Reklama

Reklama

Insidious: Červené dveře

  • USA Insidious: The Red Door (více)
Trailer 1

Aby rodina jednou pro vždy skoncovala se svými démony, musí se Josh (Patrick Wilson) a vysokoškolák Dalton (Ty Simpkins) vydat dál než kdy dříve, a čelit temné minulosti své rodiny a zároveň novým, ještě děsivějším hrůzám ukrytými za červenými dveřmi. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (210)

borec999 

všechny recenze uživatele

Insidious si ako jedna z mála hororových sérií drží úroveň a ani o jednom diele nemôžem povedať, že by bol zlý. Pätka je však určite najslabšia. Jednak Patrick Wilson nie je tak dobrý režisér ako Wan či Whannell (nedokáže tak kvalitne vyšplnovať atmosféru a ľakačky, i keď základy zvláda a pár scén so slušnou atmosférou (CT vyšetrenie, Joshove pexeso) nájdeme) a ďalej preto, že príbehovo film nič nového neprináša, ale iba recykluje videné. V centre je tentoraz nefunkčný vzťah medzi otcom a synom než samotní démoni. Táto linka je povrchne spracovaná, záverečný prerod dosť na rýchlo, ale ako tak funguje. Horšie je to so samotnou the Further. Veľmi dlho trvá kým sa do nej ponoríme naplno a keď aj k tomu dôjde, tak zistíme, že desivá atmosféra predošlých dielov je fuč. Najväčší problém som mal s tým, že tvorcovia porušujú nimi stanovené pravidlá ohľadom Further z minulých dielov a veľa udalostí vyznie pre hardcore fanúšikov následne dosť nelogicky. Nostalgia funguje, či už pri klasickom Bisharovom kvílivom husľovom soundtracku a výbornej piesni Tiptoe thorugh the tulips alebo i fajn cameu Lin Shaye. Tá aj v pár scénach ukazuje ako kvalitnou herečkou hororového žánru je a ako veľmi jej väčšia prítomnosť 5ke chýba. Celkovo teda neurážajúci priemer, s ďalším dielom by som bol opatrný, pretože séria pôsobí vyčerpane. Pri pohľade na výborné tržby mám však dojem, že táto séria pôjde ako hovoria pravidelní účastníci astrálneho cestovania: Further. 55% ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

První díly téhle série byly docela strašidelné. Poslední příspěvky frančízy už bohužel těchto kvalit nedosahují. Konkrétně tady chybí zajímavější scénář a strašidelnější atmosféra. Jakkoli je závěr docela fajn, na lepší hodnocení to nestačí. V podstatě je to série deset minut nuda - nahodilý bubák - deset minut nuda - atd. atd. ()

Reklama

stitch7 

všechny recenze uživatele

/// Jak tvrdím, že trojka a čtyřka jsou vlastně zbytečné filmy (byť celkem ucházející), tak pětka už vážně vůbec vzniknout nemusela. A to to vůbec do zhruba poloviny nevypadá špatně, první lekačku bych dokonce ocenil jako luxusní. Jenomže od astrální návštěvy kappa tau se snímek začne úplně sypat kvůli naprosto nahodilému chování postav a slabým dialogům. Je tu strašně moc situací, u kterých si člověk říká "proč? Co to má znamenat?" Pak se teda snímek odbelhá do totálně pitomýho finále, ve kterým se skoro nic nestane. Šroubování na jedničku a dvojku bylo strašně na sílu a zbytečné. A kvůli jinému režisérovi (i když je to i herec) má film jinou náladu (a především pravidla cestování) než ostatní. Camea Elize a lovců duchů mi dala "no my potřebujeme natočit ten film tenhleten týden, takže jestli nemůžete přijít tak budete jenom na YouTube." Maminka asi nechtěla být ve filmu vůbec, tak ji zabili. A jak moc definitivní pětka je? No, vzhledem k tomu, že uzavřená už byla i dvojka, nevidím důvod, proč by neměl Blumhouse za pár let franšízu zase vyšťavit, když tohle nebude úplný propadák. Potitulková scéna to naznačuje dost okatě. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám tuhle sérii rád a bez větších problémů sem jí odpustil i slabší třetí a čtvrtý díl. Ty sice na první dva neměly ani omylem, přesto ale dokázaly nabídnout hned několik slušně atmosférických momentů. Pátý film v pořadí bohužel nic z toho nemá. Pomalý rozjezd bych ještě v pohodě zkousnul, ale když má konečně dojít na strašení, je to celé takové "meh" a ve chvíli kdy by mělo přituhovat a celý děj měl gradovat sem se nudil snad ještě víc než na začátku. Je sice hezké, že děj skoro navazuje na výbornou dvojku, ovšem Patrick Wilson svůj režisérský debut těžce nezvládl a nabídnul něco co evokuje horor pouze názvem...40% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ďalšie pokračovanie tejto série nadväzuje aj trochu, ale iba trochu, klesajúcou kvalitou na predchádzajúce epizódy, poteší trochu zmenené prostredie, nemôže chýbať korektná vsuvka na úvod pobytu na vysokej školy aby tie už beztak tupé mozočky boli vytreté ešte trochu viacej, zlý vzťah medzi bielym otcom a bielym synom to nesmie chýbať už v žiadnej sračke natočenej po roku 2019 aby sa to, ako už tomu býva, všetko dobre skončilo. A ak by sa táto séria skončila úplne asi nikto by jej to nemal za zlé, skončila by aspoň dôstojne. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Trailer hovorí „o 10 rokov neskôr“, no vo filme je napísané „o 9 rokov neskôr“. (Arsenal83)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)

Související novinky

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

27.06.2023

Drazí filmoví fanoušci, rádi bychom vás pozvali na již 12. ročník Filmového víkendu ČSFD, který se letos uskuteční od pátku do neděle 4. - 6. srpna na už tradiční lokaci čerstvě zrekonstruovaného… (více)

Reklama

Reklama