi to nepomohlo´´.  Já ji žeru. Pův. jsem tohle chtěl napsati k 1, ale tím bych vyzradil vraha/vražedkyni, takže to použiji až zde, kde je to již nespoilerové.;-) Samoz. pokud si nějaký chytrák nepřečte napřed tohle, haha. Ale nad tím já si myji ruce. Na 3 kašlu. Není tam už Brenda the Urban Killer a navíc, pokud chci squellou Bloody Mary, pustím si 5.díl 1.s. Supernatural. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je druhý díl na zhruba stejné úrovni jako jeho předchůdce, jen těžko by se v nich hledali nějaké společné prvky. Obě jsou to tedy dost laciné a nezáživné hororové béčka, které mě příliš nebavili a neoslovili, ovšem každé z jiného důvod. Dvojka tedy doplatila především na až příliš okaté kopírování Vřískotu, na velice nevýrazný spád a tak strašně odfláknutý finále, že by si za něj snad zasloužila rovnou i Odpad! Na druhou stranu ale zas alespoň disponuje rozhodně větším počtem hororovějších ingrediencí, jako pár napínavějších scén a několik efektnějších úmrtí, a pak i výrazně kvalitnějším a sympatičtějším castingem, než tomu bylo v jedničce. Zápletka je každopádně slabá, nemotorně zpracovaná, většinu času se tam nic moc neděje, postavy se tu chovají (opět)jako právě propuštění pacoši z ústavu pro slaboduché, no a již zmiňované finále a v něm odkrytá pointa, je fakt krutý žert, scénáristická zoufalost, prostě katastrofa. Urban Legends 2 tak zkrátka patří do kategorie zcela zbytečných a zapomenutelných pokračování, kdy ovšem s ohledem na kvalitu prvního dílu snad nikdo nemohl očekávat ani nic jiného, než právě tento nudný a nevýrazný blábol. ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Narovinu. Urban Legends je tuctová vyvražďovačka, jež má s původní Městskou Legendou pramálo společného. V podstatě tam o žádné legendy nejde - film si jen vypůjčil název, snad aby vydělal více peněz. Začátek sice začíná slibně - vyoperování orgánů potenciální oběti působí dost děsivě i nechutně, leč poté se strach i nápad z filmu vytrácí. Je ovšem zajímavé sledovat Evu Mendesovou, jak se z pitomých rolí obětí v podřadných hororech vypracovala až do víceméně áčkových snímků (Training Day, Hitch). ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Mnohem slabší než první díl - chybí aspoň trochu rozpoznatelný postavy, chybí nápaditý vraždy i zajímavější pointa. Naopak mě celkem bavily různé filmové narážky a rozhovory, co ovšem nepotěšilo bylo vykradení několika slavných filmových scén (např. Základní instinkt a sekáček na led pod postelí). Prostě slabší ve všech ohledech. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Sněhová bouře ve filmu byla skutečná a zcela neplánovaná. (Avalon820)
  • Původně bylo naplánováno, že natáčení proběhne v kampusu University of Western Ontario. Vedení školy však nevydalo tvůrcům svolení, a to z důvodu násilné povahy filmu. Nakonec se tedy natáčelo v kampusu Trent University v Peterborough v Ontariu. (Avalon820)

Reklama

Reklama