Reklama

Reklama

Battle Royale

  • Japonsko Batoru rowaiaru (více)
Trailer 2

42 studentů, 3 dny, 1 vítěz, žádná pravidla. Na úsvitu nového tisíciletí došlo k celonárodnímu kolapsu. Při 15% nezaměstnanosti se bez práce ocitlo 10 milionů lidí. Na 800 tisíc studentů přestalo chodit do školy a počet drobných zločinů se prudce zvýšil. Dospělí ztratili v mládež důvěru a začali se jí bát. To vyústilo ve školní reformu nového tisíciletí, tzv. zákon BR - Battle Royale. Letos byla z celkového počtu 43 tisíc devátých tříd vybrána 9. E ze střední školy v Zentsuji. Letošní hra je podle všeho napínavější než všechny předchozí. (Řitka video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (631)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nechcete si to někdo zkusit naživo? Kdyžtak vždy 29. února na Střelečáku. Vezmete-li sebou pořádné repráky, tak k tomu může být i ta geniální hudba. Kitano sice nedorazí, ale sehnat nějakého charismatického santuse, který by si pro krabicové víno koleno nechal vrat, není v okolí zase až takový problém. Nejbližší příležitost se naskytne děvětadvacátého února léta páně 2012. Těším se a lovu zdar! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Neskutečně debilní příběh (mimochodem trochu připomínající jinou asijskou blbinu "Naked Weapon") by mohlo zachránit hodně dobré zpracování, podpořené nadupanou hudbou a charismatickými herci. Bohužel nic z toho se nekoná, chvílema je to sice dost dobrý a líbila se mi hojnost krve, jenže časem se to vyvražďování stane přece jen trochu nudným, zvlášť když ty akční scény nepatří zrovna k tomu nejlepšímu co kdy bylo k vidění. Někteří herci jsou dobří jiní ne, k dobru se dá připočíst jedna pěkná japonka. Scénář je debilní a když se to všechno pěkně sesumíruje, tak je "Battle Royale" zklamání. ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Připadá vám střední škola jako místo, kde vás nikdo nemá rád a každý vám chce dát na hubu? Tak to byste si měli pustit Battle Royale, aby vás připravilo o iluze! Za velmi originálním a popravdě ehm "ne moc reálným" námětem se skrývá tupá, ale velice zábavná vyvražďovačka, u které budete často kroutit hlavou, co se těm Japoncům může všechno urodit v hlavě. Autoři filmu asi sami věděli, že něco takového bude jen steží brát někdo vážně a tak film naplnili potřebnou dávkou nadsázky, která vám dovolí v poklidu sledovat vraždící se děcka a tajně držet palce právě tomu svému favoritovi. (Mitsuko, Mitsuko...!!!;)) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů mého života a vyvrcholení Fukasakova génia, jehož mám jako režiséra rád již od jeho rané tvorby. Naprosto mistrovské dílo překypující absurditou, ujetostí, bizardností a přitom vystihující řadu pravd o nás lidech a našich vztazích. Brutální a drastické, stejně jako plné citu a obětování. Jako cerlek šokující. Excelentní herecké výkony, triky a jako třešnička na dortu úžasný herecký a snad i životní výkon Takeshi Kitana. Tohle je skvost japonské, asijské i celosvětové kinematografie, který se mi natolik vryl do duše, že bude navždy jedním z mých TOP 10 filmů. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem, shlédnul jsem, uvěřil jsem.... To co v tomto filmu předvedli japončtí tvůrci mě jednoznačně dostalo. nechat mezi sebou vraždit jednu školní třídu a dva další lidi je geniální námět v kterém se ukazuje důvěra, láska, přátelství a nenávist. Výbroná opravdu kultovní jízda. Dokonalé zapojení slavných filmových melodií včetně hudby z 2001: vesmírná odysea. BR act Forever!!! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (22)

  • Některé záběry, které se odehrávaly v noci, byly skutečně natočeny během dne. Během postprodukce byly tyto scény zbarveny tak, aby vyvolávaly dojem, že je to noční doba. Příkladem je, když Kiriyama zaútočí na Kawadu, Noriko a Shuya v bungalovu. (aporve)
  • Mnoho poslanců japonského parlamentu se snažilo bezúspěšně zakázat vydání knižní podoby. Když byl natočen film, byla zde rovněž snaha o jeho zákaz. Obojí ale vedlo k tomu, že se jak kniha, tak film staly ještě úspěšnější, protože lidé chtěli zjistit, proč bylo okolo toho tolik povyku. (washek)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

03.12.2011

Producent Roy Lee v tom umí chodit. Živí se téměř výhradně remaky a jejich sequely. Mezi jeho nejbližší projekty patří americká předělávka kultovního korejského Oldboye. Spike Lee začne natáčet v… (více)

Tak dlouho se chodí se džbánem...

Tak dlouho se chodí se džbánem...

09.06.2006

Není to vůbec dávno, kdy tu byla řeč o potřebnosti remaků a dnes by se to dalo zopakovat. Další film, který dostal jednoho bratříčka už od původních tvůrců, bude předělán na koukatelnější, nešikmý a… (více)

Reklama

Reklama