Reklama

Reklama

Vrah Rosemary

  • USA The Prowler (více)

Obsahy(1)

Dívka s chlapcem opouštějí maturantský ples a jdou si spolu zalaškovat do altánu v zahradě, kde jsou oba brutálně zavražděni jejím bývalým přítelem, na kterého nevydržela čekat až se vrátí z války. O pětatřicet let později se ve městě chystá poprvé od oné události další maturantský večírek a vrah s růží a vidlemi se vrací. Temný, odpudivý slasher béčkaře Josepha Zita (Pátek třináctého 4, Rudý škorpión). (choze)

(více)

Recenze (90)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Docela slušný slasher, který je ovšem místy dost nevyvážený. V určitých momentech je zbytečně zdlouhavý, nudný a nezáživný. Pozitivní věci zde však převyšují. Brutální vrah se s nikým nesere a při jeho vraždících scénách tuhne krev. Nebo alespoň v době natočení to tak jistě fungovalo. Vražedné scény (většina) jsou hodně rozmanité, dobře zvukově doprovázené a především pěkně krvavé. Herecké výkony jsou rovněž na přijatelné úrovni a rozhodně lepší než český dabing. „Při vraždě první dívky jí dvakrát mladík řekne jiným jménem“. Budovaná atmosféra a napětí mi však přineslo příjemný prožitek pátečního večera, který už jen trochu kazil slabší závěr a fakt, že mi došlo pivo.7/10 ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Myslím že z americké kinematografie jeden z nejlepších slasherů vůbec. Klasická vyvražďovačka, která však nechává diváka hledět na to, jak to opravdu vypadá, když někdo někoho probodne vidlemi, bajonetem nebo střelí kulovnicí. A k tomu docela silná porce napětí a alespoň trošku zajímavý scénář motivu vražedného řádění maniaka. Divák je napnut právě z důvodu, že od začátku ví, že další vražda bude určitě stejné maso, jako ta před tím, ale mezi jednotlivými úděsnými scénami si Zito diváka někdy až pekelně dlouho vychutnává ... Škoda, že americká produkce horrorů velmi brzy po vzniku tohoto filmu upadla do nekonečně dlouhé vlny nudných, předvídatelných a zejména "žádné-gore-neukazujících" módních slasherů jako byl pátek, haloween, vřískoty a spousta dalších. Tohle je ještě stále stará dobrá škola, která si s cenzurou a přístupností filmu rozhodně nedělala velkou hlavu a to se filmu musí nechat. Jinak herecké výkony klasicky otřesné, atmosféra dosti hustá. Gore efekty ... opravdu povedené!! Tohle dělal opravdu machr... Tom Savini... ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po všech těch chválách, co jsem na tenhle horor slyšel, jsem myslel, že to bude slušná béčková podívaná. Bohužel jsem se spletl. Ty maturiťákové horory už mi začínají splývat a The Prowler patří zrovna mezi ty méně originální. Logika si opět vyšla někam daleko na špacír, chvilku po začátku se dostaví nemyslitelná nuda a jediné, co lze ocenit, jsou efekty Toma Saviniho. Děravý scénář mě místy opravdu ve zlém udivoval a nejvíc mě dopálí, když si hned na začátku otipuju vraha a trefím se. Zde je to opravdu velmi okaté. Na bohatý rok 1981 je tohle velmi slabý film. Nemůžu doporučit. Slabé dvě hvězdy a velké zklamání. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Perla ve slasher žánru, jež svým přímočarým způsobem pojetí rozhodně boduje. Žádné dlouhé vykecávání a přehršel dialogů, ale hned ze začátku se jde pěkně zostra. Vražedným nástrojem vidle? Super nápad! Potenciální využití je užito do puntíku a tak není divu, že přijde pořádná kill jízda s vynikajícím gore. Žádná laciná poprava prasat, ale oběti, které se nevzdávají a bojují o život dokud to jen jde. Ve finále pak přijde šokující odhalení vraha. Oldschool jak se patří a nebojí se přitlačit na pilu (vidle). ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Natočený stejně jako pozdější Pátek 13.ého část IV. Joseph pracuje s minimem světla,zabijení není chvilkové,dobře natočené. Jediné co mě zklamalo,že se vraždí v první půlce filmu,nepočítám ke konci,kdy vrah někoho zastřelí. Savini předvedl jen průměr ze své práce,ono někoho podřezat nebo propíchnout je vlastně docela jednoduché. Ale,když to chtěl režisér. Hudební motiv je dobrý,druhá půlka filmu je jen o tom,že šerif hledá vraha a má při sobě pořád tu holku co jí vrah napadl. Nápad s vojákem zabijákem je dobrý,ale stejně jako ve 4 Pátku 13.ého je vrahovi šance se nějak ukázat až v závěr a celou dobu nevíme ani jakou má masku,ono to vlastně ani nevadí,ale pořád se schovává ve tmě. Z mého amatérského profilu(vy někteří odbornící se nemyslete,že jste profesionálové,protože se vám to líbilo jinak) se jedná jen o skvělý ponurný horor. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Film bol zakázaný v Nórsku, Nemecku a na Islande. (Paldiny)

Reklama

Reklama