Reklama

Reklama

VOD (1)

Lovecká sezóna právě začíná... V létě 1974 vyráží čtyři přátelé na víkendový výlet tábořit v lese. Během cesty jsou ale přepadeni a omráčeni. Když se proberou z bezvědomí, slyší zvuk lovecké trubky. O tom, že se kořistí stali právě oni, není pochyb. A lov? ... Začíná. (oficiální text distributora)

Recenze (250)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vidím že hodně lidem se Rovdyr líbil a spoustě lidem zase nikoliv. Já patřím do druhé skupiny. Lovci lidí mi přišli strašně obyčejní, neoriginální a nesmyslní. Nikde se člověk nedozví nic o nějaké motivaci postav, ani těch záporných. Tudíž jsem jen s rozpaky sledoval celé to dění a hemžení lesem odnikud nikam. Pochválit tudíž nemůžu ani děj ani postavy. Korunu všemu nasadil konec, který jsme již viděli stokrát. Takže zatímco Mrtvý sníh bavil měrou vrchovatou, Lovci lidí jsou plně na opačném pólu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Severská kombinace The Texas Chainsaw Massacre (sedmdesátá léta, banda mladých v dodávce, podivná stopařka), Wrong Turn (naháněčka v lesích) a taky trochu Avenging Force (boj o žiovt hnané oběti proti lovcům). Pozitivní je krátká stopáž, málo mluvení, panoramatická krása norských lesů (detailní záběry už nějsou tak úchvatné, je to jako by to točili v lese u nás za barákem), neokoukané tváře, dobrá kamera, stehna Henriette Bruusgaard a parádní scéna s ustřeleným kotníkem. Negativní to, že to není nic originálního, všechno jste již mnohokrát viděli, strašně předívdatelný konec (který je sice natočen a pojat neotřele, přesto to ale nic nezmění na tom, že jsem přesně tohle čekal a strašně mě zklamalo, že k tomu došlo. Čistý průměr. 2,5* ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Norský Pach krve bez incestního pozadí, i když v těchto venkovských končinách člověk nikdy neví.. Rovdyr (Dravci) nevnáší do žánru prakticky žádný osobní vklad, kamerový filtr působí jako by nedávno poblíž explodoval vulkán a pokud vám nestačí k satisfakci krátký záběr na vyhřezlá střeva a rozstřelený kotník, musíte se smířit s tím, že jediný nadstandard přináší hudba se zvukem (ruchy, šumy, či lesní roh jako předzvěst honu ve vidlácké leči).. Shadwellova výstižná teze tentokrát pochopitelná i pro širší čtenářskou obec, ale co třeba takový seriál Chalupáři? Ustřelil snad někdo z místních buranů panu Humlovi hlavu brokovnicí s upilovanou hlavní? Nebo ho Bohouš Císař análně zprznil před orchestrionem a pak mu loveckým nožem vyndal útroby? Kdepak, není to vždy pravidlem… ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor. Má síce jednoduchý a často používaný príbeh, ale to vôbec nevadí, pretože tento typ príbehu je skoro vždy zárukou dobrej zábavy. V tomto prípade má dosť krátku stopáž, čo moc nepoteší, ale zase aspoń netrvá dlho, kým sa začne diať to dôležité. Krvavých scén je celkom dosť a sú zaujímavé a aj rozmanité, takže po tejto stránke som spokojný. Hlavní hrdinovia sú priemerní, ale zase ma potešili záporáci, ktorí vyvolávajú dostatočný rešpekt. Najväčšou nevýhodou tohto filmu je neprítomnosť napätia, za čo môže jeden dôležitý fakt. Zatiaľ, čo prakticky vo všetkých filmoch tohto typu chytenie obete zabijakom znamená smrť alebo mučenie, tak v tomto filme sa zabijaci s obeťami často hrajú a tak ak aj niekoho chytia, tak ho napríklad iba oddelia od skupiny. Ale to už je skôr len taký detail, ktorý zase až tak moc neprekáža. Tento film ponúkne presne to, čo sa dá od neho očakávať, takže kto má tento žáner rád sa tohto filmu vôbec nemusí obávať. Objektívna kvalita filmu- 65%, film sa páči mne na 72%. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Velmi pekne natočený film.. rados naň pozerať. Strašne mi to pripomenulo Severanca až na tú výnimku, že Rovdyr bol čisto vážny horor. Opäť sto krád videný dej so všetkým klišé, ktoré len existuje, ale stále to fungovalo. Príliš sa netlačilo na pílu, všetko bolo reálne a reálne natočené(len mi povedzte kde inde vidíte, že osoba po rane do tváre a kopancoch do brucha kričí... v hororoch nie.. len v reálnom živote). Celé je to tak na 65% ale ked prihliadnem na fakt, že všetkú tú beznádej som hercom zožral dávam týmto Norom 70%. Možno by som uvítal trochu viac gore a menej filtru, ale i tak som neni sklamaný. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Písnička, která hraje na začátku filmu v autě, je „Wait For The Rain“ od Davida Hesse. Ve 20. minutě hraje „En Spennende Dag For Josefine“ od Inger Lise Rypdal. Ta samá písnička pak hraje na konci filmu. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno