Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Damien přestává být chlapcem a je na čase, aby poznal svou moc... Damien, který je ve skutečnosti vtělením samotného Satana, vyrůstá po smrti svého adoptivního otce v rodině jeho bratra, bohatého průmyslníka Richarda Thorna. S blížícími se třináctými narozeninami odchází studovat na prestižní vojenskou akademii, kde se pod vedením oddaného Satanova služebníka dozvídá pravdu o svém osudu. Temné síly mezitím likvidují každého, kdo by mu mohl stát v cestě... V pokračování slavného prvního dílu se pozornost od jeho okolí obrací k samotnému Damienovi, který si postupně začíná uvědomovat, kým je. Mladého muže na prahu dospělosti pozoruhodným způsobem ztvárnil Jonathan Scott-Taylor, v roli jeho strýce vystupuje hvězdný William Holden a ve filmu se v jedné ze svých prvních významnějších rolích objevuje Lance Henriksen. (Česká televize)

(více)

Recenze (148)

choze 

všechny recenze uživatele

Slušné pokračování, které sice do značné míry opakuje schéma prvního filmu, ale zároveň navazuje na jeho mytologii a rozvíjí ji (naplňují se další části proroctví, Damien si uvědomuje kým je). Ani scénář ani režie nedosahuje kvalit prvního dílu, dost vražd je o ničem a finále slabé, ale satanský chorál dělá pořád svoje a výtahová scéna snese srovnání s dekapitací skleněnou deskou z jedničky. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Překvapivě povedený díl, s pekelně dobrým Taylorem coby Damienem. Film jsem viděl po hodně dlouhý době co jsem viděl první díl kterej mě uchvátil, sice je pravda že tohle nedosahuje kvalit originálu ani po kotníky, a tady zavládne dost často i nuda ale je to dobré, mordy jsou zábavné a herci jsou překvapivě dost slušní. Henriksen v takové podivné roli, ale zahrál ji obstojně. Jen občas prostě zavládla nuda a to především když se otčím Damiena snaží zjistit co a jak. Film nedosahuje ani atmosféry není tu ani ždibet, ale je to prostě dobré. ()

Reklama

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Škoda jen že oči mé unavené nezůstali do konce tohoto filmu otevřené. Bylo to pěkný pokoukáníčko, ale vydržet vzhůru po návratu z hospody je těžká věc. A teď po dalším shlédnutí vím, že ono to asi nebylo jenom tím alkoholem, že sem usnul. Díl je obyčejnou nastaveninou prvního dílu, přičemž v ničem se prvnímu dílu nevyrovná. Jelikož je pro mě tahle tematika dosti oblíbená, zůstávám u třech hvězd. Velké sklamání pro mě je, že antikrist se dozvídá, že je antikrist od někoho jiného. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Původní The Omen režiséra Donnera si mě nedávno získal na svou stranu a i já ho řadím mezi nejlepší horory všech dob. Sice jsem mu nedal úplně nejvyšší ohodnocení, ale i tak jde o téměř bezchybnou podívanou. I proto jsem byl velice zvědavý na toto pokračování a mé očekávání bylo opravdu velké. Don Taylor nenatočil vůbec špatný film, ale přece jenom si nešlo povšimnout, že za jedničkou lehce pokulhává. Opět však musím nejprve vyzdvihnout hudební doprovod, který měl na svědomí jak jinak Jerry Goldsmith. Ten zase odvedl poctivý kus práce a mě prostě nezbývá nic jiného než mu zatleskat. Bez něj by prostě neměla tato série takovou šťávu. I když je samozřejmě potřeba říci, že stejnou zásluhu na tom měli i oba scénáře a samotná atmosféra, která je ozdobou obou filmů. Dvojka měla sice na můj vkus poněkud pomalejší rozjezd, ale ani zde nebylo o dramatické chvíle nouze. Což je určitě v pořádku, protože tu naštěstí bylo pořád dost mordů (úmrtí), které byli opět pěkně „pestrobarevné“ a určitě ne nudné. Pekelné síly se činily, oběti umíraly mnohdy nepěknými způsoby – takže z pohledu hororového fandy si prostě nemůžu stěžovat. Oproti prvnímu dílu jsem tu však zaznamenal několik nudnějších pasáží, což byla docela škoda. Nicméně i já musím vyzdvihnout několik velice dobrých hereckých výkonů, které byli rovněž ozdobou tohoto filmu.Pokud bych však měl sečíst všechny klady a zápory, tak převažují pozitivní prvky, což je samozřejmě jen a jen dobře. Takže i tentokrát musím s radostí označit tento film jako nadprůměrnou záležitost, ale těch výhrad oproti původnímu The Omen tu mám přece jenom o něco více. 70% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

S původním dílem nesrovnatelné. Zabíjení pohledem zvládá kdejaká tchýně líp, než tento zaprdnutej Damien. Navázání ještě funguje v pořádku, ale ke konci už filmy bohužel ztrácí točky. Vzhledem k tomu, že bez znalosti prvního dílu se jen těžko obejdete, nemůžu ohodnotit sequel lépe než průměrně, a to díky jen malé přidané hodnotě. U jednotky bych skončil. 55% ()

Galerie (62)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo převážně v Chicagu. (Terva)
  • Na režírování byl původně najat Mike Hodges. Producentům se ale nelíbilo pomalé tempo natáčení, a tak byl vystřídán Donem Taylorem. (Terva)
  • Baskytarista a frontman skupiny Iron Maiden Steve Harris se tímto snímkem inspiroval a nahrál podle něj v roce 1982 CD "The Number of The Best". (Terva)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama