Reklama

Reklama

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část

  • USA The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (více)
Trailer 4
USA / Německo, 2015, 137 min

V poslední kapitole nepůjde jen o přežití, ale bude se bojovat o budoucnost obyvatel celého Panemu. Konečné zúčtování s nenáviděným prezidentem Snowem (Donald Sutherland) se blíží. Reprodrozd Katniss spolu se skupinou nejbližších přátel, včetně Gala (Liam Hemsworth), Finnicka (Sam Claflin) a Peety (Josh Hutcherson), povede rebely v jejich boji za svobodou. Jednotka z 13. kraje se vydává na misi, jejímž cílem je zničit prezidenta a skoncovat s jeho tyranií. Na Katniss však tentokrát čeká mnohem nebezpečnější nepřítel, než ten s jakým se dosud setkala v aréně Hladových her. (Forum Film CZ)

(více)

Diskuze

Uživatel j.linhi smazal svůj příspěvek.

alienemo

alienemo (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Nic v zlom ale ak niekto vrieska Hurikan, Hurikan namiesto Gale (meno) tak to je od veci poriadne, popripade Cetkie ci co to bolo. Co sa tyka mockingjay, tak ja nechapem preklad reprodrozd. Neviem aky bol preklad do cestiny a original som necital ale v slovenskom preklad reprodrozd je povodny mutant vypestovany v Capitole aby odpocuval a reprodukoval, dokazal nielen napodobnovat zvuky ale opakovat cele konverzacie. Po skonceni vojny sa reprodrozdy krizili s drozdom mnohohlasnym a vysledkom boli drozdajky (mockingjays), ktore dokazu spievat (ako drozd) ale aj opakovat zvuky ako reprodrozd. Ak by si to zobradl doslova tak by to bol Posmieacny drozd. Teoreticky by to sedelo ale chcelo to vymysliet nieco chytlavejsie,

Druha cast sa vola ako prva pretoze tak je pomenovana aj kniha, A kedze Katniss je oznacovana za drozdajku tak neviem preco by to malo byt mimo

na příspěvěk reagoval Prometheus69, j.linhi, j.linhi

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

MaStER__

Třesoucí se kamera? Ty masochista... :DDD

 

No většina těch scén je v trailerech vidět... ovšem, jestli se nebudou stydět to dotáhnout do konce jako v případě slaboučkých dvou prvních dílů. To je ve hvězdách. :)

MaStER__

MaStER__ (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Neviem či sa ukazujú v kinách občianky, pretože som na MP15 filme v kine doteraz nebol. No uvidíme ako to dopadne...

Ak tam niečo z toho čo si napísal bude, tak to bude bomba a ak tam nebude "moja obľúbená "shaky cam"" tak to bude čerešnička na torte :DD

na příspěvěk reagoval Prometheus69, Viscovim

MaStER__

MaStER__ (hodnocení, recenze)

j.linhi

Áno už mi bolo pätnásť, ale mám kamarátov, ktorí sú odo mňa mladší a chcel by som ísť do kina s nimi. Preto zisťujem prečo Cinemax uviedol film až od pätnástich.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

MaStER__

Bude tam téct krev, pár lidí zařve v tom garážovém mlejnku, pár v tom tekutém asfaltu a na nějaké ukousnuté hlavy taky dojde... :3

na příspěvěk reagoval MaStER__

MaStER__

MaStER__ (hodnocení, recenze)

Joe123

Ja viem že to bude drsné a strašne sa na tú akciu teším, ale rating zvyšovať nemuseli :D

A trochu som pátral či je rating MP15 aj v ostnatých kinách a nikde nič. Vyzerá to tak, že Cinemax je dosť citlivý čo sa týka akcii vo filmoch :D

na příspěvěk reagoval j.linhi, Prometheus69, Lenina666

MaStER__

MaStER__ (hodnocení, recenze)

Počkať? Je to iba u Cinemaxu alebo je vážne vekové obmedzenie od 15 rokov? O.o 
Veď minulé diely mali rating MP12 tak prečo to dali od 15? :D

na příspěvěk reagoval Joe123

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Joe123

Přelož si to slovo... V tom případě musel hulit už ten co to přeložil pro knihu. 

