Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Damien přestává být chlapcem a je na čase, aby poznal svou moc... Damien, který je ve skutečnosti vtělením samotného Satana, vyrůstá po smrti svého adoptivního otce v rodině jeho bratra, bohatého průmyslníka Richarda Thorna. S blížícími se třináctými narozeninami odchází studovat na prestižní vojenskou akademii, kde se pod vedením oddaného Satanova služebníka dozvídá pravdu o svém osudu. Temné síly mezitím likvidují každého, kdo by mu mohl stát v cestě... V pokračování slavného prvního dílu se pozornost od jeho okolí obrací k samotnému Damienovi, který si postupně začíná uvědomovat, kým je. Mladého muže na prahu dospělosti pozoruhodným způsobem ztvárnil Jonathan Scott-Taylor, v roli jeho strýce vystupuje hvězdný William Holden a ve filmu se v jedné ze svých prvních významnějších rolích objevuje Lance Henriksen. (Česká televize)

(více)

Recenze (157)

Avathar 

všechny recenze uživatele

Síce mierne slabšie než jednotka, ale keď uvážime ako dopadá väčšina druhých dielov skvelých hororov (napr. Exorcist) tak to má naozaj perfektnú úroveň. Herci sú perfektní, atmosféra by sa dala krájať, hudba Jerryho Goldsmitha sa blíži slovku "geniálne." Jediné, čo by som vytkol sú až príliš predvídateľné vraždy. Ale inak ide o dôstojného nástupcu svojho slávneho predchodcu. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Civilně budovaný příběh se do žánrově podřadných, béčkových vod zvrhává vždy v předvídatelných, dopředu avizovaných (a nedobře natočených) vraždách nepohodlných šťouralů, které se prostě dějí z vyšší moci a není jasné, kdo za nimi stojí (následovníci, zlověstný havran?). Ovšem kdykoliv se rozezní ďábelské Goldsmithovy chorály, atmosféra řádně zhoustne (i když znovu, v první polovině značně strojeně), jak si "hodný synek" Damien začíná uvědomovat svou identitu. 7/10 ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Slušné pokračování, které sice do značné míry opakuje schéma prvního filmu, ale zároveň navazuje na jeho mytologii a rozvíjí ji (naplňují se další části proroctví, Damien si uvědomuje kým je). Ani scénář ani režie nedosahuje kvalit prvního dílu, dost vražd je o ničem a finále slabé, ale satanský chorál dělá pořád svoje a výtahová scéna snese srovnání s dekapitací skleněnou deskou z jedničky. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

V prvním klasickém díle jsem se jako malý dověděl, že číslo 666 je číslo zvířete - bestie - satana, že ne každý film končí dobře a že zlo vládne a vládlo světu :). Od prvního dílu je toto už značný propad. Možná tomu trochu uškodilo to, že toto pochází z dílny amerických tvůrců, ač mám americké horory určitě radši než britské. Jediný neměnný fakt je hudba, ta je stále stejně výborná ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na to, že sa jedná o trochu zbytočné pokračovanie hororového fenoménu, ktorý žiadne pokračovanie nepotrebuje, je Damien veľmi solídny horor s poriadne temnou atmosférou, ktorá ale musí byť vo filme o diablovom synovi samozrejmosťou. Je fajn, že sa nejedná o žiadne lacné béčko a máme tu osobnosti typu Williama Holdena. Určite zmysluplnejšie, ako "séria" Scanners, čo bolo vlastne iba parazitovanie na prvom filme. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (10)

  • Režisér prvního filmu Richard Donner byl požádán také o režii tohoto pokračování. Odmítl však, protože pracoval na snímku Superman (1978). (Terva)
  • Natáčení probíhalo převážně v Chicagu. (Terva)
  • Na režírování byl původně najat Mike Hodges. Producentům se ale nelíbilo pomalé tempo natáčení, a tak byl vystřídán Donem Taylorem. (Terva)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama