Reklama

Reklama

Tekken: Blood Vengeance

  • Japonsko 鉄拳 ブラッド・ベンジェンス (více)

Obsahy(1)

Anna Williams, jež pracuje pro G Corporation, pošle čínskou školačku Ling Xiaoyu jako špionku na střední školu do Kjóta, aby tam zjistila co nejvíce o studentovi jménem Shin Kamiya. Annina sestra Nina, která pracuje pro rivalskou korporaci Mishima Zaibatsu, však má o studenta také zájem a vyšle do stejné školy humanoidního robota Alisu Bosconovitch. Xiaoyu a Alisa se potkají a skamarádí hned první den, ani jedna z nich však netuší, že jsou ve škole ze stejného důvodu. (Raztubyl)

(více)

Recenze (49)

predators 

všechny recenze uživatele

Zpracování je jedna věc, ale když jde po příběhové stránce o pouhé vyřizování si účtů silnějších se silnějšími, z kterých se posléze stanou ještě silnější a ještě jednou silnější, přestane vás to bavit. Navíc se děj točí kolem poměrně úzkého počtu bojovníků, takže znalci herní předlohy můžou být zklamaní. No a ta šílenost na konci? Tuhle herní adaptaci chválit nemůžu! 35% ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Plus je určitě to, že se zde potkáme s několika postavami z herní série. Bohužel na Leie nedošlo. Příběh je vcelku fajn a dlouho bavil. Ke konci už se jednalo o nastavovanou kaši, ale dalo se to. Tekkena jsem hrál pouze trojku a Tag Tournament, takže neznám ani zdaleka příběh, ale vím, že rodina Mishimových asi společné vánoce neslaví. Bylo mi proto jasné, že příběh sem zabrousí. Nečekal jsem ale, že až v takovém měřítku. Celkově je to podívaná na jeden tah a víckrát nebude třeba 60 procent. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak ani na podruhý se to nepovedlo Člověk by řekl, že se Namco po zbabrané americké předělávce této mlátičky zdravě naštve a předvede nám přesně ten příběh a postavy, jak ho mají fanoušci rádi. Jenže ouha! Žádný turnaj se nekoná, postav ze hry je zde jenom cca 10 (+1 cameo po telefonu), přičemž 2 z nich jsou zde v naprosto nepochopitelných rolích. Hlavní postavou je navíc dosti nevýrazná a nezajímavá Xiaoyu, která prostě podobnej příběh o rivalitě klanu Mishima nemá šanci utáhnout. Po vizuální stránce si ovšem nemají fanoušci na co stěžovat a bitky se také povedly na jednčku a zvláště fight Jin vs. Kazuya vs. Heihachi nemá chybu. Bohužel, to šíleně přeplácané finále už má chyb až moc. Takže i tentokrát spíše zklamání a naděje na dobrou adaptaci už se začínám pomalu vzdávat. Zkrátka, dokud nebude Hwoarang, Paul, Eddie a spol. tak nemůže být ani dobrý film.50% ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

"Než vyleze nový Mortal Kombat tak si musím vystačit třeba se starým Tekkenem." Ano, není to poprvé co v životě používám tuhle větu a značí to, jak mám obě série zhruba ve svém pomyslném žebříčku oblíbenosti za sebou a jak moc toho o jejich postavách a příbězích vím. Ale pro upřesnění - Mortal Kombat jsem hrál, pokud se nepletu, všechny díly (minimálně multiplayer) a znám i většinu podrobností o tom, co se v něm děje a kdo je kdo a co je co. Dokonce jsem viděl i tři filmy a jeden seriál (tři hrané a jeden animovaný) z této série. Tekken byl vždycky až ten druhý, co druhý, to byl Street Fighter, takže až ten třetí. Hrál jsem jen dva díly (5 a 7), znám maximálně kostru příběhu a dokážu pojmenovat asi tak 6 postav za které jsem zatím hrál. Každopádně kdybych nevěděl o světě Tekkenu zhola nic, pak by na mě tohle filmové zpracování působilo jen jako totální kravina s pitomým příběhem, hodně divnými dialogy, hloupými zvraty, ale aspoň trošku hezkou 3D grafikou a samozřejmě sexy postavami, kterým pro mě osobně vévodí Nina v kožené kombinéze z prvních asi 10 minut... Naštěstí tím, že znám kostru příběhu, jsem dokázal pochopit ten šílený závěr, tím, že vím něco o "Devil Gene", mi i ten pro někoho debilní finiš dával plus mínus nějaký smysl a tím, že jsem sám hrál v minulosti hned za tři zdejší postavy, jsem někdy dokázal i rozpoznat nějaký ten special move! Takže pokud vám herní série Tekken nic neříká, tak to pro vás bude nesjpíš velká haluz (co jsem to právě viděl?), pokud jí znáte, pak to stejně bude (hlavně díky zmatenosti příběhu a kvalitě dialogů), asi tak jako pro mě, maximálně meh zážitek, ale pokud jí milujete, tak nemá smysl vůbec číst o čem tu Jeoffrey píše, je to Tekken a k samotné hře to má vlastně docela blízko... Pro mě však jen 5/10 ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Příliš zaměřené na Xiaoyu, většina ostatních postav tu aní není, nebo k nim film přistupuje hodně odměřeně. A co je nejhorší, film podle bojovkové hry není skoro vůbec akční v tom pravém Tekkenovském smyslu. Největším a skoro jediným kladem tohohle kousku je skvělá animace, ale k čemu to je, když příběh stojí za ranní stolici. Hraný Tekken vítězí na plné čáře. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Film byl vydán společně s hrou "Tekken Tag Tournament" a demoverzí "Tekken Tag Tournament 2" jako kompilace na jednom blu-ray disku s názvem "Tekken Hybrid" exkluzivně pro PlayStation 3. (Liger)
  • Film je natočen na motivy známé stejnojmené videohry od herní společnosti Namco, která spatřila světlo světa roku 1994. (AngelusCZ)
  • Katsuhiro Harada, producent filmu a jeden z tvůrců herní série, v rozhovoru přiznal, že jedním z cílů tvůrčího týmu bylo co nejvíce film odlišit od staršího neúspěšného hraného snímku Tekken (2010). (Raztubyl)

Reklama

Reklama