Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (500)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Rocky je stále Rocky, ale jednotke sa akosi nedokáže vyrovnať. Prvá čás holt navždy zostane tým pravým, kultovým zážitkom každého športovo-filmového nadšenca. Začiatočná hodinka bola len prachprostou predohrou a až potom sa všetky lákadlá začali pomalinky objavovať na scéne. Pochopiteľne, od Rockyho tréningu až po záverečný súboj je to už za plných päť, ale všetko čo tomu predchádza nemožno považovať za nič viac než iba obyčajný priemer. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Nemám s druhým Rockym absolutně žádný problém. Obstojný sequel, který nedělá naprosto výborné jedničce bůhvíjakou ostudu. A vlastně se mi i líbilo, že se ještě více ponořil do psychiky Rockyho, který s boxem seknul. To byl mnohem zajímavější pohled, než vidět třicet zápasů za film. Ale už je to trochu vaření z vody, to žádná, ale Sylvester se s tím opravdu dobře vypořádal. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě, jak málo zaostává druhý díl za prvním. Na pokles jsem byl připravený. O to víc mě překvapilo, že nebyl zas tak znatelný. Příběh se příjemně rozvinul a Stallone zahrál hloupého burana, který se "náhodou" dostal ke štěstí, skvěle. Vadil mi přes míru přidaný patos (scénu, kdy za Rockym běží dav čítající stovku dětí, jsem nepochopil), ale jinak jde o překvapivě dobrou podívanou. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

pro mě osobně MNOHEM lepší než první díl. A´t se snažím sebevíc, nenacházím jedinou věc, kterou bych druhému boxerskému opusu mohl vytknout. Především: Stallone je jako scénárista výborný! Ve filmu není jediná zbytečná scéna. Děj se neustále sune dopředu, ani na chvíli nenudí, což byl hlavní problom, který jsem měl s prvním dílem. Stallonovi se podařilo velmi důvěryhodně a neokázale znázornit Rockyho, jako chlapa, který ví, že není dvakrát chytrý ale dělá, co umí. Zároveňje s podivem, že se mu podařilo vyvarovat se všeho patosu a s žánrovými klišé pracuje velmi umě. Stallone zároveň dokazuje, že UMÍ hrát (nejmarkantnější je to opět ve scénách s Adriane. Chemie mezi ním a Talii Shire je přímo unikátní. Stallone zároveň obstál jako režisér a celá tréninková montáž je prostě výborná, stejně jako závěrečný souboj. Zpomalené záběry mě dostaly!! Takovýhle Rocky se mi líbí! Ne ten první.. Ten druhý by si býval zasloužil Oscara. Zcela bez legrace.! ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Druhý díl očividně těží z úspěchu jedničky. Je to poznat i na vyprávěcím stylu, který prakticky opisuje to, co už jednou fungovalo. Takže je vám vlastně po chvíli jasné, o co v tomhle dílu půjde a jak skončí. Nejvíc mi ale pil krev Stallonův způsob, jakým Rockyho zahrál. Protože ta postava na mě působila, jako by jí Apollo v závěru jedničky vymlátil půl mozku z hlavy a udělal z něj úplného retarda. Tentokrát je to jen a pouze dobrý film, což ale taky není nejhorší. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (66)

  • Keď pred 3. kolom sa nám poskytne široký záber na ring, tabuľa nad ringom, na ktorej je skóre a čas, stále ukazuje, že je to 1. kolo. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama