Reklama

Reklama

Godzilla tai Space-Godzilla

  • Japonsko ゴジラVSスペースゴジラ (více)

Obsahy(1)

Z kosmu přilétá na Zemi Space Godzilla, monstrum vzniklé z buněk Godzilly, které nasála černá díra. Lidé zatím připravují dva obranné projekty. Program jejího telepatického ovládání a robota Mogueru na její zničení. Když začnou obě Godzilly bojovat a ničit Japonsko musí se lidé rozhodnout, na kterou stranu se přidají. (Ertai)

Recenze (22)

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Hm, kdyby toto nebyl japonský film s Godzillou a nehemžil by se japončíky, klidně by ho mohli vysílat v sobotu odpoledne na TV Prima. Podle mne se totiž jedná o naprosto klasický produkt masové filmové produkce, bez špetky originality, se 100x provařeným jednoduchým scénářem, bez jediného překvapení a nápadu. Telepaticky ovládaná Godzilla? Už jsme viděli dříve. Monstrum z vesmíru bojuje proti Godzille? To tu taky bylo. A mechanická Godzilla? Kolikrát už? Malá Godzillka má smutné oči a z huby pouští malé modré obláčky? No jéje...Takže scénář je vlastně recyklován z už použitých nápadů, navíc oproti starším Kaiju filmům z 50. a 60. let už mi přijde tak "hollywoodsky uhlazený", prostě nemá to tu správnou atmosféru. Podle normálních měřítek bych proto tento film hodnotil klidně i jako Odpad, ale v rámci Kaiju filmů dám 2,5*, přeci jenom některé souboje jsou povedené, explozí a zničených budov je taky dost... ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Tak toto je fakt poriadne žrádlo ktoré nedokáže pokaziť ani to stupídne Godzillíča čo sa tu obšmieta a krúti veľkými očami. Z vesmíru prilieta monštrum ktoré podľa istej šialenej teórie vzniklo z Godzillých buniek čo Mothra náhodou zavliekla do kozmu, tie potom prešli čiernou dierou, vyšli bielou dierou a vplyvom žiarenia z vybuchujúcich hviezd zmutovali do podoby príšery s obrými kryštáľmi na pleciach. Na zemi sa medzitým japonci stále pokúšajú zabiť alebo aspoň ovládnuť Pozemskú Godzillu, zatiaľ s nevalným úspechom. keď na zem konečne dorazí Spacegodzilla a všade začnú rašiť obrovské kryštály, nebude na podobné sprostosti čas, treba to do nej našiť všetkým čo je po ruke. Finále Godzilla vs. Spacegodzilla je naozaj veľkolepé ( samozrejme s prihliadnutím na fakt že sa stále pozeráme na chlapov v gumových kostýmoch čo sa prechádzajú medzi modelčekmi budov ), príšery po sebe pália ako besné, gigantické kryštály lietajú vzduchom a z mesta napokon ostane len kráter plný dymiaceho popola. Godzille tu helfne aj robokura Mogera s vrtákom miesto nosa. Našľapaná, explozívna Godzillovina, vo svojom žánri extratrieda. ()

Reklama

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý film, hlavne keď si odmyslím mini Godzillu, mini Mothru, mini víli, opätovné používanie telepatov a ich neuveriteľných schopností vo veľkom a ďalšieho obludného mecharobota, ktorý je proti kaiju potvorám nefunkčný. Konečne na Godzillu idú trochu inak a okrem nekonečného strieľania všetkými tankami, delami, raketometmi a stíhačkami sme sa dočkali stealth prístupu špecializovanžch jednotiek. Ale nelogickosť je opäť prítomná a zjavná - v minulosti im nestačili všetky delové granáty sveta a teraz na ňu odhodlane mieria dokonca aj pištoľou, jednou jedinou.... :D Na druhej strane sme sa dočkali celkom vymakaného nového protivníka, ktorý je s prehľadom desivejší ako pôvodná Godzilla (tú by už trebalo faceliftovať) a nekonečnej, ale relatívne originálnej bitky. Keď sa budem snažiť ignorovať veci, ktoré sú mi proti srsti, nakoniec to nie je tak strašné. PS: G. sa nám posúva do neutrálnej roviny. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Už jsem nevěřil, že by na téhle planetě mohl existovat Godzilla, který by to dotáhnul ke čtyřem hvězdám. Asi ne, ale ve vesmíru jeden je! Space Godzilla má nečekaně podařený vizuál, po hódně dílech mi přišlo, že film je výrazně ozvláštněný. Pořád je to šílené béčko, ale tentokrát s nespornými kvalitami, které dovolují, aby to pleasure nebylo zase tak guilty. Nicméně poučení "If we keep polluting space... I'm sure we'll face another SpaceGodzilla, someday" nemá daleko k genialitě. ()

Ertai 

všechny recenze uživatele

Na hodnocení číslo tisíc sem si chtěl nechat něco spešl, tak to padlo na Spacegodzillu. Ohledně tohodle příspěvku do Heisei série nutno říci že se jedná o takový průměr - jednak se tu dlouho nic neděje, MOGERA se Mechagodzille z předchozího dílu nemůže rovnat a taky chybí Ifukubeho hudba, i když se Hattori celkem snaží. Jako mínus rovněž beru ty trestuhodně nerozvinuté dějové linie - Mothra, jakuzníci, Little Godzzila i to telepatické ovládání Godzilly. Na druhé straně tu jsou ovšem dvě velké plus a)Spacegodzilla, nepřátelské monstrum jak má být; přičemž když nepočítám Biolante jedná se o první pořádný přírůstek do Kaiju rodinky po dvaceti letech b)Závěrečná bitka trvající přes půl hodinky, obzvlášť scénka kdy Godzilla odráží ty letící krystaly pobavila :) Celkově za čtyři. ()

Zajímavosti (2)

  • Původně se měla proti SpaceGodzille po boku Godzilly postavit Mechagodzilla. Byla však nahrazena robotem M.O.G.U.E.R.A., jehož oživení se u fanoušků setkalo s velikým zájmem. (dawe04)
  • Gigantický robot M.O.G.U.E.R.A. se poprvé objevil ve sci-fi snímku Chikyu Boeigun (1957) společnosti TOHO. (dawe04)

Reklama

Reklama