Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antikrist v těle Damiena Thorna je nyní na vrcholu sil a poznání a dychtí po vládě nad světem. Jeho jedinými nepřáteli je sedm mnichů, kteří se zasvětili Damienovu zničení a kteří mají posvátné meče ukované pouze k tomuto účelu. Damien je po nečekané sebevraždě velvyslance jmenován do jeho funkce. Na recepci velvyslanectví se seznámí s novinářkou Kate Reynoldsovou a později i s jejím dvanáctiletým synem Petrem. Ty zcela ovládne Kate se stane jeho milenkou a Peter apoštolem, kterého využívá při systematickém vyvražďování novorozených chlapců věří totiž, že na zem přišel znovu Kristus, a chce se ho tak zbavit. Mniši Damiena pronásledují - zvítězí dobro, nebo zlo? (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (15)

  • Sekvence, v níž Damien Thorn (Sam Neill) promlouvá k davu svých stoupenců, se natáčela v yorkshirském lomu s přibližně 450 komparzisty. Scény byly natáčeny s velmi nízkou úrovní dostupného světla. (Johnny.ARN)
  • Herec James Mason byl sponzorem produkce pro herce Sama Neilla (Damien). Mason původně navrhl producentům filmu, aby se na Neilla podívali. Producent Harvey Bernhard nechal Neilla letecky dopravit do Londýna na konkurz, který Mason zaplatil. Neill později Masonovi letenku proplatil. Neill při svém výkonu a vykreslení postavy využil některé Masonovy manýry. (Johnny.ARN)
  • Natáčení filmu probíhalo ve Velké Británii (Cornwall, Ripon, Hertfordshire, Northumberland, Yorkshire, Londýn) a v USA (Washington a Wisconsin) v květnu 1980. (GASTON73)

Reklama

Reklama