Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 8

  • USA The Fate of the Furious (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dominic Toretto (Vin Diesel) zradil svou rodinu. V jedné z nejúspěšnějších filmových sérií všech dob je sice možné cokoliv, ale tohle je víc než automobilové seskoky padákem, průlety aut mezi mrakodrapy, nebo tažení obřího trezoru ulicemi Ria. Rychle a zběsile 8 rozhodně nepojede na neutrál. Na stranu zla přetáhla Doma legendární kyber-teroristka přezdívaná Cipher (Charlize Theron), která je stejně krásná jako nebezpečná. Není tedy divu, že Toretto naprosto ztratil hlavu a vykašlal se nejen na Letty (Michelle Rodriguez), ale i na všechny staré kámoše. Že s ním má Cipher jiné plány, než jsou romantické večeře při svíčkách, je nabíledni. Kombinace její inteligence a jeho svalů a řidičských schopností z nich mohou udělat neporazitelný tandem. Aby svět zůstal v rovnováze, převezme otěže v osiřelé rodině Hobbs (Dwayne Johnson), který do ní proti své vůli přibere nového člena – Deckarda Shawa (Jason Statham), vysokooktanový záporák ze sedmého dílu, který měl původně shnít ve vězení. Společně s nimi se budeme přesouvat z divokého pobřeží exotické Kuby, přes ucpané ulice New Yorku až na pusté ledovce v Barentsově moři, abychom si užili další zábavnou a nezapomenutelnou jízdu. (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (908)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi před patnácti lety někdo řekl, že bude mít "Rychle a zběsile" osm dílů, počastovala bych ho svým ale to víš, že jo pohledem a přemýšlela, jestli není nebezpečný. A kdyby dodal, že osmý díl bude (spolu s prvním a pátým) nejlepší z celé série, hodila bych mu peněženku a zdrhla. Jinými slovy... Nechápu, ale i po sedmi (!!!) dílech má tahle zběsilá série stále co nabídnout, ba co víc, čím potěšit. Poprvé v historii "F&F" se tým potýká s opravdu inteligentním, nebezpečným a bezcitným záporákem, rychlá auta, která byla v posledních filmech odsunuta na vedlejší kolej na úkor střílení, se opět vracejí na výsluní, nulový vývoj postav z předešlých dvou dílů je zde z(samo)parodizován takovým způsobem, že se dá za vývoj považovat a astronomický rozpočet mluví sám za sebe. Nebo spíš září?:-) Brianův odchod sérii (překvapivě) vůbec nenarušil a budou-li další chystané díly alespoň z poloviny tak dobré jako "Fast 8", tak ať jich natočí klidně ještě deset.;-) A propos, zajímalo by mě, jaké VÍC věci se dají ještě vymyslet... Nejlepší postava? Shaw! EDIT: Marvel syndrom. Nevím, na co jsem to v kině koukala, ale na druhé zhlédnutí blbé a ještě navíc nuda. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

