Reklama

Reklama

Resident Evil: Zatracení

  • Japonsko Biohazard: Damnation (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Zvláštní americký agent Leon S. Kennedy proniká do malé východoevropské země, aby tu ověřil zvěsti, že místní vláda využívá ve válce bio-organické zbraně. Jen chvíli po překročení hranice ale dostává rozkaz k návratu zpět. Leon s odhodláním odhalit pravdu ignoruje nařízení a vstupuje do válečné zóny, aby ukončil řetězec tragédií způsobených bio-organickými zbraněmi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (168)

rollman1 

všechny recenze uživatele

PO pvním vynikajícím dílu k nám došel díl druhý, který je lepší snad ve všech ohledech, Ať už co se týče akce, vylepšenější animace a samozřejmě děj, který je lepší a hraje také na citovou notu. Leon. S. Kennedy je nejsympatičtější postava a taky má v zásobníku plno hustých i vtipných hlášek. Můj názor ? 2x lepší než první díl a idkyž má trošku pomalejší rozjezd, na kráse filmu to neubírá, film nenudí a krásně odsejpá. Jako fanoušek her a filmu ( kromě Afterlife) 100% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle stejnojmenné video hry společnosti Capcom. CITÁT - Moc čumíš na filmy......... Příběh pokračuje. Virus se šíří. Tentokrát jej zastihneme v malém samostatném státečku bývalé Ruské federace pojmenovaném Východo Slánská Republika. Ada Wongová zde spřádá svou politiku a s ničím se nemazlí. I presidentka státu má svou politiku a také se snaží. Nádherný je jejich společný souboj okolo 52 minuty. CITÁT - Odložila jsem váš odjezd ze státu na neurčito....... Je tu i náš starý známí Leon. Ten zase vyhledává problémy a pak se je snaží řešit. Momentálně řeší kdo používá ve Východo Slánské republice plaggy k manipulaci s civilisty. Zdánlivě se zde odehrává souboj mezi pěti stranami. Presidentka Světlana Belikova, která se snaží udržet u moci, šéf rebelů Buddy, který chce svrhnout vládu, Ady, jejíž úmysly nejsou skoro nikdy jisté, Leo, jako zástupce Americké vlády a souboj dvou virů v jednom T a G. V příběhu je několik nesrovnalostí, ale nejsou tak moc závažné. Například jsem nepochopil, proč se v 82 minutě převrátil ten tank. Ani opakovaný zpomalený záběr to nevyřešil. CITÁT - Zajdeme na pivko??......... Po krátkých titulcích se jmény hlavních aktérů je malý dovětek a po klasických titulcích je ještě pár záběrů a situací z nové hry. Povedené a zajímavé dobrodružství. ()

Reklama

Gonzi 

všechny recenze uživatele

Doporučuju - nutnost pro lidi, co znaj ty hry a obecně je to něco, co bych rád viděl v kině jako "film podle hry". Převedení herních realit a navázání na filmové hodnoty je tam prostě skvělé... Jasně, z pohledů filmů to není žádné terno, ale zároveň to funguje a odsýpá a třeba posledního filmového residenta to naprosto zadupává do země. Čímž chci hlavně říct, že kdyby někdo udělal naprosto totéž, akorát by ten děj stavěl zručněji, více dramaticky apod, tak by to byl prostě nadupaný blockbuster. ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

Od minulého počinu tohoto režiséra, Resident Evil: Rozklad, velmi značný posun k zábavě. Film minulý mně skoro vůbec nezaujal, ale tohle má něco málo do sebe! Je tam více akce, více zábavy a staré známé postavy. Můžeme se těšit na zombie, které jsme mohli spatřit v Resident Evil 5 a to myslím videoherní předlohu. Náš dabing má místy poměrně slušnou úroveň i když to celý film nezachrání:) No a taky tam je konec alá Zachraňte vojína Ryana :) Rozmýšlel jsem mezi 4 a 5 hvězdama.... A to za poměrně velký posun kupředu od minule, ale.... na pět to ještě není..Nicméně podívaná skvělá, mohu vřele doporučit. ()

Iwus.ka 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že absencí starých dobrých zombíků film ztrácí tu správnou hororovou atmosféru. To ale neznamená, že je to špatně. Jelikož se herní předlohy vyvíjí a ubírají jiným směrem, je třeba to promítnout i v animovaných či filmových zpracováních. Pokud někdo tvrdí, že je to kokotina a s hrou to nemá nic společného (viz SeBig), velmi se plete. Dotyčný zřejmě toho nemá tolik odehráno, protože díl od dílu se setkáváme s jiným vývojem T-viru, tudíž i "mluvícími zombies". Krom toho se objevuje spousta lickerů a jejich souboj s tyrantem ke konci filmu nemá chybu. Ale přeci mi do té páté hvězdy něco chybí. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu lze najít hned několik odkazů na původní herní sérii „Resident Evil“. V bonusové misi druhého dílu herní série se poprvé objevil obr Mr. X, který ve filmu pronásleduje Leona a Buddyho. Scéna prvního setkání Leona a Ady Wong je více než podobné jejich shledání ve 4. díle původní hry, a to včetně Leonovy závěrečné narážky na ženy. U Leona je pak možné zaznamenat, že nosí stejnou obuv jako Chris Redfield ze hry „Resident Evil 5“. (VooDoo:*)
  • Druhý celovečerní CGI – obraz zcela generovaný počítačem – film „Skrytého zla“, jehož děj se odehrává před událostmi ve hře Biohazard 6 (2012) pro PS3. (Perth)
  • Součástí závěrečných titulků je trailer na šestý díl videohry. (JackBurda)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno