Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Malému Conanovi zabijí nepřátelští válečníci rodiče a odvedou ho do otroctví. Když vyroste, najme si ho jistý mocný pán jako zápasníka. Conan se tak naučí bojovým uměním. Nakonec svým věznitelům unikne. Jeho putování za pomstou může začít. Potkává dalšího bojovníka a blonďatou zlodějku. Oba se k němu připojí. Dozvídají se o hadím kultu, v jehož čele stojí Tursa Soudce, který má řadu shodných rysů s vrahy Conanových rodičů. Conanovi se tak naskýtá neopakovatelná příležitost zabít muže, který ho připravil o otce a matku. Kde nestačí síla, musí pomoci magie, a tak se ke společnosti přidá ještě čaroděj a vlastně i vypravěč celého příběhu... (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (91)

Uhorčík - Episode 1 (2021) (epizoda) (S02E01)

  • Epizóda si uťahuje už tradične zo slovenských politikov, konkrétne z Matovičovho „Live? Oh no.“ vystúpenia v Bruseli či z Dankovho bozkávania výložiek. Okrem toho obsahuje narážky na filmy Zachráňte vojaka Ryana (1998), Barbar Conan (1982) a Terminátor (1984). (ČSFD)

Xavier Gens

  • Na své dětství a pučící zárodky osobního filmového vkusu vzpomínal: "Jako dítě jsem byl nejvíc ovlivněn americkým žánrovým filmem sedmdesátých a osmdesátých let. Moje matka tehdy vlastnila čerpací stanici a když jsem se vracel ze školy, říkala mi, abych počkal a udělal si domácí úkoly. Což jsem nedělal a místo toho se díval na videokazety, které měli s tátou půjčené - Vymítače ďábla, Čelisti, Šíleného Maxe, Barbara Conana. Objevoval jsem tyhle filmy sám, u televize, byly jako moje chůvy. (...) Rodiče byli natolik chytří, že když přišli na to, jak trávím svůj čas, pečlivě mi vysvětlili, jak je to s příběhy a zvláštními efekty... Byli mladí a do filmu velmi zapálení, takže to pro mě byla fascinující lekce a já jsem všechny filmy, které jsem viděl, překresloval do storyboardů a dělal jsem z nich jakési comicsy. Když mi bylo deset nebo dvanáct, točil jsem už s kamarády ze školy vlastní filmy. Vždycky to byly horory, protože to byl druh filmů, které jsem měl rád, bavilo mě lidi strašit. Když ale vyrostete, přestane vám to stačit. Máte potřebu říct víc a dát příběhu nějaký podtext." (NIRO)

Kull dobyvatel (1997)

  • Že byl film původně připravený pro Arnolda Scharzeneggera jako třetí část o Conanovi je obecně známé. Ale již méně se ví, že postava Kulla pochází také z pera stejného spisovatele Roberta E. Howarda. První byl Kull a z něj se Conan zrodil po odmítnutí a přepsání původní verze povídky o Kullovi. Paradoxně Kullův úhlavní literární nepřítel je Thulsa Doom (v češtině Thulsa Soudce), který se ovšem na plátně objevil jako protivník Conana ve filmu Barbar Conan (1982). (Stejšn)

Mizera (1994)

  • Ve chvíli, kdy dostane Shame (Keenen Ivory Wayans) Sven-Ole Thorsena do kolen, mu řekne: „Say hi to Arnold.“ Doslovně česky to je „Řekni Arnoldovi ahoj.“, ale v úvahu připadá i varianta „Pozdravuj Arnolda.“ Myšlen je opravdu Arnold Schwarzenegger, protože Sven-Ole Thorsen a Arnold jsou dobří přátelé od natáčení filmu Barbar Conan (1982). Na Arnoldově svatbě s Marií Shriver, konané 26. dubna 1986, byl jako družba. Sven si zahrál v mnoha Arnoldových filmech zločince. (Rominator)

Ničitel Conan (1984)

  • Arnold Schwarzenegger byl rozladěn mírnějším pojetím snímku, chtěl totiž film stejně brutální, jako byl první Barbar Conan (1982). Dlouze na toto téma debatoval se studiem, které trvalo na přístupnější verzi kvůli většímu počtu potenciálních diváků. Film však nakonec vydělával méně, než první díl. (-bad-mad-wolf-)

Duna (1984)

  • Přes zvyk kontrolovat své projekty osobně přenechal Dino De Laurentiis kontrolu nad projektem své dceři, Raffaelle De Laurentiisové, která již působila jako koproducentka u snímku Barbar Conan. (Djkoma)

Související novinky

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

01.10.2020

Po Pánovi prstenů, Zaklínači nebo Kole času dostanou fanoušci žánru fantasy další seriálový nášup. Streamovací služba Netflix oznámil, že chystá nového Barbara Conana. Brakovou fantasy nejvíce… (více)

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

17.09.2018

Bryanu Singerovi (X-Men, Nadaný žák) se podařilo vyhnout většině obvinění týkajících se obtěžování a jako zázrakem tak jeho kariéra prozatím éru #MeToo přežívá. To ale neznamená, že je zcela v přízni… (více)

Starý Conan je pořád ve hře

Starý Conan je pořád ve hře

05.08.2014

Arnolda Schwarzeneggera brzy uvidíme v Postradatelných 3 a do konce roku se objeví i v zombie dramatu Maggie. Velký kariérní test ho nicméně čeká až příští léto, kdy do kin vtrhne Terminator: Genesis… (více)

Reklama

Reklama