Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od poslední Battle Royale, která skončila ne úplně podle pravidel, už uplynuly tři roky. Shuya Nanahara a Noriko Nakagawa byli stíháni pro vraždu učitele a porušení několika zákonů, tyhle prohřešky však dávno vybledly tváří v tvář jejich dalším činům. Nanahara totiž založil hnutí odporu a vyhlásil válku všem dospělým. Pravidelně přes internet vysílá do počítačů japonské mládeže svá poselství, často doplněná teroristickými útoky. Nanaharova armáda, složená většinou ze sirotků a dorostenců oddaných jeho věci, se tak rázem dostává na přední stránky novin a do zaměřovače samotné vlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

dawe04 

všechny recenze uživatele

První "Královská bitva" ve mne zanechala opravdu hluboký dojem. Byl to jeden z mých prvních asijských filmů, zároveň jsem byl ve věku hrdinů, tudíž při sledování se mi psychika houpala sem a tam, melancholika zkloubená s otevřeným násilím prostě ve mě něco nechala a stále na ten film vzpomínám (a přemýšlím, koho bych zabil v naší třídě:-). O to větší zklamání přináší Requiem. Z výše uvedených pocitů ve mě nevylolal ani jeden, i když se s tím asi počítat ani moc nedalo. Přece jen, originalita s dalšími díly obvykle mizí - tady se snad kromě obojků filmaři nevykrádají. Jenže, příběh jedničky byl neotřelý, silný, ne úplně blbý s únosným výskytem logických děr. BR II to ovšem prohrává i na této frontě, navíc tu jsou doslova logické krátery. Dalším mínusem je hlavní peroxidem odbarvený hrdina, který tak nesnesitelně přehrává - alespoň jako jediný prvek filmu budí nějaké emoce - hrozně moc si přejete aby ho už někdo zabil. Sympaťák z jedničky naštěstí zůstává, i když je upozaděn, bitevní scény mají pravda náboj a šmrnc, ale převod ze "zábavné" vraždící hry na libovolný vojenský opus nebyl nejšťastnější nápad. ()

YURAyura odpad!

všechny recenze uživatele

Po prvnim dilu jsem cosi cekal a to byla fatalita jako dat masinfirovi ridit repuliku. Podobnou smesku "ynteligentnich" dialogu o zivotnich hodnotach, rodicich, nesmrtelnosti aby opravdu clovek pohledal, kdyz k tomu pridate jeste spoustu leticich kulek a lacinych vybuchu dostanete vysledek, za ktery by se nemusel stydet ani UWE.... ()

Reklama

petero odpad!

všechny recenze uživatele

Samoúčelná vyvražďovačka. Jednotka mala ešte akú takú psychologizáciu, kde sa museli navzájom zabíjať spolužiaci, ale toto je hrozné. Načo sú dve deti prepojené obojkami? Len preto, aby bolo na plátne viac krvy? Aby každý druhý zomrel zbytočne, vždy tak isto, ustrelením hlavy od tela? Sorry, to neberiem. 45 min. Viac som sa nedonútil. Mám rád pokračovania, ale toto je jedno z najhorších. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Tak na famózní a atmosférickou jedničku to nemá ani náhodou. Je tu opravdu hódně moc věcí, které nedávají absolutně smysl (včetně samotného programu BR2), nicméně celkově se na to jakž takž koukat dá, úplná nuda to není, ačkoli se tu většina obsahu točí kolem akce a boje, což není zrovna ideál. Na druhou stranu úvodní "náborové" scény a instruktor jsou celkem fajn, oproti tomu za ten závěr bych fakt zabíjel :-) 50% ()

Scrytcher 

všechny recenze uživatele

Vítejte ve světě, kde lidský život nemá téměř žádnou hodnotu. Svět kam dospělí posílají své ratolesti pozabíjet se navzájem. Vítejte v Battle Royale II. Začátek dvojky máme trošku svižnější a režisér počítá s tím, že jste s prvním dílem už měly tu čest. Narozdíl od 1. dílu, která byla spíš cool gore vyvražďovačka u dvojky poznáte (asi po 30-ti minutách), že je tady něco trošku jinak a spíš než s hororem máme co dočinění s průměrným akčním infantilním filmem, který si nedokáže udržet napětí a sledovanost. Sledovanost hlavně díky hercům. Ti jednají v krizových situacích ať už hloupě, pošetile a nebo nelogicky. Tím myslím přehnaně ječící děcka. Za 1. jim to nevěříte ani za nic a za 2. vám to trhá uši, protože tomu řevu se už jen podobá tahání kočku za ocas. Jinak co se týče herců tak mi ještě neseděl PSYCHO učitel v trochu elvisovkém stylu. 3* za úctu k prvnímu dílu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel na opuštěném ostrově Hashima v Japonsku. (Blacker94)
  • O natáčení filmu bylo rozhodnuto po úspěchu prvního dílu. Kinji Fukasaku cítil, že dokáže postavy a zápletku rozvést za hranici původní knihy a také cítil potřebu reflektovat ve svém filmu tragické události z 11. září. (JARDAHONDA)
  • Třiaosmdesátiletý režisér prvního dílu Kinji Fukasaku během natáčení dvojky zemřel, a tak film dokončil jeho syn. (hot_spot)

Reklama

Reklama