Reklama

Reklama

Tekken: Blood Vengeance

  • Japonsko 鉄拳 ブラッド・ベンジェンス (více)

Obsahy(1)

Anna Williams, jež pracuje pro G Corporation, pošle čínskou školačku Ling Xiaoyu jako špionku na střední školu do Kjóta, aby tam zjistila co nejvíce o studentovi jménem Shin Kamiya. Annina sestra Nina, která pracuje pro rivalskou korporaci Mishima Zaibatsu, však má o studenta také zájem a vyšle do stejné školy humanoidního robota Alisu Bosconovitch. Xiaoyu a Alisa se potkají a skamarádí hned první den, ani jedna z nich však netuší, že jsou ve škole ze stejného důvodu. (Raztubyl)

(více)

Recenze (49)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Plus je určitě to, že se zde potkáme s několika postavami z herní série. Bohužel na Leie nedošlo. Příběh je vcelku fajn a dlouho bavil. Ke konci už se jednalo o nastavovanou kaši, ale dalo se to. Tekkena jsem hrál pouze trojku a Tag Tournament, takže neznám ani zdaleka příběh, ale vím, že rodina Mishimových asi společné vánoce neslaví. Bylo mi proto jasné, že příběh sem zabrousí. Nečekal jsem ale, že až v takovém měřítku. Celkově je to podívaná na jeden tah a víckrát nebude třeba 60 procent. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Zvídavá kamera perverzně klouže do podhledů, ze kterých je dívenkám vidět pod sukénky. Animace by mohla být lepší, kolemjdoucí vypadají, jakoby zabloudili z některé starší verze Sims. Na film podle herní mlátičky je tady překvapivě málo bitek a moc dlouhých monotónních zlodušských projevů. Snaha distancovat se od hrané adaptace se cení, ale ani heroická panda nepomůže, aby nezůstalo jenom u ní. Zlatý Mortal Kombat, i když v něm chyběly ty podvazky. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Zpracování je jedna věc, ale když jde po příběhové stránce o pouhé vyřizování si účtů silnějších se silnějšími, z kterých se posléze stanou ještě silnější a ještě jednou silnější, přestane vás to bavit. Navíc se děj točí kolem poměrně úzkého počtu bojovníků, takže znalci herní předlohy můžou být zklamaní. No a ta šílenost na konci? Tuhle herní adaptaci chválit nemůžu! 35% ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Ak bol skutočne úmysel tvorcov, čo najviac sa odlíšiť od hraného filmu, tak im to naozaj vyšlo. Ako klad sa to ale bohužial brať nedá. CGI animácia pôsobí na prvý pohľad výborne a hoci je pri rozpohybovaní ťažkopádnejšia, aj napriek tomu je vlastne jediným dôvodom, prečo dať Blood Vengeance šancu. Pretože infantilný a nie priliš zmysel dávajúci príbeh, ktorý sa neštíti vykrádať ani Final Fantasy a so samotným turnajom veľa spoločného nemá, divákov odchovaných na kvalitných anime skôr urazí a fanúšikov tiež veľmi neuspokojí. Zábavnejšie ako hraný film určite, kvalitatívne však veľmi podobné. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ sa znovu potvrdzuje, že prevedenie Tekken do filmu je len čisto na škodu a akurát to kazí meno hry. Na dobrý alebo aspoň zmysluplný, fungujúci príbeh sa v tomto prípade nedá vôbec spoľahnúť a tak jediné, čo možno brať ako väčšie pozitívum je vizuálna stránka. Character design síce nebol bohvieako dobrý a animácia šla často oproti emóciám postáv, avšak musí sa uznať, že objektívy sú zvládnuté na výbornú. Pochváliť môžem aj soundtrack, ktorý je síce miestami nevýrazný, ale v určitých momentoch (najmä pri konci) perfektne ladí s animáciou a celkovým dianím na obrazovke. Za problémový bod považujem súboje, ktorých je nielenže málo, ale aj keď sa už divák nejakého súboja dočká, dostaví sa mu akurát dosť nezáživná bitka (dobre to opísala Zíza slovami "Vyzerá to, ako keď sa pozeráte na ukážky, ako medzi sebou bojujú postavičky, za ktoré potom môžete hrať"). Ešte viac tomu kazí fakt, že väčšinu akčných scén tvoria výbuchy, demolácie a podobne, čo môžem označiť ako premárnenie potenciálu a urážku hernej série. Aj napriek všetkým svojim pozitívam sa však jedná o doposiaľ najlepší filmový výtvor, ktorý aspoň čiastočne adaptuje hernú sériu. P.S. Neviem, či mám považovať za klad alebo zápor to, že za najlepšiu scénu z filmu považujem tú, kde Xiaoyu beží do školy na svojej Pande, čo je nielenže úplne nepodstatná scéna, ale prakticky sa jedná o úvodnú scénu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Katsuhiro Harada, producent filmu a jeden z tvůrců herní série, v rozhovoru přiznal, že jedním z cílů tvůrčího týmu bylo co nejvíce film odlišit od staršího neúspěšného hraného snímku Tekken (2010). (Raztubyl)
  • Film byl vydán společně s hrou "Tekken Tag Tournament" a demoverzí "Tekken Tag Tournament 2" jako kompilace na jednom blu-ray disku s názvem "Tekken Hybrid" exkluzivně pro PlayStation 3. (Liger)
  • V USA a Austrálii se film dostal do kin pouze na jedinou noc, kdy byl vysílán nepřetržitě 6 hodin. (Raztubyl)

Reklama

Reklama