To se nedá přeložit. Snad jen DROZD co dá všem? LOGIKA? O.o

Chápu že je to narážka na Reprodrozda... což je znak HG.

Jenže v případě posledního dílu druhé části... to abolutně postrádá logiku. 

Navíc názvy postav se v názvu filmu většinou nepřekládají... Jako že Snow pád by taky asi nezněl špatně, ale v případě part I by též postrádal smysl.

 

Je to jen o tom že slováci vždycky musí mít něco extra... Nejdříve vlastní republiku, pak jen vlastní reklamy (za české jsou pokuty) a teď si ještě vymýšlej vlastní přiblblé názvy filmů asi aby byli víc cool bo co? 

Jako přišlo mi to docela směšné... snad se nad tou inteligencí ale, upřímně teď mě to začíná trochu mírně víc sr*t... 

na příspěvěk reagoval alienemo

Joe123

Joe123 (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Na Slovensku je aj kniha preložená ako drozdajka. A dosť pochybujem o tom že Mockingjay znamená "síla vzdoru" takže nechápem tvoju poznámku.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Ten slovenský název mě absolutno rozsekal... Úplně se vysrat na název knihy i nápovědu filmu... a vymyslet úplně originální šílený název. DROZDAJKA 2...  Co to tam sakra hulej? XD

Jako nevim... ale, slovenština a slovinština je sakra velkej rozdíl. :)

hlavně že přeloží ty Hladové hry.... O_o

To určitě naláká strašně moc lidí... absolutně epic název............................ O.o

na příspěvěk reagoval Joe123

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

LubonZ

Ty jsi z pomocný? Promiň, ale já jsem krátkozraký dysgrafik... vrahopis.

Ale až na Indiho a lebkouni jsem nikdy neměl problém sledovat děj a číst titulky zároveň. :)

na příspěvěk reagoval LubonZ

LubonZ

LubonZ (hodnocení, recenze)

Měl bych dotaz. Ať hledám jak hledám, nikde to nemůžu najít v kině s českým dabingem, ale jen s titulky. Není to pro mne ono když ještě při sledování filmu musím číst titulky. Nevíte někdo jestli to bude i s dabingem? Děkuji.

na příspěvěk reagoval j.linhi, Prometheus69, Komi98

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Ten plagát je parádní.... Právě od časti od které už jsem nic nečekal.. očekávám hodně!!! :D

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Právě skončila úvodní část premiéry v Londýně. Jsem šťastná, že jsem byla součástí této série, která za pár týdnů již skončí (až uvidíme všichni filmík), ale takto to už bývá. Horší je to s tím, že jsem fakt měla v úmyslu jít na premiéru a pak se dozvěděla, že je ve čtvrtek a ne až v pondělí, jak tomu bývá zvykem neboť každý druhý pátek mám školu. Takže bohužel zase jsem se nezúčastnila :( Ovšem ani bych nebyla schopná dostat podpis od nikoho, protože bychom stejně nebyli schopní kempovat venku několik dní. Normálně tam někdo byl z Maďarska a čekali i několik dní tam. To obdivuji, navíc mě by ani z mé práce nepustili. To jsem měla ale již čekat, když jsem při koukání na premiéru Catching Fire rozhodla, že tentokrát si to nenechám ujít.

Pokud lidičky znáte někoho, kdo tam byl, ať už letos, nebo minulé roky, tak mi dejte vědět, chci se zeptat aspoň, jaké to bylo.

No snad někdy najdu odvahu, odstěhuji se do Londýna a možná bude někaký druh pokračování a konečně se dočkám. Snad se poštěstí v roce 2017 na premiéře posledního Maze Runneru. :)

TonoM

TonoM (hodnocení, recenze)

Smrt pořadatele HH 7 dní před koncem natáčení, nepříjemně zkomplikovala natáčení, které muselo být dotočeno počítačem. Do rozpočtu to zasáhlo dost.

na příspěvěk reagoval beba789, j.linhi

Související novinky

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Hunger Games dostanou prequel

Hunger Games dostanou prequel

17.06.2019

Spisovatelka Suzanne Collins oznámila na květen roku 2020 zatím nepojmenovaný knižní prequel Hunger Games a filmová adaptace na sebe nejspíš nenechá dlouho čekat. O právech na zfilmování knihy… (více)

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama