Reklama

Reklama

Barbaři

  • USA The Barbarians (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kočovný kmen kejklířů vedený královnou Canary (Virginia Bryant) je přepaden krutým králem Kadarem (Lynch), jenž prahne po kouzelném rubínu, symbolu kmene. Královna talisman včas ukryje a Kadar ji za trest uvězní ve svém harému. Spolu s ní jsou odvlečeni její dva chráněnci, dvojčata Kutchek a Gore (Peter a David Paulové). Bratři jsou drženi v pracovním táboře a od dětství jsou nuceni ke gladiátorským zápasům. Díky tomu z nich vyrostou statní a neohrožení válečníci, kteří se vydávají zachránit svou vládkyni. (J.Connor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

curunir odpad!

všechny recenze uživatele

,,TAKŽE?" ,,TAKŽE, ČO?" ,,KDE JE TEN RUBÍN?" ,,NEVIEM, CANARY VRAVELA, ŽE TU BUDE." ,,KDE?" ,,NO TU." ,,TU?" ,,HEJ, TU." ,,ALE TEN RUBÍN TU NIE JE!" ,,TO VIDÍM, ŽE TU NIE JE." ... __ Keď som bol ešte veľmi malý, pustila mi moja mama aby som ju neotravoval pri varení tento film, ktorý sme mali nahratý na VHS. Už vtedy na mňa pôsobil dosť zvláštne a jediná vec, čo mi viacej utkvela v hlave bolo zabíjanie ,,draka", kedy na sa dvojku nevydarených bračekov vysypala kopa humusu z jeho vnútorností. Ako to už u mňa býva, rozhodol som sa po rokoch opäť si zaspomínať na nejaký film z detstva a tak prišla rada aj na tento ,,skvost". Neviem, či bolo cieľom filmu prekonať dvojnásobne legendárneho Conana, každopádne by bolo ohromným úspechom keby bol aspoň 2x tak zlý ako Conan. Nespomínam si kedy som naposledy videl niečo tak hrozného akým je toto barbarské duo. Barbari totálne zlyhávajú snáď vo všetkých možných filmových oblastiach a to nielen v tých základných ako réžia, herci či scenár, ale do nevoľnosti dokážu človeka priviesť ako hudba, strih, kostýmy tak aj efekty. Obsahujú celý rad detinskej nelogickosti a zbytočných pasáži s prímesami akože ,,humoru" (krčma, vlkolak - smiech najväčší :-D) až sa zdá, že to nemôže byť myslené vážne. Lenže je. A z odpadu to nevyženie ani palec v horizontále za občasnú zaujímavú výtvarnú štylizáciu a nevyužitého Michaela Berrymana. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl poprvé před více než 30ti lety na německé TV. Nerozuměl jsem ani prd (německy jsem nikdy neuměl), ale vůbec ničemu to nevadilo (jako děj, kde?). Byly tam dva borci co vypadali větší než Arnold (no nejsou a nikdy nebyli), a protože jsem poznal stejné brnění stráží jako měli stráže v o dva roky mladší Rudé Sonje (jak ty “rohaté lebky”, tak “zubaté úsměvy”), dlouhou dobu jsem filmy bral jako “ze stejného universa” :). Prostě nostalgie udělala svoje a já film viděl asi tucetkrát. Takže prostě pro mě nemůže být pod průměrem. A rozhodně nemůže být horší než zmíněná Sonja… to nejde… i přes ty tragické mechanické/gumové příšery :D. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Od úspěchu snímku 'Barbar Conan’ vzniklo mnoho napodobenin, které dnes všechny do jednoho spadly do světa zapomnění. Týká se to i snímku 'Barbaři’, který je námětem Conanovi hodně podobný. Jsou tu pro změnu dvojčata mající doslova stejný osud jako Conan. A kdo jiný by si je mohl zahrát než skutečná kulturistická dvojčata Peter a David Paulovi. A protože se jedná o ryze nízkorozpočtový videosnímek, celé to podle toho také vypadá. Levné kulisy, levné rekvizity, jednoduchý předvídatelný příběh, dějová zkratkovitost, herecké dovednosti aby divák pohledal. Jasně, psala se stále 80. léta, ale o to víc snímek zestárnul. To se týká i zmíněného Barbara Conana, ale přesto se stále jeví lépe než tento. A tak tu máme Fantasy příběh bez bázně a hany, na který by se mělo dívat oken shovívavým. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Lacinější a brakovější klon Conana. Dvojnásobné porce svaloviny značí v tomto případě dvojnásobnou porci demence. Ale musím říct, že příjemně koukatelné. Pokaždé, když byli oba bratři na scéně jsem se musel pochechtávat jejich mizernému herectví, šíleným dialogům, umělým drakům nebo naprosto tragickým vlkodlakům (nebo co to bylo za ksindla). A bratři Paulovic, kteří v kožešině vypadaj skoro jako teplí bratři v tangách, zatímající svaly připadně se jinak prsící, téměř při každé možné situaci prostě nemají chybu. ()

mansonn 

všechny recenze uživatele

dlho som tento film hladal , naposledy som ho videl ako 8 rocny asi ,odvtedy ubehlo hodne rokov a teraz ked nato pozeram vidim dva experimenty klonovacej technologie, prekvapivy humor zakomponovany do deja-nedeja.A no ne sa to aj tak clkom lubilo ,urcite lepsie ako pirati z karibiku 2.3-diel aj ked neviem neviem pripominalo mi to film s E.Robertsom vo filme ve sluzbach krale kde sa hraju ze jazdia na konoch a princezna si peso taha svoje veno na voziku ....paaaani hehehehe ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • David Paul a Peter Paul získali nominace na Zlaté maliny pro nejhorší hvězdy. (Geriel)

Související novinky

Zemřel režisér Ruggero Deodato

Zemřel režisér Ruggero Deodato

29.12.2022

V jednom z posledních dnů roku přichází smutné zprávy pro fanoušky evropské žánrové kinematografie, ve věku třiaosmdesáti let totiž v Římě zemřel kultovní italský režisér a scenárista Ruggero Deodato… (více)

Reklama

Reklama