To jste se tu jako fakt všichni posrali?! Co to mělo bejt?! Já opravdu neměl přehnaná očekávání, fanoušek týhle série už ze mě nebude, ale doufal jsem aspoň v zábavnou píčovinu ve stylu sedmičky, ale tohle bylo něco nepopsatelně strašnýho, tak trapně už mi v kině dlouho nebylo. Nepochopím takový sešup směrem dolů, ale musel bych se hanbit sám před sebou kdybych hodnotil jinak. Zatím jasnej kandidát na odpad roku. Jestli byl v minulých dílech děj mírně řečeno retardovanej, tak tady připomíná žumpu plnou splašků, ale není to zábavný jenom uhozený. Navíc téměř veškerá akce je ničená píčoidním střihem. No nic dál už mě to nezajímá z touhle sérií končím, stejně nevím jak tohle dopadlo, protože chvíli před koncem jsem odešel z kina, nechtěl jsem kvůli dokoukání týhle mrdky čekat půlhodiny na zastávce na další rychlej a zběsilej autobus.0% ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Kvalita jednotlivých dílu FF se dá vnímat třeba podle toho, které díly si opravdu pamatujete. Zapamatovánihodná byla jednička, protože byla relativně laciná, zemitá a originální. Pětku si každý pamatuje, protože přinesla patřičný boost a skok o ligu výš, plus spoustu skělých režijních nápadu a diváckých taháků (Rock apod.) Zbytek už splývá dohromady a pamatovat se dají jen ty opravdu peakové highlighty, ať už pozitivní, či naopak. Osmý díl neni jiný a spadá tak do kategorie nijak vyjmečných. Žádná akční scéna není opravdu kulervoucí (CGI bordel neznamená automaticky posez na prdel), Charlize, Statham a spol sice fajn, ale s takovým hereckým potenciálem si počechrat auta ve dvou třech scénách, nechat se prohnat ponorkou a thats it ? Kde jsou full contact souboje typu Rock vs Diesel, nebo Rodriguez vs Carano ? To byly highlighty v akčním nátřesku. Tady nic takového není. Všechny ty nařvané triky nezastíní absenci tvůrčích nápadů a vycizelovaný vizuál za 250 mega z toho neudělá maskulinní akční jízdu. Family feeling pokračuje, v pořádku, však na to hlavní hrdinové mají už věk, ale nejlepší scény nejsou ty akční. A to asi není OK. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Esencia, kúzlo Fast Five je definitívne preč. Zostáva čistokrvná akčná komédia plná podarených hlášok a záporákov. Skvelá zábava na jeden krát, okorenená nevidenými technologickými motívami vo forme problematiky samoriadiacich áut či EMP. Rozpočet bol na výsledku silno poznať. Odlahčenie sérii určite prospelo, nakoľko v prehnaných momentoch som sa náramne bavil, ale celkovo mám radšej vážnejšiu nótu. I preto potešila skvelá záporná postava Charlize Theron. Ps: Chýbaš nám, Brian... :( ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Prakticky celou dobu jsem si říkal: Proč takhle sakra nevypadají bondovky?! Osmý díl Rychle a zběsile je monumentálním akčním nářezem, ve kterém se kupodivu neztrácí sympatické postavy, úderné hlášky ani příběh, který je možná pitomý a děravý, ale hrne se kupředu s takovou razancí, že to začnete řešit až po závěrečných titulcích. Dieselova parta tak plní prakticky všechno, co si předsevzala, a navíc přihrála Jasonu Stathamovi jednu z nejlepších rolí jeho kariéry. Že byl Deckard Shaw dva díly zpátky chladnokrevným zabijákem? No, to je pravda. Ve světě Rychle a zběsile se ale takové drobnosti odpouštějí, aby se mohl namíchat epický výbušný popcorn s nohou konstantně na plynu. Rozhodně neříkám, že bude tahle ujetost bavit všechny. Pokud ale na Dieselovu hru přistoupíte, čeká vás další vytuněný odvaz, který šlechtí i minimální nakročení do devítky. (8/10) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (43)

  • Povrávalo sa, že v záverečných titulkoch mala byť scéna, ktorá pripravila vedľajší film medzi Deckardom Shawom (Jason Statham) a Lukeom Hobbsom (Dwayne Johnson), ale Vin Diesel ju nechal vystrihnúť. (Zeker)
  • Vin Diesel (Dominic Toretto) si za Rychle a zběsile 8 přišel na 20 milionů amerických dolarů. (ČSFD)
  • Film bol uvedený v 1079 imaxových kinách po celom svete, čo je vôbec najviac pre jeden film v histórii IMAXu. (Zeker)

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Další herní značka míří do kin

Další herní značka míří do kin

19.07.2020

Přestože si Hollywood na drtivé většině herních adaptací vylámal zuby, studia i tvůrci nadále vidí obří potenciál, který herní příběhy ukrývají. A tak to zkouší dál. Po The Last of Us, Falloutu nebo… (více)

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

05.08.2019

Následující článek není ani tolik novinkou, jako spíš zajímavostí. Točí se kolem hereckých hvězd, respektive mužských hereckých hvězd, z akční série Rychle a zběsile a nově také spin-offu Rychle a… (více)

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

15.05.2019

Studio Universal Pictures momentálně těžce sází na svoji nejvýdělečnější akční sérii Rychle a zběsile. Devátý díl nekonečné ságy vstoupí již brzy do produkce, ještě předtím ale do kin dorazí první… (více)

Reklama

Reklama