Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vypravěčem událostí z roku 922 je arabský cestovatel Ahmed Ibn Fadlán, setkávající se ve střední Asii s bájnými Vikingy. Proti své vůli se stane jedním ze třinácti bojovníků, kteří se musí na dalekém severu utkat s tajemnými nepřáteli, sužujícími zemi krále Hrothgara. Děsiví netvoři Wendolové jsou ve skutečnosti kanibalové v medvědích kůžích, kteří útočí pod příkrovem mlhy a kteří nikoho nešetří. Vzdělaný Ahmed jen zvolna nachází vztah k drsným, neurvalým a věčně popíjejícím Vikingům. Záhy však objevuje jejich kladné vlastnosti a postupně se s nimi sbližuje. Díky nim vyspívá i on v neohroženého bojovníka. V krutém boji, kdy mají Vikingové první ztráty, se od jednoho místního starce dozvědí, že mohou zvítězit, jen když zabijí dobře ukrytou "matku" a jejich vojevůdce. (TV Nova)

(více)

Diskuze

ramislav

ramislav (hodnocení, recenze)

Parádní film. Viděl jsem ho poprvní jako děcko a semtam z nostalgie si ho rád pouštím i v 35 letech :D

Rawen616

Rawen616 (hodnocení, recenze)

Ras.tafari

Špatně jsem to napsal - mělo to být myšleno v kontextu tehdejší doby. Tehdejší koně z blízkého východu byli opravdu větší než koníci ze severu Evropy. 

Ras.tafari

Ras.tafari (hodnocení, recenze)

Zajimavost od Rawen616 o konich je nesmysl. Arabsky kun je znam jako jedno z nejmensich plemen na svete.

 

Chyba ve filmu: Vikingové ve filmu se posmívají Arabovi, že má malého koně. Ve skutečnosti by tomu mělo být naopak. Arabové měli a dodnes mají krásné a velké koně, kdežto Vikingové té doby jezdili na drobných konících přípomínajících větší poníky. (Rawen616)

na příspěvěk reagoval Rawen616

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Jako malej jsem byl na tom v kině a když to běží v Tv, pokaždé se podívám. Výbornej film. Když se vikingové pomocí vědmy hlásí do války-to mi běží husina po zádech. Nebo hlášky, že jen Arab si do války sebou vezme psa. Pes umí skákat. Nebo když odpovídá, kde se naučil jejich jazyk a on: Poslouchal jsem. Nebo jak můžeš klidně spát. Viking: Osud už máš zpečetěnej, strachem člověk nic nezíská. Nebo viděl jsi ohnivou saň? Jsou to jezdci. On odpoví: Radši bych tu saň. Nebo já nejsem válečník. On na něj? Velmi brzy už budeš. Prostě milion hlášek :o)

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Yop, dabing je tady u Vikingů povedený, to je fakt, ale kdybych se měl rozhodovat mezi zvukem 2.0 a dabing, nebo 5.1 a originál, pak bych neváhal... !

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Jakkob: souhlas s Pilgrimem,já koukal jen na dabing a je skvělej...když koukám na film v HD,tak se mi film líbí víc, víc mě zaujme než třeba DVD kvalita...sakra dobré to je,ale tak všechny filmy v HD jsou dobré,mám jich už asi cca 50...

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Tak mě by originál nevadil, co si budem říkat. Já mám jen DVD kvalitu s Aj titulky a dabingem, to HD by mohlo být sakra dobré... !

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Jakkob: já jsem člen klubu HD filmů,prostě můžu mít cokoli :) Vikingové mám v 1080p,ale je tam pouze DD 2.0 , 5.1 nevyšel v češtině

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

shlédnuto v HD,a skvělej film...asi nejlepší film s Vikingama,a Banderas zahrál dobře... 4* 80%

PiLgRiM

PiLgRiM (hodnocení, recenze)

Jakkob: Tak se připrav :) koncem Dubna to začíná na HBO a pak to bude všude na netu.

PiLgRiM

PiLgRiM (hodnocení, recenze)

A na co se hodně těšim jsou teď  ty Game of thrones.. Ty knížky jsem nečetl sice ( hamba ), ale vypadá to parádně.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PiLgRiM: Já jim taky mrtě fandím, o tom jako žádná... (wink)

PiLgRiM

PiLgRiM (hodnocení, recenze)

Jakkob: Já se na to docela těšim. I přesto, že mam staré Conany docela rád.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

To já taky, ale šanci mu dávám, ostatně se mi to zatím v rámci fotek a toho co je k mání líbí...

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Jasný, jako fantasy OK, ale u mě stejně bodujou Vikingové a to na plné čáře... !

PiLgRiM

PiLgRiM (hodnocení, recenze)

Tak Solomon byl z té dávky zrovna jeden z těch koukatelnejch. I když taky béčko, ale z těch béček měl něco do sebe. Ten démon na začátku vypadal jak Tyrael z Diabla2 na konci zas Balrog jak z pána prstenů na to se koukalo docela hezky.. 100x lépe než na van Helsinga. Ale žádnej zázrak to nebyl prostě.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

No, podle mě to prostě takovej nádech "dark fantasy" má, ale to je jedno. Já si ten film každopádně nikdy nenechám ujít, a to i když ho mám staženej v kompu. Má to něco do sebe, jak řikáš stále lepší jak ty dnešní rádoby fantasy filmy apod. Kam se na tohle hrabe třebas Solomon Kane, heh... !

PiLgRiM

PiLgRiM (hodnocení, recenze)

Já si fantasy tedy představuju trochu jinak, ale budiž. Stejně to nemění nic na tom že to je to paráda prostě. 100x radši si pustim tohle než to co se dnes točí jako fantasy viz Season of witch třeba.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PiLgRiM: Mě to tam taky neštve, ostatně film beru jako fantasy a pak tam ty zbroje být klidně mohou... (wink)

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Taky koukáš, co? ;-) My taky... Taky to děsně můžu, jen ten dabing mi to po shlédnutí originálu trošku kazí, ale jen trošku... Každopádně Bulywif je nej v originálu - to je prostě masakrální hlas!

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Tento film fakt můžu vidět vždycky. Pro mě super a dávám palec nahoru.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Taky neim, co se na tom každýmu nezdá? Jako beru, že někomu vaděj ty zbroje a tak, protože ano, tam je to hodně jasná chyba, ale jak sem taky psal, ten film není ani tak historický dílo, jako takový lehký fantasy a pak by tam ty zbroje vůbec nevadily, ne? Zbytek je klasika a nevidím na tom nic vážnýho, co by se tomu dalo vytknout... ;-)

PiLgRiM

PiLgRiM (hodnocení, recenze)

Ano Kniha je velmi kvalitní a film se hodně drží knižní předlohy :-).

Mischel

Mischel (hodnocení, recenze)

Musím s vámi souhlasit! Ale jak to tak vypadá tak jsme asi jen 3, kterým se tento film líbí:-))) Ale vůbec nechápu proč! Film je téměř identický s knížkou a ta je famózní! Můžu jen doporučit!

PiLgRiM

PiLgRiM (hodnocení, recenze)

Nápodobně :-) Prostě film který mohu vidět pokaždé a pokaždé mě bude bavit stejnym způsobem :-) mimochodem tu knihu doporučuji. Je to kraťoučké a hodně čtivé :-)

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Jop, tahle scénak je dobrá, taky se mě moc líbí ;-) Své filmu dává aji náš Kulich s cool hlasem jako Buliwyf - neskutečně charismatická postava :-) A závěrečná modlitba se vztyčenou rukou a čelem k hordám Wendolů je něco, u čeho mě dodnes běhá mráz po zádech! ;-)

PiLgRiM

PiLgRiM (hodnocení, recenze)

No právě ! Soundrack + ta pokud se domnívám tak Švédština která se mi poslechem hrozně líbí :-) této scéně dali nesmrtelný nádech... jen je mi líto že u toho nebyl doslovný překlad :-D. ale to už zabíhám do detailů, které film jinak neovlivnují :-)

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

To <PiLgRiM> : Jak sem psal - ze zbrojí si hlavu nedělám - vůbec ;-) Film je u mě více fantasy a tam je v rámci zbrojí dovoleno takřka vše... Skvělý film to u mě je rozhodně a s tou scénou máš pravdu, ale nemohu podotknout, že svůj podíl na tom má vynikající soundtrack ;-)

PiLgRiM

PiLgRiM (hodnocení, recenze)

To Jakkob : Jistě v tom filmu to sedělo skvěle. Jen mi přijde jako paradox že z 13 vikingů mají jen asi 2 správné brnění :-) ... ale třeba kdybysme to srovnali s Cestou bojovníka. Kde tamti Vikingové vypadali jako patlanice Norskanů z warhammeru..... :-) prostě film je skvělý a hotovo :-) Pasáš, kde se vybírají válečnící podle měsícu bych si mohl pouštět stále dokola :-)

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

To <PiLgRiM> : Souhlasím s Tebou ve všem chlape :-) Tenhle film je naprosto SUPER, byť jsem knižní předlohu nečetl, ale to mi tolik nevadí. Moc se mi líbí ten střet civilizované kultury Blízkého východu a dosti drsné kultury Vikingů (snídaně, rozhodnutí o následnictví, pohřeb atd.) :-D CO se těch zbrojí týče... Z historického hlediska to je hloupost, to ano, ale na druhou stranu... V Excaliburu jsou také zbroje  ze 14. - 15. století, ale v celkové dojmu tam pasujou a totéž bych řekl aji o Vikingách! Ty zbroje tam tolik nevadí, navíc film má nádech fantasy, takže proč by tam nemohli být? ;-) Buliwyfova zbroj je navíc jedna z nejhezčích, co sem kdy viděl...

PiLgRiM

PiLgRiM (hodnocení, recenze)

Pro mě naprosto genialní film podle knižní předlohy Michaela Crichtona, obsahují cestopis který je velmi pododobný filmu.... Je zde silná atmosféra, vtipné dialogy i dobré akční scény a krásná hudba... Jediné co mě však v tom filmu zarazilo bylo že každý měl brnění z jiného století. Například Bulywyf vypadal jako by právě vyšel z Diabla 2... Jeden z vikingů měl přilbu jako řecký gladiátor atd....

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Pro mě naprosto SUPER podívaná :-) Sem rád že nejsem jedinej - mě tenhle film v téměř všech aspektech nadchnul! Pamatuju, když sem ho viděl poprvé - pomalu sem ani nedýchal! Fakt bomba ;-) Už léta si ho pokouším sehnat na DVD a neúspěšně :-( Jinak fakticky paráda - uznávám že to není žádný veledílo, ale atmosféru to má, muzika parádní a herecké obsazení jak by smet (Vladimir Kulich rulez! :-) )! Takže až na nějaký ty chybky v kostýmech to je prostě paráda!!!

Mischel

Mischel (hodnocení, recenze)

Tento film můžu vidět stokrát. Prostě se mi líbí a nechápu proč ho každý pomlouvá. Až na některé detaily je stejný jako v knize (vždyť i autor knížky spolupracoval na filmu). A že knížka je lepší je snad samozřejmost! Kdyby se měli hodnotit filmy s ohledem na knížku tak by většina filmu nešli přes 50%. A výkony herců mi taky nepřipadali tak katastrofální...

Johnnas

Johnnas (hodnocení, recenze)

povedený film, viděl jsem ho už několikrát a stále se na to dá příjemně koukat

bobosapo

bobosapo (hodnocení, recenze)

bylo to skvělé... nevím co tady zase melou v komentářích někteří rádoby experti a estéti za nesmysly.... gr gr

ECHO6MP

ECHO6MP (hodnocení, recenze)

Tento film ma dost zaujal ,vynikajuce bitvy !!!!!!!! Uz aby sa stmievalo ,z dialky uvidim horiace fakle ,zaujmem poziciu,pockam si na svojich nepriatelov a budem bojovat do posledneho dychu!!!!!!!!! Neviem preco ale neako ma to chitilo :DDD

Radous04

Radous04 (hodnocení, recenze)

Nemůžu si pomoct, ale mně se ten film prostě líbil. I když upřímně knížka je knížka.

Chupacabre

Chupacabre (hodnocení, recenze)

Nevím proč tento film pomlouvat a zatracovat ... když je to skvělý snímek se skvělým hereckým obsazením,skvělým hereckým výkonem a skvělou hudbou,která se prolíná filmem po celou dobu a bez které by to nebylo to pravé.

kitano

kitano (hodnocení, recenze)

hmm....tak celkom nechapem, co voci tomuto filmu vsetci maju. Pre mna je to jeden z najlepsich dobrodruznych filomov vobec, so skvelou atmosferou a skvelymi hrdinmi. To ci Film reziroval McTierman, alebo Crichton, je mi jedno. Jednuduchy a napinavy pribeh dobra proti zlu s ocakavanym, avsak aj tak posobivym koncom. A to som odporca Hollywoodu.

monolog

monolog (hodnocení, recenze)

Zdá se mi to, nebo gouryella obdivuje McTiernana za něco, za co prostě nemůže být nikdo obdivuhodný? (a sice : Obdivuji a zcela chapu McTiernana, ze nakonec dal od sveho nepovedeneho dilka ruce pryc, protoze se tento film opravdu libit nemuze.) Neboli ho obdivuje za to, že se styděl za něco, co sám dělal, že neměl dostatečnou výdrž to dodělat, že se nedokázal povznést nad autorské zásahy Crichtona. Čili že byl přízemní až na půdu ;)

Související novinky

Šerif Kurt Russell versus kanibalové

Šerif Kurt Russell versus kanibalové

04.11.2012

Z Nespoutaného Djanga, kde měl hrát DiCapriova sadistického poskoka, se na poslední chvíli vyvlekl, ale na Divoký západ přece jen vyrazí. Zahraje si totiž šerifa v údajně extrémně brutálním… (více)

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (více)

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

11.09.2007

Dávnověcí skandinávští bojovníci se vrací na plátna kin. V posledních letech se jim tam kdovíjak nedařilo. Adaptace Crichtonových Pojídačů mrtvých pod tuzemským názvem Vikingové dopadla tuze neslavně… (více)

Návrat akčního machra

Návrat akčního machra

27.05.2007

Kdysi byl považován za jednoho z nejlepších akčních režisérů. Filmy jako Predátor či Smrtonosná past ho vynesly do pozice žánrové špičky. Pak přišly propadáky jako Vikingové, Rollerball a Zelené… (více)

Reklama

Reklama