Reklama

Reklama

Česká policie může zůstat v klidu, veškeré silniční běsnění se bude odehrávat v rozpálených ulicích brazilského Ria. Až sem utekli před spravedlností notorický zločinec s dobrým srdcem Dom Toretto (Vin Diesel) a Brian O´Conner (Paul Walker), bývalý polda, který mu naposled pomohl utéci z vězení. Ne však náhodou. Do města pod obří Ježíšovou sochou je přivedl plán, na jehož konci na ně čeká vstupenka ke svobodě. Potíž vězí v tom, že ten plán, v nominální hodnotě 100 miliónů dolarů, které na ně čekají v sejfu policejní stanice, je naprosto šílený. Brian a Dom povolají do Ria bývalé parťáky, aby zvýšili své šance na úspěch, jenže proti nim nestojí jen zkorumpovaný narkobaron a jeho bojůvka, ale také drsný federální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson). Hobbs je typ člověka, který bere svou práci smrtelně vážně, a když dostane nějaký úkol, tak ho vždycky splní. A to je pro oba hrdiny smrtonosná kombinace. Ještě že mají auta a schopnost dostat z nich pokaždé to nejlepší. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (1 738)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Akčňák roku! Dokonalý příklad toho, jak by moderní akční film měl vždy vypadat a mezi všemi těmi superhdinama zástupce čistokrevné akční zábavy. Auta, zbraně, ženy a dva totálně drsní týpci na opačných stranách zákona. Akční scéna roku included. Když totiž Johnson skočí na Diesela, a ti se začnou mlátit hlava nehlava, nejde to hodnotit jinak. Hlavně když je scéna správně podložena a ještě lépe natočena. A perfektní příklad toho, že svět není černobílý a není zlo jako zlo. Jinak ale nějaké přesahy netřeba hledat, stačí se jenom připoutat a užít si opravdovou žánrovou perlu. Jediný relativně podobný film z poslední doby je Expendables. Tam jsem si stejně jako tady užil akci tak klasickou a čistou, jaká už dneska moc nebývá. A tady jsem si stejně jako tam užil skvělou partu navzájem se popichujících nahláškovaných frajerů. Shrnutí: Z ošklivého káčatka Justina Lina se vyklubala přes jeden evoluční článek dokonalá labuť. Big Mistake! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Spokojený úsměv se mi rozlíval po tváři, když trezor rozrýval silniční podloží Ria. Scénář je sice asi tak stejně "chytrý" jako u předchozích RAZ, ale když oni jsou to všichni takoví sympaťáci a z veškeré akce padá (mě) fanouškovi žánru huba do klína. V pátém pokračování možná ani nejde tolik o auta, jako spíš o svaly. Diesel nabral hmotu, aby jeho bitka se Dwaynem "Skálou" Johnsonem působila co nejvěrohodněji a The Rock (jinak jeho Hobbs je drsnější než křemený brousek a tím je i někdy možná nechtěně legračnější než by měl působit) se tím beztak nechal vyhecovat a vypadá ještě korbovatěji než obvykle (sakra zase se objevuje ta chuť jít do posilovny, jsem zvědavý jak dlouho mi to vydrži). Taky ta bitka podle toho vypadá, kam se hrabou terminátoři. Auťáky a slečny (Jordana Brewster je díl od dílu větší kočka) jsou tu tradičně nádherné a heist příprava s tradičním tríčkem na konci jen dává na dort třešničku. Škoda jen že ty hlášky někdy drhnou, i když Diesel je pronáší tak stylově, že si toho všimnete jen u vedlejších postav. Největší kápo na kterém to ale stojí je režisér Justin Lin, který přesně ví, který bije a co si tahle doba od takového filmu žádá. Potitulková scéna mě natěšila na šestku o to víc. Tak sem s ní. To je za můj tým, ty sráči. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

První film ze série, který jsem viděl - nalákalo mě velmi vysoké hodnocení. Dostalo se mi v podstatě přesně toho, co jsem čekal - velmi pěkně natočené blbosti. Hlášky občas vtipné, občas směšné. Akce celkem masakrální, úplně v ní člověk cítí ten švih a energii, i když se mi - zvlášť v závěru - zdála drobet fyzikálně pohádková. Koukat se na to dalo, v rámci žánru "letní akční výplach" určitě jeden z těch lepších kousků. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

VYSOKOOKTANOVÝ DIESEL. Není náhoda, že nejtradičnější rodinný film součanosti pochází ze série, která žije z nostalgie po osmdesátkách. Tihle přepálení Dannyho parťáci na kolech jsou postaveni na solidní scénářové stavbě, jako malta slouží všudypřítomné (a nečekaně vtipné) hlášky a chemie mezi členy all-star-teamu. A samozřejmě: škatulky a stereotypy. Každý brazilský policista je koupený (minus 1 příslovečná výjimka), velký nabouchaný chlap zmlátí ještě většího nabouchanýho chlapa, samopal bližší volantu, rasová vyváženost kopíruje rasové stereotypy, když selže samopal, stačí se nechat poplácat po zadečku, a těhotná žena je automaticky bulletproof. Protože jsem neviděla žádný předchozí díl, překvapilo mě, že co týče superaut a a destrukčních hrátek s nimi, zůstávají daleko za nejlepšími kousky Top Gearu. Protože ve Fast Five jsou auta jen nástrojem, nikoli cílem. P.S. Dobrácký Golem The Rock je natolik komická policejní postavička, že by si zasloužil vlastní spin-off, v němž by na druhé straně stál nějaký liliput jako Jet Li. Sice by sám o sobě zaměstnal vlastní catering, ale věřím, že diváci by to v pokladnách bohatě vrátili. 70% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší film z této série, pár akcí se mi i líbilo (hned ta první a samozřejmě ta s trezorem), ale pořád je téměř všechno na hranici uvěřitelnosti, dějově i fyzicky. Auta mě zajímají stejně málo, jako před lety, kdy jsem viděl snímek druhý (ale je fakt, že se na hezký auta, jako snad každý chlap, rád kouknu.) Jinak můj názor v mnohém koliduje s komentářem Limy. Další snímky z víceméně stupidní FF zhlédnout fakt nemusím, tenhle jsem si dal na radu svého kolegy. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (50)

  • Během honičky s trezorem se mění velikost, umístění a počet otvorů po kulkách v předním skle Brianova (Paul Walker) vozu. Předtím, než Brian odrovná dva policisty na motorkách, jsou ve skle dvě velké díry. Ve chvíli, kdy začne couvat, je tam jen jedna. Když se dívá dozadu, není tam žádná. Poté, co přestane tlačit auto, jsou tam tři otvory. (Kroup4)
  • Jedná se o první díl celé série, který byl uveden také v IMAX kinech. (MeanWhile)
  • Vinovi Dieselovi (Dominic) sa scenár vôbec nepáčil, a tak začal film produkovať, aby mohol rozhodovať o jeho finálnej verzii. (Wargoo)

Související novinky

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

09.05.2014

Akční série Smrtonosná zbraň patří vedle Smrtonosných pastí nebo Mizerů k základům žánru. Její čtvrtý díl jsme viděli v roce 1998 a od té doby si detektivové Riggs a Murtaugh užívají zasloužený… (více)

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

05.05.2012

Rychle a zběsile 5 bylo hodně fajn, takže se těšíme na Fast Six. Natáčení je za rohem, Justin Lin zavelí do akce už příští měsíc v evropských lokacích. Logicky právě finišuje obsazování. Kromě Vina… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama