Reklama

Reklama

Insidious: Poslední klíč

  • USA Insidious: The Last Key (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Čtvrtá část kultovní série Insidious odhalí záhadnou minulost vyhledávané parapsycholožky Elise. Ta v mládí žila v malém městě v Novém Mexiku, její domov však byl zároveň domovem temných sil, a tak netrvalo dlouho a její život se obrátil naruby. Nyní ji nejnovější klient přivádí zpět do domu hrůzy a Elise se musí vyrovnat s vlastní děsivou minulostí. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 4

Recenze (294)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tahle série začíná bejt lehce InSHITdious a tak tu máme po trojce, která se odehrávala před jedničkou, čtyřku, která se odehrává po trojce, aby následně poukázala, že příběhově přesně ukazuje, že dál byla jednička, po který byla příběhově dvojka éééé co to do piče? No jo, prostě mi přijde vtipný, jak bába, co vytuhla už na konci jedničky, hraje hlavní roli i ve čtyřce a když si na začátku filmu sundavala košili, dostala jsem nefalšovanej strach, že bude hanbatá scéna a já vrhnu popkorn na dvojici přede mnou. Každopádně by to byla super lekačka a nefalšovanej děs. Krom toho, že film mě místo děšení uspával, jsem nemohla z těch dvou hovad co babce pomáhaj, jelikož ten pupkatej vousáč vypadal jak parodie Travolty z Pulp Fiction jak účesem tak vohozem a ten druhej zas připomínal toho lofasa z reklamy až jsem čekala kdy zahlásí "Air bank, i banku můžete mít rádi." Ostatní postavy taky parádní - mrdlej táta, zbabělej brácha, mrdlej týpek z baráku a korunu tomu nasadil děsivej "Paklíč" kterej měl být určitě velmi bubu, ale buddhožel byl jen k uzoufání trapnej flastr místo dokonalý psycho báby v černym z jedničky. Velký plus za to, že příběhově se to uzavřelo a pětka by tak neměla vzniknout...i když prachy jsou prachy, takže možná se dočkáme i InSHITdious 5: Doslov a InSHITdious 6: Předmluva ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dúfam že to bol naozaj “posledný kľúč”, lebo keď sa mi zunoval pohľad aj na samotnú Lin Shaye, ktorá mi je (či bola?) nesmierne sympatická, zrejme všetko nebude po kostolnom poriadku. Až na jeden-2 momenty v poriadku, inak veľké hororové sklamanie, ktoré je doposiaľ najväčším “tohto roku”. A mimochodom, neviem z akého dôvodu, no miestami, mi to spracovanie prišlo “veľmi lacné”. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dějově se to snaží o trochu zajímavější věci než zcela banální a nezajímavá trojka, to je asi hlavní přednost tohoto pokračování. Adam Robitel je však očividně o dost slabší režisér než jeho předchůdci, takže provedení dějotvorných momentů je povětšinou dost krkolomné a naivní. Duo komických vymítačů démonů mi pak tentokrát přišlo opravdu nemístné, jejich humory trapnější než minule, a celkově prostě se nehodící k tomu, na jak relativně vážné struny se tento díl snažil brnkat. Váhám mezi dvěma a třemi hvězdami, protentokrát asi ještě zůstanu u tří ... ale další díl už radši prosím ne. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ve dvojce jsme zahlédli první směrovou tabuli, ve trojce tam odbočili a ve čtyřce zdárně dojeli do cíle. Konečně jsme v Prdeli. Doufejme, že je to skutečně konečná. Jedna jediná hororová scéna, ne, Lin v podprsence nemyslím, odlehčující "humor" vymítačů a chybělo mi tu i to Wanovský bubákování. Divný, to bych neřekl, že někdy přiznám, asi to byl fakt blbej biják. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Snad už poslední Insidious je tu. Ne, že by mě to už nebavilo, ale není tam už moc co vymýšlet. příběh trochu skáče mezi 50. léty a současností, ale většina se odehrává v roce 2010. Opět sledujeme příběh Elise a odhalujeme její minulost. Měla opravdu těžké dětství. Zbytek příběhu je pak v Novém Mexiku. Najdeme tu i pár zajímavých zvratů a lekaček. Jinak je děj celkem obyčejný. Snad už tedy naposledy. "Odpusť mi, Anno. Zklamala jsem tě." ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Většina filmu se odehrává ve městě Five Keys (Pět klíčů) v Novém Mexiku. Démon ve filmu má místo prstů pět klíčů. (MeanWhile)
  • Ve scéně, kdy  Elise (Lin Shaye) hledá dveře do nemocnice, otevře jedny dveře, kde zahlédneme Daltona (Ty Simpkins), chlapce z prvního dílu, který se také objeví i na konci. (Delock)
  • Režisér sa maskou démona nechal inšpirovať od filmu Sinister (2012). (ČSFD)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama