Reklama

Reklama

Resident Evil: Raccoon City

  • Portugalsko Resident Evil: Raccoon City (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V dříve prosperujícím sídle farmaceutického gigantu Umbrella Corporation je nyní Raccoon City vymírajícím městem na středozápadě. Exodus společnosti udělal z města pustinu... s velkým zlem pod povrchem. Když se toto zlo rozpoutá, skupina přeživších musí spolupracovat, aby odhalila pravdu a přežila noc. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (317)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Člověk by jim i věřil, že se pokoušeli udělat opravdu věrnou adaptaci hry a ne to, co z relativně nadějného pokus vzniklo do obludných rozměrů s Milou Jovovich. Bohužel snaha o to něco udělat a to něco opravdu udělat není to samé. Nová verze filmového RE vybírá ty legendární kulisy, momenty, postavy a převádí je do filmové podoby, avšak celé to působí přinejlepším úsměvně a krajně amatérsky. Snaha naroubovat první dva díly do jednoho filmu je hezká, stejně jako fanouškům dopřát hned několik stálic herní série, nicméně tím to tak končí. Horor to není ani omylem, triková stránka byla laciná i v době vzniku prvního dílu s Milou, atmosféra možná vzdáleně má připomínat ty momenty z herní předlohy, díky mrzké práci s kamerou a herci však příliš nefunguje, ty momenty co mají být cool a "na oko" jsou přinejlepším hodně laciné a scénář připomíná spíše vlhkou fan fiction než vážně myšlený pokus. Nejhorší je ovšem casting, kde snad jediná postava nefunguje. Blbé repliky s vážnou tváří nedokáže prodat absolutně nikdo z ansámblu a celý film jsem se nemohl zbavit neustále se vyvstávající otázky "Proč je tady Leon k***t?". Tohle je prostě špatné, a více než film to připomíná fanouškovský klip, kde si někdo moc chtěl natočit pár scén z jedničky a dvojky a to všechno mezi je pak výplň aby se trochu natáhla ta stopáž. Pokud tohle někomu stačí k radosti, pak gratuluju a přeji aby celá nová série fungovala (nebo si to alespoň tvůrci na základě titulkové scény přejí). Pro ty ostatní doporučím dát raději dalších pár hodin třeba právě remaku RE2. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Musel jsem si osvěžit paměť gameplayem z YT a musím říct, že už je to kurva let, co jsem to hrál u souseda na herní konzoli SEGA a jediný co si z té hry vybavuji bylo to strašidelné otevírání dvěří, ale celkově ta hra mě tenkrát neoslovila, nebyl to můj vyhledávaný herní žánr. A co se týče Resident Evil filmové série, tak to jsem viděl tenkrát pouze výbornou jedničku, kterou jsem měl mezi prvními filmy na dvd v poličce a druhý díl, pak už mě to minulo a žádný jiný jsem neviděl. Raccoon City má v první polovině skvělou Hororovou atmosféru, celkem podařený masky a sem tam Gore, postavy v pohodě a hudba fájn. Ideální zhlédnout za deštivé, studené noci. Za mě lehce nadprůměrná jednohubka. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Je zde cítit obrovská inspirace hrou, přesněji řečeno remakem druhého dílu. Víceméně se to nese na vlně předchozích dílů a obávám se, že tato série už na filmovém plátně nikdy nikoho ničím nepřekvapí. Nevěřím, že Resident Evil bude mít potenciál být ještě někdy něčím víc, než akční jednohubkou vezoucí se na slavné značce. Jinak by po filmu neštěkl ani zombie pes. Jediné, co mě totiž bavilo, bylo poznávat jednotlivé charaktery z herní série. [55 %] ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tady asi nemám žádný větší problém. Cca první třetina se může pochlubit solidní, skoro až duchařskou atmosférou a pak se to zvrhne do klasické zombie střílečky, která nenadchne, ale ani neurazí. Nicméně to se dá říct o všech RE filmech. Pár nadprůměrných momentů se tu najde, masky ujdou a finální monstrum rozesměje, což sice nebyl záměr, ale co už. Nenudil jsem se, ale i tak si myslím, že jakékoliv další pokračování série by bylo zbytečné. 60% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Totální fanservis vystihující brakového ducha her, plný devadesátkové atmosféry, po vzoru RE lehce teatrální stylizace a toporných dialogů, parádní R-kové akce, ale i překvapivě zručně provedených hororových momentů. Když pominu nepochopitelně divný casting neodpovídající svým protějškům (Chris by potřeboval nafouknout, Jill vybělit a kudrnatý latino Leon... úplně všechno) a fakt, že dějově je to splácanina několika herních dílů dohromady, tak mě to bavilo více, než všechny Andersonovy Resident Evil-y dohromady. Místy zaškobrtne CGI, ale díky dobré práci s kamerou a barvami to povětšinou i velmi dobře vypadá a díky výraznému soundtracku i zajímavě zní. Su spoko, hodnocení upřímně příliš nerozumím. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Původní nepoužitý scénář Grega Russoa měl být silně inspirován sedmým herním dílem „Resident Evil VII - Biohazard“ (2017), který stejně jako původní záměr pro tento film fungoval jako částečný reboot dosavadní herní série a mnohem více se zaměřil na hororové aspekty než na akci, pro které byly známé nejen do té doby poslední herní díly, ale také filmová série od Paul W.S. Andersona. (S.U.E.S.)
  • Přestože události prvního a druhého dílu her dělí od sebe přibližně dva měsíce, ve filmu se obě hlavní události z her (průzkum Spencerova sídla v horách jednotkou S.T.A.R.S. z prvního herního dílů a zamoření a následný úprk z Racoon City z druhého dílu) odehrávají dle slov režiséra a scenáristy Johannese Robertse pouze během jediné osudné noci, a to 30. září 1998, během které se odehrává děj her „Resident Evil 2“ a „Resident Evil 3: Nemesis“. (S.U.E.S.)

Související novinky

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

13.06.2021

Netflix odhalil kompletní obsazení hlavních postav nadcházejícího hraného seriálu ze světa Resident Evil. Slavná herní franšíza se tak brzy dočká nejen dvou seriálů na Netflixu (z nichž jeden bude… (více)

Nový Resident Evil byl dotočen

Nový Resident Evil byl dotočen

29.12.2020

Přestože natáčení začalo teprve v listopadu, nový filmový Resident Evil má za sebou již poslední klapku. Snímek tak nyní čeká rychlá postprodukce a příští září dorazí do kin. Děj se tentokrát bude… (více)

Filmový Resident Evil má obsazení

Filmový Resident Evil má obsazení

07.10.2020

Herečka Milla Jovovich odešla lovit přerostlé obludy do série Monster Hunter, filmový Resident Evil to ale zkusí i bez ní. V chystaném rebootu vycházejícím z populární herní série si tak na nemrtvé a… (více)

Reklama

Reklama