Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antikrist v těle Damiena Thorna je nyní na vrcholu sil a poznání a dychtí po vládě nad světem. Jeho jedinými nepřáteli je sedm mnichů, kteří se zasvětili Damienovu zničení a kteří mají posvátné meče ukované pouze k tomuto účelu. Damien je po nečekané sebevraždě velvyslance jmenován do jeho funkce. Na recepci velvyslanectví se seznámí s novinářkou Kate Reynoldsovou a později i s jejím dvanáctiletým synem Petrem. Ty zcela ovládne Kate se stane jeho milenkou a Peter apoštolem, kterého využívá při systematickém vyvražďování novorozených chlapců věří totiž, že na zem přišel znovu Kristus, a chce se ho tak zbavit. Mniši Damiena pronásledují - zvítězí dobro, nebo zlo? (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (15)

  • V úvodu pořadu „World in Focus“ Damien (Sam Neill) uvádí, že společnost Thorn Industries převzal v roce 1971 a že ji vede již sedm let. Jeho dřívější rozhovor s prezidentem však stanovil aktuální rok 1982, nikoli 1978. (Johnny.ARN)
  • Damien při rozhovoru s prezidentem prohlásí, že za dva roky bude rok 1984, takže je rok 1982. Pokud je tomu tak, pak Přichází Satan! (1976) by se měl odehrávat v padesátých letech, nikoliv v roce 1976, jak tomu zřejmě je. To by mohlo být způsobeno tím, že producenti a studio v té době nepočítali s pokračováními a s tím spojenou časovou osou. (Johnny.ARN)
  • Astronomové uvádějí, že hvězdná konjunkce ohlašující druhý příchod se odehraje v souhvězdí Kasiopeji. Souřadnice, které uvádějí, RA 1h 16' 12", Dec +22°, jsou však v souhvězdí Ryb. (Johnny.ARN)
  • Když je Damien (Sam Neill) s Kate (Lisa Harrow), jejím synem a psem v Hyde Parku, rozhodnou se zajít na oběd. Stromy jsou v plném květu. O chvíli později však ve stejném oblečení dorazí na Speakers' Corner a stromy jsou zcela bez listí. (Johnny.ARN)
  • Film se natáčel v létě, což je patrné z listí. Při přijetí Damiena (Sam Neill) jako velvyslance USA na dvoře svatého Jakuba je manželka jeho asistenta zobrazena v pozdním stádiu těhotenství a důležitým aspektem zápletky se stává skutečnost, že její syn se narodí 24. března. Pokud by byla v pozdním stádiu těhotenství, měla by tedy být pozdní zima, nikoli léto. Zeleň neodpovídá načasování v dějové linii s jejím těhotenstvím a datem narození dítěte. (Johnny.ARN)
  • Časová osa filmů Omen nesouhlasí. První film se odehrává v 70. letech. Druhý film uvádí, že události prvního filmu vyvrcholily v roce 1976, a pak se posunul o sedm let dopředu, přibližně do roku 1983, kdy Damienovi (Sam Neill) mělo být 13 let. Podle výpovědí postav se události filmu Poslední střetnutí odehrávají v roce 1982, ačkoli Damienovi je nyní kolem třiceti let. Vzhledem k tomu, že od druhého filmu uplynula téměř dvě desetiletí, měl by se film odehrávat kolem roku 2003 – i když to může být způsobeno tím, že tvůrci a studio v té době nepočítali s pokračováními a odpovídající časovou osou. (Johnny.ARN)
  • V prvních dvou filmech Omen bylo Damienovo (Sam Neill) znamení bestie skryté na temeni jeho hlavy. V tomto filmu je to za jeho pravým uchem. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama