Reklama

Reklama

Star Trek: Hluboký vesmír devět

(seriál)
  • Česko Star Trek: Stanice Deep Space Nine (více)
USA, (1993–1999)

Hrají:

Avery Brooks, René Auberjonois, Alexander Siddig, Colm Meaney, Armin Shimerman, Nana Visitor, Terry Farrell, Cirroc Lofton, Michael Dorn, Nicole de Boer (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(173)

Star Trek: Hluboký vesmír devět, čtvrtý seriál z legendárního startrekovského univerza Gena Roddenberryho, je zasazen do poloviny 24. století, odkud přináší dobrodružství týmu důstojníků Spojené federace planet, jimž byla svěřena hvězdná stanice, vytvářející obranný val v blízkosti první stabilní červí díry vedoucí do tajemného kvadrantu Gama. Úkolem posádky Hlubokého vesmíru devět není nic menšího než chránit a zkoumat vesmír a vydávat se na místa, která ještě nikdo z Federace nikdy nenavštívil... (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (62)

Star Trek: Nová generace (1987) (seriál)

  • Michael Dorn (Worf) je herec, který se objevil v nejvíce epizodách v celém Star Treku. I díky účasti v seriálu Star Treku: Hluboký vesmír devět (od r. 1993) se počet vyšplhal na 272 epizod. Protagonista se objevil současně také v 5 Star Trek filmech. LeVar Burton (Geordi LaForge) je zase herec, který režíroval nejvíce epizod v celém Star Treku, celkem 28. Titul byl mezi seriály Star Trek nejvícekrát nominován na nějakou z cen Emmy, a to celkem 58krát. Vyhrál jich víc než všechny ostatní Star Trek seriály dohromady, a to 18 oproti 15 oceněním, které si odnesly ostatní seriály. Většina cen byla udělena v technických kategoriích. (mirliflore)

Star Trek: Vesmírná loď Voyager (1995) (seriál)

Star Trek: Nová generace (1987) (seriál)

Babylon 5 (1993) (seriál)

  • Rozpočet na jednu epizodu byl zhruba 800 000 amerických dolarů. Pro představu ve stejné době vysílaný Star Trek: Deep Space Nine (1993) měl rozpočet na díl 1,6 milionů. (PanCitron)

Star Trek: Vesmírná loď Voyager (1995) (seriál)

  • Každé ze tří sérií Star Treku po původním Star Treku (od r. 1966) má díly s cameo rolemi postav z předchozích sérií v otvírací epizodě. Star Trek: Nová Generace (od r. 1987) měla Spocka, doktora McCoye a Scottyho, Star Trek: Hluboký vesmír devět (od r. 1993) kapitána Picarda a Star Trek: Voyager má Quarka. V jiných dílech Voyageru se objevili také William Riker, Deanna Troi, Reg Barclay, Geordi LaForge a Hikaru Sulu. (Galadriel)

Star Trek: Vesmírná loď Voyager (1995) (seriál)

The Orville - Season 1 (2017) (série) (S01)

Star Trek: Discovery - Snaha za každou cenu (2020) (epizoda) (S03E05)

  • Jedna z lodí, ktoré sa nachádzajú na veliteľstve Hviezdnej flotily, má názov U.S.S. Nog (na fotografii). Ide o odkaz na postavu Noga - prvého Ferenga v Hviezdnej flotile - zo seriálu Star Trek: Hluboký vesmír devět (od r. 1993). Loď U.S.S. Nog je plavidlo triedy Eisenberg, pomenovanej na počesť Arona Eisenberga - fanúšikmi obľúbeného hereckého predstaviteľa Noga, ktorý zomrel v roku 2019 na zlyhanie srdca. (koba)

Star Trek: Podivné nové světy - Pod pláštěm války (2023) (epizoda) (S02E08)

  • Pro herce Clinta Howarda (Buck Martinez) šlo už o pátý seriál z prostředí Star Treku, ve kterém účinkoval. Poprvé se objevil o 57 let dříve v epizodě Manévr s korbomitem (1966) původního seriálu Star Trek. Později byl obsazen v epizodě Minulý čas, 2. část (1995) seriálu Star Trek: Hluboký vesmír devět a viděli jsme ho také v epizodě Zisk (2002) seriálu Star Trek: Enterprise. Nakonec účinkoval ještě v epizodě Usmíření (2017) seriálu Star Trek: Discovery. Kromě výše uvedeného, hrál člověka, který o sobě tvrdil, že je postavou ze světa Star Treku i v epizodě Nezvolená cesta (2009) seriálu Hranice nemožného. (koba)

Star Trek VII: Generace (1994)

  • Během produkce filmu se počítalo i s re-designem stávajících uniforem pro posádku Enterprise-D. Bylo vytvořeno několik verzí, jedna z nich se dostala na akční figurky pro tento film, ve „finalní“ se začlo dokonce natáčet. Nakonec po pár dnech natáčení bylo rozhodnuto, že se využijí uniformy z TNG série a DS9 serie, např. Jonathan Frakes nosil uniformu od Averyho Brookse. Hlavním důvodem, proč se tak rozhodli byl ten, že ačkoliv na papíře uniformy vypadali dobře, v reálu se s nima pracovalo špatně, hercům neseděli, ani vizuálně nevypadali tak dobře. Nových uniforem se herci dočkali až při natáčení Star Treku: First Contact (1996), které se zároveň stali novými uniformami pro obsazení v seriálu Deep Space Nine (od r. 1993). (Shakaar)

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Fanoušci Star Treku už popáté na CzechTREKu

Fanoušci Star Treku už popáté na CzechTREKu

31.07.2010

CzechTREK convention - největší samostatná Star Trek akce v České republice – přichází už popáté. Tentokrát v nových prostorách Kulturního centra Novodvorská se koná v sobotu 4. 9. 2010. Akce už… (více)

Reklama

Reklama