Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 3

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (836)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Okatá snaha jen ždímat poslední zbytky uchopitelného komiksového universa slavných hrdinů. Doctor Strange není špatná postava, která má divákovi co nabídnout, ale jakmile se tvůrci pustí do dalšího scenáristického veletoče plného paralelních vesmírů, magických knih a run, skákání v čase apod. je více než pravděpodobné, že to bude jen zase další generická komiksová akce, plná omalovánek a digifestu. Příchod Raimiho ocení fandové hororu, protože druhý Strange má v tomhle aspektu co nabídnout a některé momentky jsou docela solidně temné. Jako celek ale dvojka kompaktnost a zajímavost jedničky nepřekoná ani náhodou. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

6,5/10. Mírné zklamání. Sam Raimi je ve výsledku hodně cítit a to mi udělalo velkou radost. Po delší době MCU produkt, který sice trpí typickou nemocí všech Marvelovek ale zároveň v něm prokazatelně cítíte autorskou stopu a jasnou vizi. Bez Raimiho šíleností alá Evil Dead (edit, kamera či zvukový efekty) by film byl sotva poloviční a je fakt dobře, že se mohl osobitě vyřádit a dát dvojce Strangea nějaký rukopis - který se pekelně dobře promítá do hororovějších elementů a švihnutějšího vizuálního kabátku. Problém nastává ve scénáři a nedotaženosti příběhových motivů, které nemají pevné základy, opodstatnění a vlastně se člověk ne a ne napojit na cokoliv, co hrdinové řeší. Stopáž je na takhle ambiciózní téma extrémně krátká - díky tomu hektická a prakticky není čas na nic víc, než hromadu atrakcí, zásadních posunů v ději a pár charakterových oblouků a příjemných překvápek. A je to fakt škoda. Mít k dobru dalších cca 30 minut, možnost se daleko hlouběji ponořit do variant vesmíru a postav a kdo ví... mohl z toho být vyloženě parádní komiksový film. Takhle to "ZASE" zůstává někde v půli cestě... ale díky Raimimu druhý Strange tahá za o něco silnější notu. Aspoň tak. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Potvrzení faktu, že 4. fáze se Marvelu absolutně nedaří. S Marvelem se začínáme čím dál více rozcházet. Jasně, nemůžu se považovat ve svých 41 letech za nějakou cílovku, ale i přesto jsem si ověřil, že když jsem si nedávno znovu pouštěl Iron Many nebo třeba prvního Thora, tak na mě ty filmy stále dokáží účinkovat. To ani nemluvím o Kapitánech, kteří byli vždy špičkoví. Jenže se Strangem si zkrátka nevím vůbec rady. Jednička mě úplně nesbourala a Dvojka je pro mě absolutně nesrozumitelná. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale jediné co se mě na tomhle Strangeovi líbilo: Scéna s chobotnicí, ultimátně krvavé killy a Bruceovo cameo. Zbytek včetně dvou matek mě dokonale sral. 40% ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Konečně zase jednou výraznější marvelovka, kterou jsem neměl problém dokoukat, a to pak především díky Raimimu, jehož styl a hororové kořeny jsou ve filmu hodně cítit (včetně přímých odkazů na jeho Evil Dead atd.). Příběhově to není nijak extra objevné a spousta věcí se odbyde dost rychle, samotná vyprávěcí struktura je ale hezky vypilovaná a film nestačí ani na chvilku nudit. Druhý Strange je jasným důkazem, že jestli mají mít do budoucna marvelovky ještě nějaký ten kulturní smysl, měli by je točit režiséři s výraznějším rukopisem a ne jen poslušní řemeslníci, kteří pouze realizují už pevně dané vfx previzualizace. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to takové... No... Obyčejné.  Zápletka sice fajn, ačkoliv kdybych viděl seriál WandaVision, našel bych si k ní cestu rychleji a nemusel čekat, až mi film aspoň trochu vysvětlí / vyspoileruje, oč vlastně jde. Ale největší problém to nezakryje. Většina nového Doctora Strange na mě totiž působila jen "jako". Novou mladou postavu se nepodařilo úplně dobře představit, prostě tam najednou byla a všechno se začalo točit kolem ní. Strange a Wong mají schopnosti spíš jako Green Lanternové než jako ti mystici z prvního filmu, taková ta polobéčková atmosféra, kterou měl Sam Raimi už ve svých Spider-Manech, Strangeovi podle mě také nesluší, co chvíli se něco stane jen proto, že někomu přišlo jako dobrý nápad, aby se to stalo, ale moc to nedává smysl... A horor, který občas opravdu zavládne, zase - bohužel - vyvažují ne moc dobré vtipy. No a pak je tu ten mnohovesmír, od kterého jsem si tolik sliboval, ale který nakonec vlastně skoro není využitý! Postavy můžou teoreticky skákat z jednoho světa do druhého, ale přitom většinu filmu stráví ve dvou, přičemž ten, v němž se konají očekávaná camea (která ale také nejsou žádné terno), je docela nudný a odlišuje se hlavně tím, že se v něm přechází na červenou. Třeba Avengers: Engame využili cestování časem stokrát nápaditěji. Škoda. Pár dní před kinem jsem se podíval na Strangeův první film a líbil se mi mnohem více.______P.S. Ani ten Danny Elfman se bůhvíjak nevytáhl, protože sice používá Giacchinův super motiv, ale jeho vlastní hudba není nijak zajímavá._____P.P.S. Myslím, že Strange nemá moc co závidět sólovce Black Widow a určitě není horší než nedávný Morbius, tak jsem docela zvědav, jak se s tím kritici popasují :) ()

Galerie (68)

Zajímavosti (139)

  • Když Wong (Benedict Wong) prozrazuje Wandě (Elizabeth Olsen), že Darkhold je jen opisem a kletby najde na hoře Wundagor, říká jí, že se z hory nikdo nikdy nevrátil živý. Pokud však existuje opis, tak ho někdo musel udělat a dostat se s ním živý pryč z hory. (Monyyyyyy)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno