Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Martin, bývalý příslušník speciálních jednotek vycvičený k zabíjení, si jde do podzemních garáží pro auto. U okénka se zastaví krásná dívka a žádá o pomoc s pneumatikou. Je komplicem skupiny zlodějů aut. Frank se s nimi ovšem rychle vypořádá a jede vyzvednout malého Jacka do školy… Frank krátkodobě pracuje jako řidič u vysoce postaveného příslušníka protidrogové policie v Miami Jeffersona Billingse. S malým Jackem se rychle spřátelil, což oceňuje i jeho půvabná matka Audrey. Otec, který se po roce vrátil domů, se zajímá jen o svou práci: právě se chystá významná konference šéfů světových protidrogových centrál. A právě v této souvislosti byl najat i jistý Gianni Chellini, který má za úkol unést malého Jacka… Má se to stát během návštěvy lékaře, kam Frank chlapce veze. Gianni a jeho kumpáni doktora i sestru zabili a vydávají se za ně. Chystají se chlapci píchnout injekci s nově vynalezeným virem, který po čtyřech hodinách aktivace začne působit. Navíc se nakazí každý, na koho chlapec později dýchne. Cílem gangsterů ale není chlapec, nýbrž jeho otec: právě Billings má být synem nakažen a následně nakazit všechny účastníky konference. To ovšem zatím Frank ještě neví… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (559)

tron 

všechny recenze uživatele

„Počkajte na recepcii. A napite sa vody.“ Dôvod pre rozpútanie akčnej scény každých 20 minút sa vždy nájde. No čo som bol ochotný odpustiť jednotke, v dvojke ma definitívne prestalo baviť. Ani Komando nezískalo Oscara za scenár, ale Kuriér 2 nemá zaujímavého zlosyna a ani zápletku, ktorá by aspoň symbolický predstierala, že jej ide aj o niečo iné, než iba o akciu. Možno keby celých 87 minút tvorila iba akcia, bol by výsledok lepší. Takto však máme k dispozícii parádnu akčnú scénu a po nej útrpných 20 patetických minút s chlapčekom a jeho milujúcimi rodičmi (toto nemá šancu spasiť ani Matthew Modine z Olovenej vesty) a tradične nemiestny bessonovský humor (šušlavý Afroameričan, Francúz učiaci variť Američanov). Tentokrát ma však, na rozdiel od jednotky, nezaujala ani bombastická akcia. Nechala ma chladným; v lepšom prípade som povedal „fíha“, v horšom som odratúval čas do záverečných titulkov. Veľkým plusom tuctovej snímky z tuctovej Bessonovej produkcie, je (stále resp. znova) Statham cediaci v priemere tri hlášky za minútu v tradícii najnamakanejších akčných borcov 80. rokov. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dvojka Kurýra se v abecedě jaksi zapomněla zastavit u béčka a vesele si štrajdá ještě dál. Ovšem výrazně vyšší rozpočet i nadsazenost z něj dělají jednu velkou akční jízdu, která předjede v kvalitě bez výraznějších problémů i jedničku. Jediná škoda je, že hlavní tahoun a hvězda - nezničitelná osmičková Audina s nezkrotným charismatem - zmizí z děje v půlce filmu. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Od tohohle filmu jsem čekal hodně akce a slaboučkej příběh, to se do puntíku naplnilo. Možná až trošku moc se to naplnilo, protože co se týče toho příběhu, tak byl postavenej na tom jak kurýr zachraňuje díťě a až moc okatě je vidět jak je ten příběh postavnej jen nato aby trochu vyplnil mezeru mezí akcí. Akce sice bylo hodně a docela promakaná, jenže tady to filmaři troch přepískli, přece jen zbavovat se bomby na podvozku stylem vyjet na šikmou ramopu otočit se vzhuru nohama, otřít podvozek o něco, tim se zbavit bomby a zase v klidu přistát na všechny čtyři kola mi přišlo spíš jako vtipná scéna než výborná akce. Jason Staham v roli kurýra je docela dobrej a řeže je tam slušně a má dobrý kmba, ale zase to vypadá trošku moc nerealisticky. Ale nadruhou stranu nemůžu řict že bych se nudil, spíš naopak a i když ta akce bylo trochu mimo realitu, tak se na to docela pěkně dívalo ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tentokrát jsem s hodnocením musel jít níž, protože v situaci rovnaké absence nějakého rozumného příběhu se v pokračování adrenalinových příhod vyřídiče Franka Martina umně nasnímané a nastříhané, silně nápadité a hravé bitky a honičky střídají s naprosto dementními CGI záběry, které s železnou pravidelností zazdívají vyvrcholení akčních sekvencí. Děje se to způsobem tak intenzivním (potažmo nechutným), že ani pohled na více odhalené než zahalené fešné tílko a tvářičku Kate Nauty to nemá šanci zachránit. A nepomohly by větší kvéry ani větší...jiné atributy. A jen tak mimochodem, neumí chodit na podpatkách. Oddechové akčňáky mi nejsou cizí, ale čeho je málo, toho je prostě málo. 50% za ty kousky, na které se dobře dívá. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kuryr byl docela slusnej akcni film a v Kuryr 2 je vseho vic (vic zaporaku, vic akce..). Pribeh je sice naprosto neoriginalni a hodne obycejnej, ale nenudi, je zajimavejsi nez v prvnim dilu a dava prostor na dokonaly bitky. Statham na to sice nevypada, ale fakt kolem sebe rube pekne a je tu spousta tak skvelejch souboju (i kdyz misty uz trochu nerealnych), ze plne vynahradi tu obycejnost pribehu. Navic je ve vetsine souboju nakej zajimavej napad a Statham, ackoliv dela ruzny kung-fu vychytavky, je zaroven drsnej a mlati pestma, takze to ve vysledku dava hodne zajimavy bitky a obcas navic hodi nakou hlasku. Navic tu je sexy blondyna. Kamera i hudba je spravne svizna a trochu mi nektery zabery pripominaly Bad Boys, coz nevadi, protoze ty jsou skvely. Cekal jsem prumernej akcni film, ale nakonec sem se skvele bavil. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (23)

  • Vůz, se kterým Frank (Jason Statham) pronásleduje letadlo a poté vybuchne, je italský superspot Lamborghini Murciélago Roadster vyráběný v letech 2004-2006. Vůz vycházel z kupé, byl však 3mm nižší, o 150 kg těžší a maximální rychlost klesla na 320 km/hod. (JARDAHONDA)
  • Pištoľ, ktorú dievča používa v úvodnej scéne, je Vektor CP1. Značku a typ možno čítať spomalene. (Zeker)

Reklama

Reklama