Reklama

Reklama

Liga spravedlivých: Krize na dvou Zemích

  • USA Justice League: Crisis on Two Earths
Trailer

Alternativní vesmírné dobrodružství navždy změní pohled komiksových fanoušků na jejich oblíbené postavy. Film Liga spravedlivých: Krize na dvou Zemích vypráví příběh hrdiny Lexe Luthora, který povolá Batmana, Supermana a další superhrdiny, aby mu pomohli zachránit planetu Zemi ze spárů ničemného syndikátu zločinců. V alternativním vesmíru bojuje hrdina Lex Luthor o záchranu planety, kterou ovládá ďábelská variace Ligy spravedlivých. Aby zachránil svou zemi, musí Luthor povolat na pomoc Batmana, Supermana a další superhrdiny, kteří mu díky svým výjimečným schopnostem pomohou vyhrát. V konečné bitvě, ve které se utká zlo s dobrem, půjde o více, než jen o čest. V sázce je osud obou Zemí, ketré musejí být v harmonii a hlavně zachování existence života vůbec. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

MikeZ 

všechny recenze uživatele

Tak teda až takový nářez jsem vážně nečekal. Spojení sil Lauren Montgomery a Sama Liu se rozhodně vyplatilo. Tvůrci dobře ví, které z postav jsou nejzajímavější a taky jim dávají patřičný prostor. Konfrontace mezi Batmanem a Owlmanem (skvěle namluveným Jamesem Woodsem) je scéna, která opravdu stojí zato a v paměti mi uvízne na hodně dlouho. Velká spokojenost.... 8/10 ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

JL je fajn. Vzdycky je to animak plny napadite a velmi variabilni akce, protoze je v jednom filmu nekolik superhrdinu. O to tezsi je samozrejme vymyslet obstojne zaporaky. Tento film vlastne primo navazuje na "Superman/Batman: Public Enemies" (2009), kde je na konci Luthor zatknut. Tady se opet objevuje na verejnosti, ovsem je to jeho pravy opak z paralelni Zeme, a zada JL o pomoc. Zajimavy koncept, kdy se cely dej prenese na alternativni Zemi, kde je sice vizuelne vsechno obdobne, ale tak nejak maji vsichni "srdce na opacne strane". Takze z klasickych kladasu jsou na teto druhe Zemi padousi (dokonce cela mafianska familie) a naopak. Kazdy clen JL ma tedy sve podobne silne "dvojce", coz nabizi akcni choreografii spoustu moznosti. Zajimave take je, ze nejvetsim magorem je Batmanovo alter ego - Owlman :) Ten se vyjevi jako nejvetsi psychopat hodlajici znicit veskerou realitu. A bude potreba schopnosti kazdeho clena JL, aby se s timto nebezpecim vyporadali. Dejove se mi to fakt libi, animacne je to take jeste lepsi nez "Public Enemies" a jen hudba je trochu mene vyrazna (nedelal ji muj oblibeny C. Drake). Take dabing je zcela jiny. Baldwin misto Conroye, Harmon misto Dalyho...ale hlasum neni co vytknout, jen jsou trosku odlisnejsi nez obvykle. Zrejme zamerne, kvuli celemu paralelnimu konceptu pribehu. Jedine, co mi vadi, ze Owlman strasne pripomina Suvu z Watchmenu (v angl. Nite Owl), kteri jsou taky od DC. A netusim, jesti to je nahoda, nebo to ma nejaky ucel. Takze to trochu cloveka mate (samozrejme jen kdyz jste videli "Watchmeny" [2009 ]:) ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Povedenější a po hodně stránkách propracovanější díl ze stáje DC než Liga spravedlivých s přízviskem Válka. Mám rád neotřelé nápady, tudíž jsem rád přivítal ochutnávku z jiné paralelní Země, kde se nachází přesný opak hrdinů, jaké známe z ligy. Příběh je doopravdy kvalitní, nehází to na vás moc informací, tudíž se dokážete bez problémů orientovat v hlavní dějové lince. Dialogy se mi zdály více promyšlené, vše dávalo hlavu a patu. Líbilo se mi, jak zde byl Luthor z paralelní Země přesným opakem toho padoucha, který nám je tak dobře znám jako ústřední záporák Supermana. Owlman coby Batman bez slitování také překvapil, zlý Superman alias Ultraman ještě více. Podle mě je docela těžké natočit animovaný film o superhrdinech, který diváka dokáže překvapit a udržet jeho pozornost po celou dobu filmu, nesmí to hlavně působit dětinským dojmem. Zde se vše v zásadě vydařilo, zařadil bych to jednoznačně do vyšších pater. Za mě dávám 77 % ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Nejnovější anime řež opět nezklamala. Nápad na scénář nebyl vůbec špatný a akce opět sype do plných, takže super. Snesl bych klidně delší stopáž, protože námět by to utáhl. Dál psát nemá cenu, už bych se opakoval. Dofám, že se Justice League dočkáme i ve filmové verzi podobně jako připravovaného marveláckeho The Avangers. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Na rovinu celý film je jedna velká bitka kam se pak přidávaly dialogy což by v hraném filmu neprošlo ale tady to funguje skvěle.Vidět dvě ženský co si dávají po tlamě nebo dva nejrychlejší muže vesmíru jak předhání to jsou obrázky k nezaplacení.Jen je škoda,že některé postavy nedostaly moc prostoru jako Green Lantern nebo Aquaman.A samotný záporák Owlman mi spíš než samotného Batmana připoměl Ozymandiase v obleku Sůvy z Watchmen. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (4)

  • Původní scénář Dwaynea McDuffieho nesl název "Justice League: World's Collide" a měl být použit pro film, který měl býv uveden rovnou na DVD v roce 2004 a který by propojil druhou a třetí řadu seriálu Liga spravedlivých (od r. 2001). Kvůli nabitému plánu televizního vysílání a dalším problémům k tomu nakonec nikdy nedošlo. (Caszidy)
  • V dokumentu o natáčení režisérka pro dabing hlavních postav Andrea Romano prozradila, že James Woods nahrál všechny své repliky pro postavu Owlmana přes satelit ze studia v Connecticutu. (Caszidy)
  • Scéna Batmanova příchodu ve zdvihači je téměř shodná s příchodem Ellen Ripleyové (Sigourney Weaver) v závěru filmu Vetřelci (1986). Také samotný zdvihač je variací na ten, který pro svůj film vytvořil James Cameron. (Elegnor)

Reklama

Reklama