Reklama

Reklama

VOD (1)

Jak vydělat miliony na touze lidí vidět krev? Protřelý sadistický obchodník (Samuel L. Jackson) to dokázal, když vybudoval impérium pomocí internetové stránky, na které spolu novodobí gladiátoři svádí souboje na život a na smrt. Jeho nejnovějším objevem je David Lord (Kellan Lutz), požárník, kterého unesli, uvěznili a donutili bojovat o vlastní život. Aby se David dostal na svobodu, je ochotný utkat se v sérii krvavých zápasů. Své soupeře zdolává jednoho za druhým, ale nejtěžší bitva ho ještě čeká. Teprve během ní rozpoutá skutečné krveprolití a odhalí tajemství, kvůli kterému se může celý výdělečný podnik zhroutit. Ve vedlejších rolích se představují Daniel Dae Kim (TV seriál “Ztraceni”) a Nina Dobrev (TV seriál “The Vampire Diaries”). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Tesil som sa, ake ma vo filme budu cakat boje na zivot a na smrt. Dokopy z nich skoro nic neukazali, len take chabe preblesknutie okolo tych bojov, ktore uspesne dokoncil az do zaverecneho finale, ktore tiez nevyzeralo dobre, ako aj cely zvysok filmu. Ja som sa pri filme nejako moc extra nebavil. Skoda, ze tie boje nepremysleli lepsie, miesto ktorych sa vam pred ocami objavia nie podarene zabery na boj o prezitie. Vsetko je to urobene zle, ale obcas sa aj na nieco dalo pozriet, ale nebolo toho prilis moc. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť nejsem vysazený vůči násilí ve filmech, ale čeho je moc toho je příliš. Když jsou souboje v aréně ještě navíc primitivní, nudné a strašně jednoduché, tak se v podstatě není na co dívat. Jelikož film s názvem aréna by měl být právě o těch soubojích v aréně. Děj... tak o tom nemá cenu se vůbec bavit. Akční céčko jak se patří. A v podstatě jediná věc, která tu stojí za zmínku, je docela pěkná Katia Winter, která se nebojí odhalit své tělo v plné parádě. 35% ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Sice mě tohle akční béčko skoro nenudilo, ovšem na vyšší "guilty-pleasure" hodnocení nemůžu jít kvůli jednomu zásadnímu problému (pominu-li tedy podprůměrnost režie a vetchost zápletky s jalovým pokusem o "nastavení zrcadla" mladé internetové generaci, bezstarostně o životě/smrti rozhodující): trestuhodně slabým arénovým soubojům s fyzicky namakaným, ale pohybově (i herecky) maximálně dřevěným Kellanem Lutzem. Tohle neměl šanci zachránit ani rozveseleně přehrávající S. L. Jackson. ()

Holina odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad obvykle dávám filmům s přerostlými pavouky, zmutovanými krokodýli a geneticky upravenými chřestýši. A to přeto, že jsou to kraviny, které alespoň pobaví. V Aréně vás nečeká ani to. Naprosto sterilní kousek s otřesnými herci i kulisami (Kellan Lutz je snad odlitej ze sádry) se nehodí ani na večer, kdy v televizi běží jen nějaká šaráda. Hrůza... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný akčný film. Má celkom dobrý príbeh o požiarnikovi, ktorý príde pri nehode o ženu, čo ho zničí a navyše si ho vyhliadne zločinecká organizácia, ktorá ho unesie a prinúti bojovať v nelegálnych zápasoch vysielaných cez internet na život a na smrť. A tak ak chce požiarnik prežiť, musí vyhrať určený počet zápasov, ale vie, že nemôže veriť nikomu. Spracovanie nie je zlé, o originalite sa tu samozrejme hovoriť nedá, všetko tu už mnoho krát bolo, ale to nevadí, hlavne, že sa na to po väčšinu času dá bez problémov pozerať, nudných scén tu až tak moc nie je, aj keď nejaké sa predsa len nájdu a poteší aj celkom dobre vymyslený záver, nie, že by bol nejaký šokujúci, ale nečakal som ho a zaujal ma. Spracovaniu môžem výrazne vytknúť jedine miestami až otravné scény na internetových divákov, obzvlášť skupina teenagerov s ich trápnymi rečami mi dosť prekáža. Akcie je tu priemerné množstvo a nie je zlá, ale moc ma nezaujala. Akcie mimo arény je tu len absolútne minimum, takže to ani nestojí za reč a samotné súboje sú síce prehľadné a zaujali ma aj zaujímavé digitálne kulisy, ktoré mali predstavovať napríklad súboj samurajov, vojakov z prvej svetovej vojny a podobne, len škoda, že to nebolo lepšie využité, ale majú úplne nezaujímavú choreografiu, jednoducho obyčajní americkí muži, ktorí majú len silu, takže o nejakých chvatoch sa tu hovoriť nedá, sú plné nezaujímavých spomaľovačiek a sklamala ma aj ich drsnosť, síce krv v nich je a občas sa nájde aj nejaká useknutá hlava, ale všetko je to tak viditeľne animované a navyše nudne podané, že ma to ani trochu nezaujalo. A toto je rozhodne veľkou slabinou filmu, keď na arénovke sú najmenej zaujímavé práve súboje. Herecké obsadenie je iba priemerné, poteší Samuel L. Jackson ako organizátor súbojov a dobrá je aj Katia Winter, ale veľkým sklamaním je práve hlavný hrdina, ktorý ma ani trochu nebavil a tak som mu ani nedokázal fandiť, skôr by som ocenil, keby si vymenil úlohu s hlavným záporákom, Johny Messner by sa na to hodil viac. Réžia a technická stránka sú v rámci produkcie celkom slušné, medzi videofilmami výrazný nadpriemer. Aréna nie je zlý film, na ten priemer stačí, ale zlyháva v dvoch pre svoj typ veľmi zásadných veciach, čo je samozrejme nudný hlavný hrdina a nezaujímavé súboje. A tak vlastne výrazne neuspokojí nikoho, bežného diváka tento typ filmu moc nebaví a fanúšik zase určite skôr siahne po kvalitnejšej konkurencii ako Neporaziteľný s Adkinsom. To jedno pozretie neľutujem, ale znovu si ho už nepozriem. 54% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo ve městě Baton Rouge, hlavním městě amerického státu Louisiana. (Terva)
  • Po obsazení Samuela L. Jacksona do role Logana se kvůli jeho účasti původní název filmu Fury změnil kvůli jeho účasti ve filmu Nick Fury (2014) na Deathgames. I ten se však poté stal jen názvem pracovním. (Conspi)
  • Odlišných kosmetických aranžmá si je možno všimnout na poničeném, zjizveném a krví zbroceném těle Davida Lorda (Kellan Lutz) z jeho závěrečného souboje v aréně. Po něm se vydává po Loganových (Samuel L. Jackson) stopách a krev z jeho těla je rázem pryč - nejjasněji je to vidět, když prochází matně osvětlenou chodbou -, aby se na svém místě objevila až na samotném závěru filmu. (Conspi)

Reklama

Reklama