Reklama

Reklama

Jáson a Argonauti

  • Velká Británie Jason and the Argonauts
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Klasický příběh řecké báje o Jasonovi, který hledá pověstné "Zlaté rouno", nabízí divákům řadu soubojů s obludami jako harpyje, hydra nebo obr Talos. Proto s Jasonem musí na Kolchidu cestovat také nejlepší bojovníci v čele s Herkulem. Chrání je bohyně Héra. Ve své době byl film ceněn pro kvalitně udělané triky. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (115)

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Příběhy čerpající z řeckých bájí a pověstí jsou u mne vždy vítaným filmovým zážitkem. Naprosto úžasná podívaná a film, z kterého na vás dýchne nezaměnitelné kouzlo starých filmových časů. Na dnešní dobu již „nepovedené“ triky dodávají filmu umělecký neodfláknutý punc. I v dnešní době je pro mne Jáson koukatelný a neztratil nic ze svého kouzla. Podobné triky jsou vidět ve srovnatelném Souboji titánů z r. 1981, který je natočen až o 18 let později. Snad se dočkám tohoto filmu na Blu-ray, na DVD jsem ho nikdy nesehnal. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Tento film som videl pred mnohými rokmi ako malý chlapec a veľmi sa mi páčil, preto keď som videl, že vyšiel na DVD ani chvíľku som neváhal a kúpil som si ho. Dnes už filmová klasika vznikla 5 rokov po úspechu Siedmej Sindibádovej plavby z produkcie Charlesa H. Schneera a známa sa stala hlavne vďaka stop-motion animácii slávneho Raya Harryhausena. Kvalít Sindibáda však nedosahuje, dej je mierne rozvláčny a miestami aj nudný, ku koncu zase dosť zbrklý a nedopovedaný, tiež mi vadil dosť zostarnutý Herkules - ako týždeň pred nástupom do dôchodku. Hudbu opäť zložil výborný Bernard Herrmann a treba poznamenať, že hlavný motív je veľmi vydarený. Zostavenie záverečnej bitky Jásona (Todd Armstrong) so siedmimi kostlivcami trvalo Rayovi Harryhausenovi 4 a pol mesiaca, okrem toho vytvoril pre film ešte postavy harpií, titana Talósa a hydru, ktorá strážila Zlaté rúno. Film oplýva celým množstvom filmových chýb. Stačí si len všimnúť ako nedokonalo je zostrihaná scéna, kedy Herkules a Hylas stoja v údolí pred sochou Talósa. Tu: http://www.youtube.com/watch?v=I5gkqxqCHiI&feature=related. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Na triky bohatí film avšak neviem.. nechcem mudrovať ale pri niektorých scénach som mal pocit že tam bolo "naplácané" príliš veľa a pri iných som mal zase pocit že to mohli bez problému rozvinúť. Súboj Titanov sa mi z tohoto hľadiska zdá byť lepší ale je zase o 20 rokov mladší čo takisto robí veľa. Dalo sa na to pozrieť v pohode a nenudil som sa pri takýchto filmov by som čakal oveľa dlhšiu stopáž 100 minút to je v pohode. Vrchol filmu je záverečný súboj kostlivcov to bolo teda poriadne premakané. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Když bych měl film co nejvýstižněji popsat, tak bych napsal, že je to takovej slabší odvárek ze Souboje TITÁNŮ, který je absolutní špičkou mezi podobnými filmy. Jáson skýtá míň akce a především míň zajimavý "potvory". Sice se mi líbil nábor všech Argonautů, ale nějak si nedokázali zjískat moji uplnou přízeň. No, prostě (a teď bacha na SPOILER, ale stejně si to přečteš, co?) když někdo z nich zařval, tak mi jich nebylo moc líto :o). Navíc takle podle mě nevypadá her-Cooles, zarostlej a ani moc svalnatej a navíc krade, takle můj oblíbenej nebojácnej hrdina (stejně jako já) podle mě nevypadá (ale naštěsté je to Herakles, takže uff). Ale pohádka je to hezká, akorát mi teda ještě přišla divná jedna věc (zase bacha na SPOILERA :o) Proč skoroneporazitelnej železnej obr má jediný slabý místo zrovna uplně dole na patě, kam každej dosáhne, proč ho nemá třeba na hlavě? Ale tenhle hezkej kousek si nezaslouží další rejpání. Rozhodně stojí za skouknutí, to jo, ale sou lepčí, hééépčííí :o) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem si na tenhle kousek vzpomněl a řekl jsem si, že bych si ho mohl zopáknout. Navíc jsem ho tady neměl ohodnocenej takže o důvod víc proč si dát opáčko. Odhadem tipuju, že je to 20-25 co jsem ho viděl poprvé. Pro mnohé diváky už tady možná zahlodal zub času ale za mě film neztratil nic ze svého kouzla a já si Jásonovo dobrodružství užíval tak jako kdysi. Tady nuda rozhodně nehrozí. Spousta akce(bronzový obr Talos, harpyje, drtící skály, hydra, kostlivci) a hlavně je to film důmyslnej i po trikové stránce. 5hvězd. Tady není co řešit. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (17)

  • Ray Harryhausen považuje Jásona a Argonautov za svoj najlepší film. (curunir)
  • Producenti Charles H. Schneer a Ray Harryhausen ohlásili výrobu filmu 22. marca 1961 po celosvetovom úspechu ich predchádzajúceho projektu Siedma Sindibádova plavba (1958). (curunir)
  • Po deviatich týždňoch nakrúcania sa štáb vrátil do London's Shepperton Studios, kde začal Ray Harryhausen s prácou na špeciálnych efektoch. (curunir)

Související novinky

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

08.05.2013

V požehnaném věku 93 let opustila filmový svět obrovská legenda, trikový průkopník, král stop-motion animace a držitel Oscara Ray Harryhausen. Začínal už ve třicátých letech minulého století na… (více)

Reklama

Reklama