Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antikrist v těle Damiena Thorna je nyní na vrcholu sil a poznání a dychtí po vládě nad světem. Jeho jedinými nepřáteli je sedm mnichů, kteří se zasvětili Damienovu zničení a kteří mají posvátné meče ukované pouze k tomuto účelu. Damien je po nečekané sebevraždě velvyslance jmenován do jeho funkce. Na recepci velvyslanectví se seznámí s novinářkou Kate Reynoldsovou a později i s jejím dvanáctiletým synem Petrem. Ty zcela ovládne Kate se stane jeho milenkou a Peter apoštolem, kterého využívá při systematickém vyvražďování novorozených chlapců věří totiž, že na zem přišel znovu Kristus, a chce se ho tak zbavit. Mniši Damiena pronásledují - zvítězí dobro, nebo zlo? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný horor, ktorý je záverečným dielom tejto slušnej série o Damienovi. Má celkom dobrý príbeh o Damienovi, ktorý je už dospelý a je vplyvným politikom očakávajúcim začiatok svojej diablskej vlády, pričom po ňom ide skupina mníchov snažiacich sa ho zabiť, ale zároveň ho desí príchod nového spasiteľa. Spracovanie ma ale dosť sklamalo, ešte spočiatku pôsobí dobrým dojmom, v porovnaní s dvojkou je dynamickejší a aj dejovo zaujímavejší, čo vydrží ale hlavne do polovice, potom začnú čím ďalej pribúdať zbytočné a nudné scény a záver je pravdepodobne tým najhorším, aký si len k tejto tématike dokážem predstaviť. Celkovo sa tu nájde viacero dobrých nápadov, aj keď nanešťastie väčšinou slabšie využitých, ale v konečnom dôsledku s týmto spracovaním vôbec nie som spokojný. Napätie tu vôbec nefunguje, čo síce platilo už o dvojke, ale tu sa nanešťastie aj atmosféra takmer úplne vytratila a ani hudba už ani zďaleka nie je tým, čím bývala. Sklamaný som aj po stránke úmrtí, tu už vôbec nefunguje ten pôvodný systém, že kto odhalí Damiena čoskoro umrie, čo rozhodne zamrzí, ale o zabitých aj tak nie je núdza, napríklad útoky mníchov, no nanešťastie ani jeden z nich neumrie zaujímavo, ale poteší zaujímavý nápad so zabíjaním novorodencov, síce ani ten nie je podaný najideálnejšie, ale aj tak niečo podobné vždy zaujme. Herecké obsadenie je na tom dobre, výborný Sam Neill v hlavnej úlohe, poteší aj Lisa Harrow, ale bez problémov je aj zvyšok postáv. Réžia je sklamaním, tento sľubný námet nedokázala moc využiť, ale aspoň technická stránka je stále dostatočná. Škoda, aj na tento diel sa dá bez väčších problémov pozerať, viacero nápadov zaujme a prvá polovica je dobrá, ale zároveň je tu toho príliš moc na kritizovanie a takýto záver si séria rozhodne nezaslúžila. Najslabší diel trilógie. Objektívna kvalita filmu- 53%, film sa páči mne na 56%. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně celkem překvapivě snesitelná záležitost. Po druhém díle, jenž jen recykloval díl první se tento díl snaží přinést něco nového, sice ubylo nápaditosti co se úmrtí týká, ale to celkem s přehledem vynahrazuje velice dobrý Sam Neil, který měl oproti svým dětským předchůdcům o poznání složitější roli a porval se s ní více než statečně. Pro mně tento díl v celkovém vyznění asi předčil díl druhý, i když dílu prvnímu se bohužel ani na hony nepřiblížil. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Sam Neill v roli dospělého Damiena, co víc si může hororový fanoušek přát. Jeho obsazení dodává jinak celkem obyčejné trojce šmrnc. Musím pochválit solidní smrti (i ty neukázané díky své povaze budí děs - eliminace potenciálních Ježíšů) a občas jsem měl pocit i drzého černého humoru. Naprosto trapný je konec a jakási snaha o romantickou linku, takže rozhodování mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami je podle nálady - nebo podle absťáku po osmdesátkových hororech. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Sam Neill je jako antikrist překvapivě příjemný a uvěřitelný. Bohužel žádný z navazujících filmů na původní úžasný horor z roku 1976 nedokázal převzít atmosféru a působivou hudbu. Celý příběh třetího dílu je v rámci možností slušně vymyšlen, ale je škoda konce, který je trochu useknutý a působí příliš křesťansky. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak a Damien je dospělý v podání Neilla, kterej se role zhostil výborně. Ale i když je tu výborná hudba od Goldsmithe i atmosféra která v předešlém díle chyběla, tak je to o dost slabší, třeba mordy jsou už totálně nezajímavé a celé je to takový plytký a občas zbytečně překombinovaný. Navíc je to zbytečně dlouhý plno scén bych zkrátil. A konec bylo celkem wtf. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (14)

  • Damien při rozhovoru s prezidentem prohlásí, že za dva roky bude rok 1984, takže je rok 1982. Pokud je tomu tak, pak Přichází Satan! (1976) by se měl odehrávat v padesátých letech, nikoliv v roce 1976, jak tomu zřejmě je. To by mohlo být způsobeno tím, že producenti a studio v té době nepočítali s pokračováními a s tím spojenou časovou osou. (Johnny.ARN)
  • V úvodu pořadu „World in Focus“ Damien (Sam Neill) uvádí, že společnost Thorn Industries převzal v roce 1971 a že ji vede již sedm let. Jeho dřívější rozhovor s prezidentem však stanovil aktuální rok 1982, nikoli 1978. (Johnny.ARN)
  • Časová osa filmů Omen nesouhlasí. První film se odehrává v 70. letech. Druhý film uvádí, že události prvního filmu vyvrcholily v roce 1976, a pak se posunul o sedm let dopředu, přibližně do roku 1983, kdy Damienovi (Sam Neill) mělo být 13 let. Podle výpovědí postav se události filmu Poslední střetnutí odehrávají v roce 1982, ačkoli Damienovi je nyní kolem třiceti let. Vzhledem k tomu, že od druhého filmu uplynula téměř dvě desetiletí, měl by se film odehrávat kolem roku 2003 – i když to může být způsobeno tím, že tvůrci a studio v té době nepočítali s pokračováními a odpovídající časovou osou. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama