Reklama

Reklama

Vymítač ďábla: Znamení víry

  • USA The Exorcist: Believer (více)
Trailer 11

Příběh nového Vymítače ďábla začal na Haiti, kde fotograf Victor (na Oscara nominovaný Leslie Odom, Jr.) přišel před dvanácti lety v důsledku katastrofálního zemětřesení o těhotnou manželku. Naštěstí se podařilo zachránit novorozenou dcerku Angelu, o kterou se Victor od té doby vzorně stará. Absolutně ho proto vykolejí, když se jednoho dne Angela nevrátí domů ze školy. Zmizela společně se spolužačkou Katherine v lese za městem a zoufalí rodiče, policisté, vojáci a dobrovolníci po nich marně pátrají. Třetího dne se stane zázrak. Dezorientované a vyčerpané dívky se objeví na malé farmě, daleko od místa, kde zmizely. Bezmeznou radost však záhy vystřídá narůstající znepokojení. Po důkladném lékařském vyšetření jsou sice Angela i Katherine označeny za zcela zdravé, jejich chování ale naznačuje, že si z toho, co prožily, odnesly víc než jen nepříjemnou vzpomínku. Zkušený exorcista by na první pohled poznal, že jsou obě dívky posedlé. Victor je ale pragmatik, který na peklo ani nebe nevěří, dokud ho nezažije na vlastní kůži. Tou dobou už ale může být pozdě. Pro všechny. (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 11

Recenze (136)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Poté co David Gordon Green zprznil Halloween rozhodl se, že zprasí další hororovou značku. Tentokrát jednu z největších hororových klasik. A musím říct, že se teda vyznamenal. D. G. Green předložil něco co nemá s dobrým hororem natož pak s původním Vymítačem téměř nic společnýho. Nevím jestli je to totální výsměch nebo vrchol nevkusu. Každopádně je to hodně blízko odpadu. Ostatně po Halloweenu jsem ani nic jinýho nečekal. Hodně slabá 1hvězda. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Green se prostě rozhodl, že znásilní všechny legendární hororové klasiky a stane se nejvíc nenáviděným tvůrcem. Je to stejné jako u Halloweenu, řemeslně je to vše v pořádku. Práce a vizuální vzhled v pořádku, ale je to pouhé pozlátko, které je uvnitř prázdné a zkažené. Halloween miluju a už v roce 2018 sem v kině věděl, že ta průměrná a nudná sračka další dvě pokračování prostě neunese. V případě Vymítače nejsem naštěstí zatížen jakýmkoliv vztahem k originálu, který sem viděl jednou, před šesti lety, dal mu 4* z úcty a Zapoměl na cokoliv specifického. Nová verze je prázdná, plná náboženských žvatlů, místy působící až sektářsky a fanaticky. Typické USA buranského středozápadu. V hlavní roli negr mi nevadil, naopak jediný uměl hrát, stejně tak je čokoládová dcera daleko lepší herečka, než její tvarohový protějšek. Největší problém je asi v roli hlavní setry, kterou hraje no name nepříjemná a nesympatická bába. Kdyby tam švihly nějakou známou a charismatickou babku, udělaly by tvůrci lépe. Démon v dětech umí hezky vystrašit, masky jsou skvělý a párkrát sem sebou pořádně cuknul, to jsou věci, které se pořád počítají. Jinak jsem viděl už mnohem horší filmy a jelikož nejsem zatížen vztahem k originálu, můžu místo dvou hvězd vypotit tři. Prostě řemeslná rutina bez mozku a srdce. 45%. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Být to nějaký samostatně stojící film o posedlosti ďáblem, většina diváků nad tím mávne rukou jako nad šedým podprůměrem nehodným jakékoliv pozornosti. Ale jako pokus o pokračování jednoho z nejznámějších filmových děl, které navíc mnozí označují za nejděsivější horor všech dob, je to naprostá ubohost a nedůstojný paskvil, jenž místo děsu vyvolává leda tak smích a mrví původní postavy (Ellen Burstyn to tu scenáristicky šeredně schytala). Navíc je vševypovídající pojmenovat svůj film z komerčních důvodů Vymítač ďábla:..., i když v něm tentokrát žádný vymítač ďábla vůbec nefiguruje. Doufám, že tenhle debakl konečně zboří ten producentský mýtus, že David Gordon Green je nadaným hororovým tvůrcem. Není. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je nefér porovnávat s původním filmem, když je to patrně nejlepší horor, jaký jsem kdy viděl, nicméně tvůrci si o to bohužel doslova říkají, a tak jeden zkrátka musí konstatovat, že Znamení víry není nic než průměrná podívaná. Nedotčené originálem snad může oslovit, ale co do pokračování Vymítače, je lepší nejen trojka s eorgem C. Scottem, ale i ten Harlinův preqquel, který mám opravdu rád. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Parazituje Green na původní klasice? Rozhodně. Přináší do žánru něco nového? Ani náhodou. Je to proto špatný film? To zase ne. Ono vyčítat vymítačskému hororu určité postupy je stejně, jako vyčítat nějakému zombie nátěru, že v něm ožívají mrtvoly. V tomto případě se film mohl opřít o celkem solidní dlouhý rozjezd, celkem fajn herce a dvojici posedlých holčin, kterým to démonské blbnutí šlo docela k duhu. Jako obrovské mínus vidím fakt, že kromě samotného exorcismu démoni neřádili tolik, jak by mohli. Když už je film rutinní, tak bych uvítal nějaké ťapkání po stropu či zrcadlová zjevení s obligátní lekačkou. A samotné vymítání...............já nevim. Na jednu stranu mi bylo za všechny přítomné občas dost trapně, ale na tu druhou jsem na to pobaveně zíral od prvního "Ve jménu Božím!" až po poslední "Amen!". Takže asi dobrý. Návaznost na  Exorcistu ze 70.let mi přišla trochu umělá a hlavně zbytečná, ale bylo fajn vidět Ellen Burstyn a Lindu Blair pohromadě. Nic k zapamatvání, ale do koše to nepatří. 55% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Počas výroby sa krátko povrávalo, že William Friedkin sa podieľa na tomto filme. Friedkin okamžite tweetoval: "To nie je fáma, to je lož." Ďalej uviedol, že „na svete nie je dosť peňazí ani motivácie“, aby ho prinútili akokoľvek pracovať na tomto filme. (Arsenal83)
  • Ellen Burstyn pôvodne odmietla zopakovať si svoju rolu spred 60 rokov z Vyháňač diabla, no potom jej ponúkli dvojnásobný plat. Burstyn si vtedy pomyslela: "Mám pocit, že diabol sa pýta na moju cenu." Nakoniec úlohu prijala a použila plat na financovanie štipendia MFA pre hercov na Pace University, kde Actors Studio vyučuje svoj program. Burstyn je celoživotným členom Actors Studio a jeho spolupredsedkyňou. (Arsenal83)
  • V polovici decembra 2022 bola výroba filmu predčasne zastavená až do prejdenia sviatkov po tom, čo mal Odom „nešpecifikovaný zdravotný problém“. (Arsenal83)

Související novinky

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Nový Spawn v roce 2025

Nový Spawn v roce 2025

02.10.2023

Jedna z nejskloňovanějších komiksových postav vůbec, Spawn Todda McFarlanea, se dodnes kupodivu dočkala pouze jedné hrané adaptace s Michaelem Jai Whitem z roku 1997 a jednoho animovaného seriálu z… (více)

Reklama

Reklama