Reklama

Reklama

Novou kapitolu děsivé hororové série napsal a režíroval její spolutvůrce Leigh Whannell. Tento mrazivý prequel, situovaný v době před strašidelnými zážitky rodiny Lambertů, divákům odhaluje osudy nadané jasnovidky Elise Rainierové (Lin Shaye), jež se po jistém váhání rozhodne pomocí svých schopností kontaktovat mrtvé, aby tak pomohla mladé dospívající dívce (Stefanie Scott), kterou si vybrala za svůj cíl nebezpečná nadpřirozená bytost. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (458)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|40%| Zklamání jak hovado. Asi jsem dítě štěstěny, alespoň v tom, že mi toto uniklo v kinech, stejně jako The Gunman, který mě podobně zklamal. Od tohoto třetího Insidiousu jsem očekával snad horor roku 2015. Tyhle podobné a moderní duchařiny mě prostě žerou. V zajetí démonů, Insidious 1,2 (Wanové pecky – u mě za 5*), Temné nebe a dokonce i Annabelle, Vzkříšení démonů a remake Poltegreistu (u mě slabší 4*) mě bavili. Spousta kritiků si stěžuje, jak je to už ohrané a tak dále. Mě to baví pořád, ale zde jsem teda tvrdě narazil. Jednak připouštím, že už tu jistá ohranost je, ale já bych tento snímek zkritizoval spíše jinak. Leigh Whannell si poprvé zkusil režii, a to zde. No a výsledek ? Dost mizerný. Rozhodně ho nechci nějak moc kritizovat, už není, asi co točit co se týče těhle duchařin. Přesto to mohl zvládnout lépe. Mohl si pohrát s kamerou, to Wan umí nejlíp. Mohl více vygradovat lekačky, kterých jednak moc nebylo a nebyly až tak intenzivní – párkrát jsem se lekl, ale nebylo to ono. Třeba 1/3 filmu (cca půl hodiny) – otřesná nuda, nic mě nezaujalo, ani hlavní herečka. Nudná nehoda a tak se to táhlo ještě hodně dlouho. Třeba, pak už mě zaujalo, jak ji neznámí démoni odhodili z postele, pochroumali krk,… - to bylo dobré. Atmosféra byla celkem zajímavá v pokoji mladé dívky – jinač, to za moc nestálo. Třeba odeklínačka démonů, která se 2x v tomto snímku objevila v temnotě mezi démony – tak ta mě bavila, bohužel v těhle dvou scénách mě opět nic moc nechytlo. Až závěr začal být teprve zajímavý, ale rychle skončil. Hudba od Bishara byla opět skvělá – alespoň to se zachovalo v dobré kvalitě. Herci zahráli tak nějak normálně. No, takže Whannell to natočil dost obyčejně, což je velká škoda. Jsem dost zklamaný, předchozí dva díly byly pětihvězdné pecky. Tohle uzavírá trilogii dost mizerně. Nezbývá mi než na tenhle brak zapomenout. Tot vše. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak těch prvních třicet minut je vyloženě kliše a nabízí to průhledné lekačky, které se sice snaží, ale moc jim to nejde . Tak proč sem dal čtyři? Dobrá otázka, po tom co dědek s maskou, navštíví osobně naši mladou hrdinku, tak nastává pro tu holku peklo a pro mně konečně horor. Whannell jako by v té první části, filmu škádlil diváky a připravoval je na druhou polovinu, pač ta co se týče napětí je výborná, začíná vyhrávat pomalý zlověstný soundtrack, kamera výborně střídá úhly a scéna kde Quinn byla sama v upuštěné chodbě na kolečkovém křesle, byla vyloženě alarmující na nervy. Na to že má tenhle PG-13 tak je docela brutální a nekompromisní aneb nejdrsnější sundávání sádry. A konečně, konečně někdo vytvořil část duchů tak jak sem si představoval, nečekejte nic podobného co bylo v Poltergeistovi, hnusný barák a v něm ztrápené duše, to je prostě perfektní. Whannell mně přesvědčil o svých kvalitách, ale jen to konec mohl být víc napínavější. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nechápu, na čem jsem zrovna ujížděl, když jsem nemilosrdně odpálil druhý díl. Vzhledem k tomu, jak dokonalá byla trojka, dlužím snad druhému dílu i menší omluvu. Tohle byla opravdová hororová nálož. Pekelně dlouho jsem u žádného hororu neměl zimomriavky! Atmosféra je zde skutečně mrazivá a jako bonus každého potěší i několik velmi vymazlených lekaček, při kterých si třeba i zakřičíte zděšením. Tento díl se drží osvědčené šablony dílů předchozích. Bubák je dostatečně šeredný, finále dostatečně vtipné. Kdo po tomto snímku sáhne a není úplný retard, ten zřejmě nebude litovat! Nic lepšího, s největší pravděpodobností, totiž letos nevznikne. Leigh Whannell se neminul řemeslem a budu se moc těšit na jeho další hororový kousek. Nejvíce bych přivítal 4. díl s nějakým novým zákeřným dušíkem. Dovolím si přihodit všech 5 hvězdiček. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Řemeslně solidní, ale tentokrát bohužel naprosto nezajímavá sázka na jistotu. Kde jednička stanovila pravidla a poprvé nás provedla skrz the Further a dvojka zajímavým způsobem rozvíjela příběh, tam třetí kapitola jede po kolejích tendenčního duchařského/vymítačského hororu a neobsahuje v podstatě nic, co bychom v lepším provedení neviděli v prvních dvou dílech. Scénář je tentokrát na Whannellovy poměry vážně žalostně nenápaditý a nepřekvapivý. Lin Shaye je pořád super, ala sama to na vyšší hodnocení nevytáhne, zvlášť když nemá oporu v ostatních hlavních hercích, kteří bohužel předvádějí opravdu slabé výkony. Super je i démon, o něm se ale divák příliš mnoho nedozví. Lekaček je zato ve filmu jak nasráno, dodávám že bohužel, protože vždycky zruší náznaky budované atmosféry. Žádná z lekaček navíc v podstatě k ničemu nevede, démon se zjeví, bafne a zase zmizí. Za celou dobu jsem tak vlastně nezískal pocit, že zdejším hrdinům opravdu něco hrozí, že by je tvůrci třeba vážně nechali démonem odpravit. Pes, který štěká/leká, nekouše. To je pro horor asi nejzávažnější výtka. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Až do záveru slušné, i keď po pravde ničím prekvapujúce. Rozprávkový happy end mi však k Insidious akosi vôbec nesedel a na uspokojenie mojej hororovej čiernej duše jedna záverečná lakačka s odkazom na prvú časť (zatiaľ) trilógie jednoducho nestačila. Hádam nebude štvorka ešte o triedu horšia, pretože to by som sa už celkom nasrdil. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • S rozpočtem 11 milionů amerických dolarů tehdy šlo o nejdražší díl z celé série. (ČSFD)
  • Trailer k filmu bol vydaný v marci 2015 a obsahoval pieseň „Afraid of Nothing“ od Sharon Van Etten. Filmári použili pieseň bez získania patričných práv a boli nútení jej zaplatiť za nedovolené použitie jej hudby. (martin5504)

Související novinky

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

21.11.2013

Byla jasné, že letošní pokračování jednoho z nejděsivějších hororů posledních let nebude ukončením série. První Insidious s rozpočtem pouhého 1,5 milionu utržilo pěkných 97 milionů dolarů, dvojka už… (více)

Reklama

Reklama