Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 3

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (835)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám comicsový film! Přesně v duchu psychedelických surrealistických příběhů s Doctorem Strangem z comicsových sešitů. No jasně, většina by se dala nazvat oním pejorativním digibordel, ale to já rád. A jakýpak záhadný soupeř. To není žádný spoiler, když napíšu, že poměrně brzy se ukáže, kdo jím je. Nakrknutá Wanda je nebezpečná, ale rozzuřená Scarlet Witch je ztělesnění apokalypsy! Není divu, že mrtvých je nepočítaně! A do toho démoni, strážci svatyně a duše zemřelých hříšníků. A navrch nebezpečné grimoáry - Darkhold (jakási obdoba Necronomiconu) a jeho protiklad Vishanti. Nemluvě o tom, co čeká některé superhrdiny v paralelním vesmíru... A přitom vše se děje jen proto, že Wanda chce naplnit svůj bolestný sen. Za mě fajn. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Spousta akce, vizuálních efektů ale i tak se jim podařilo mě uspat. Ještě, že vedle mě seděl potomek a ne cizí marvelovec, kterému bych slintala na rameno! Někde jsem četla, že tomu předcházel nějaký seriál, který u nás neběžel, no asi jo, pač jsem netušila, jak se z Vendulky stala běsnící harpie s outěškem! Také konečně někdo chápe, jak je hudba důležitá a dokonce s ní dokážeš umlátit protivníka! Harfa je ze všech nástrojů ta nejsmrtelnější! Bacha jo! Ještě, že na ni neumím. Rozesmálo mě obsazení jistého invalidy s nadpřirozenými schopnostmi, u kterého jsem zvědavá, ve kterém filmu se zas objeví živý, opět překonávající svou vlastní smrt. Film se nás snaží rozdrtit nabouchanými účinnými triky, ale chyběl mi tam zasrdcesebraný příběh. Je to takový rychle do světa poslaný výrobek něčeho nedotaženého. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Raimi + Strange s tváří Cumberbatche + sympatická America + šíbnutá Vanda + mnohovesmír + hororový nádech - cca. dvě fakt divné scény = zážitek na míle vzdálený kterémukoli z hojně popisovaných zklamání. Trailery byly výborné a dostala jsem přesně to, co jsem čekala, i když místy trošku jinak, než jsem to čekala. Patetické? Ano. Hloupé? Ne. Více Raimiho a více Tobey-... multivesmíru, prosím! 4,5*. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Někde v Multiverse existuje lepší filmová verze Doctora Strange. Marvel slábne a je to cítit ( Spiderman byl ještě takovou fajn tečkou za Avengers), ale Black widow a Eternals jsou dle mého už jen průměrnými odvary a zatím to nevypadá, že by se to v budoucnu mělo zlepšit, naopak DC ( Suicide Squad a Batman) jsou na lepší cestě. Osobně jsem nebyl příliš spokojen ani s prvním dílem Doctora Strange a doufal jsem, že dvojka díky hororovějšímu nádechu a multivesmírném šílenství mě chytne více ( ono je to o chlup lepší), ale pořád jako celek né úplně uspokojivé). Herecky je film v pohodě, Benedict Cumberbatch si odehraje své, Elizabeth Olsen je na filmu zřejmě to nejlepší a nová postava Americy Chavez mě bohužel příliš nezaujala. Vizuálně je film bez debat solidní ( byť některé CGI šílenosti mi přišly trochu not- so eye candy), akce opět není moc, ale je natočená obstojně ( souboj s hudbou- velmi originální a nápadité, ilumináti, úvodní fight s démonem a skok skrz různé světy byl vizuálně TOP), humor zde absentuje úplně a camea postav mi tu přišly trochu zbytečné. V pár scénách šlo dokonce poznat, že film režíruje Sam Raimi ( odkazy na evil dead, scéna s démony, pár jumpscarů a jedna drsnější akční sekvence, která by Rko wannabe. Dějově film nemá moc čím překvapit, chybí tu pořádná osudovost a film MCU nikde moc bohužel neposouvá. Osobně jsem doufal ve větší šílenství v Multiverze, to se zde překvapivě až tak často nevyužívá a když už tak to začne být zajímavé až ke konci. Nemám proti filmu vyloženě nic špatného, bavil jsem se, rychle to uteče, ale znova se na film chuť podívat nemám. Trailer na Avatara však úžasný   Příběh 3/5. Akce 4/5, Humor 1/5, Násilí 2/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 2/5, Herci 4/5. 6/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Feige konečne pochopil, že najmocnejšie postavy Marvelu nie sú Hulk a Wolverine, ale skôr Strange a Scarlet Witch (resp. zistil, že to pochopili diváci a tak im to naservíroval). Strange je v komiksoch super, ale (napriek typovo temer bezchybnému obsadeniu Benedictom Cumberbatchom) vo filmoch ma doteraz nestrhol. Najviac ma bavil v momentoch, keď bol vedľajšou postavou (Thor: Ragnarok) resp. súčasť tímu (samozrejme Avengers). Jeho prvý samostatný film ma nudil a tým pádom sklamal. Druhý je lepší, avšak stále žiadny zázrak. Niektoré momenty super, či už likvidačná „cameová“ scéna alebo pasáž s „klavírom“. Zápletka nie je zlá (hlavným záporákom je v podstate kladná postava, ktorá kvôli rodinnému šťastiu nemá problém zničiť všetky svety) a hry s mnohovesmírom nie sú od veci. Ale čakal som od nich viac. Oveľa, oveľa viac. Keď nevedeli, čo s tým, tak sa do toho radšej (ešte) nemali púšťať. Scenár je odfláknutý (v jednom momente je povedané, že v tomto svete je všetko zadarmo, následne sa ukáže, že nie je, aby o pár sekúnd neskôr bolo umožnené prehrávať spomienky zadarmo, pričom ale pár sekúnd predtým počítač jasne povie, že služba je spoplatnená, hrdinovia však nezaplatia a aj tak službu využívajú). Inokedy naivný a detský, ba až hlúpy (rozdiel medzi našou a inou realitou je v tom, že v inej sa cez cestu nechodí na zelenú, ale na červenú, to ako vážne za TOTO dostal scenárista zaplatené?). Trápne sa nás snaží citovo vydierať. Tiež mi na marvelovkách začína vadiť, ako si upravujú pravidlá podľa toho, ako sa im práve hodí. Takže zničiť chrám plný najnabúchanejších kúzelníkov sveta (vrátane minotaura) vyzerá skôr ako prepad škôlky a Najvyšší čarodejník (nezabúdajme, že už ním dávno nie je Stephen Strange) je v podstate absolútne neschopný. Potitulkové scény slabé, rovnako tak Bruce Campbell (čo je v tomto prípade tak trochu jedno a to isté, ale pššššt). Audiovizuálne sa Sam Raimi značným spôsobom vyblbol. Určite nebudem jediný, komu to pripomenie jeho divoké osemdesiatkové začiatky s dynamickým strihom, šialenými panoramatickými nájazdami, zošalenou kamerou a bombastickou hudbou Danny Elfmana. Paradoxne ma ale zo všetkých tých trikov najviac oslovila obyčajná (ale nádherná) červená hmla na bielom podklade. America Chavez celkom sympaťáčka. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (139)

  • Sam Raimi pôvodne nechcel režírovať žiadne ďalšie superhrdinské filmy, pretože stratil vieru v seba samého kvôli kritike (najmä od štúdia SONY), ktorú dostal kvôli filmu Spider-Man 3 (2007). Keď jeho agent ho oboznámil s touto ponukou, S. Raimi bol nadšený, pretože Doctor Strange (2016) sa mu veľmi páčil. (Pat.Ko)
  • Keď Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) rozprával svojmu zlému ja o utopení svojej sestry, je pre režiséra Sama Raimiho tragickou pravdou; mal staršieho brata Sandera, ktorý zomrel vo veku 15 rokov, keď sa nešťastne utopil. Raimi povedal, že to bol jeho brat, ktorý ho prvýkrát zoznámil s komiksom "Spider-Man". (Pat.Ko)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama