Reklama

Reklama

Neporazitelní

(festivalový název)
  • Hongkong Ji zhan (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Ching Fai, prezývaný "vychudnutý Fai", je dlžný 200 000 dolárov nesprávnym ľudom. Nakoľko má obavy o svoj život, rozhodne sa opustiť rodný Hong Kong a skúsiť šťastie v Macau. Za pomoci starého priateľa si nájde ubytovanie i prácu. Žije v spoločnej domácnosti so slobodnou matkou a jej dcérou. Ich spolunažívanie spočiatku nie je najideálnejšie, no odstupom času si vypestujú špecifický, priateľský vzťah. Zamestná sa ako asistent trénera v menšom kick-boxeristickom klube, kde precvičuje ženám v strednom veku. Jedného dňa ho požiada o pomoc mladík menom Qi. Nakoľko je Fai bývalým úspešným boxerom, Qi od neho chce, aby ho pripravil na zápasy v klietke bez pravidiel - MMA. Ako ďaleko sa Qi v turnaji prebojuje? A podarí sa Fai-mu utiecť pred minulosťou? (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

Easykk 

všechny recenze uživatele

Když skousnete ten delší úvod, a trochu chaosu v postavách, tak zjistíte, že vás to snad fakt baví (mě teda jo) a dokonce ústřední dvojce fandíte, teda dvojce, ono tam je hlavních hrdinů trochu vícero a každý má své duchy se kterými se musí vyrovnávat a překonávat je...místy docela nečekaná rozuzlení vedou až k víceméně povedeným a dobře nasnímaným bitkám v klecích, ale přeci jen si říkám, že Karlos Vemola by z těch rejžožroutů v kleci udělal pyré, ale kdoví..kdoví..:) ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Dante Lam posledních pět let přinášel stále spektakulárnější a pompéznější akční filmy, ale tentokrát všechny grandiózní a sofistikovaně inscenované přestřelky, honičky či exploze opustil a namísto nich ve svém (prozatím) vrcholném snímku divákům přináší veskrze komorní sportovní melodramata z prostředí MMA. Jak zde říká trenér svému žákovi, "musíš vědět, proč v ringu stojíš", a přesně na tom také postavil Lam svou svěží variaci na klasické rockyovské téma. Ačkoli i dříve se snažil dodat spektakulárním atrakcím dramatické podloží, spíše se nakonec vyprávění utápělo v třeskuté kýčovitosti (The Viral Factor) či přepjatě rádoby ponurosti (Fire of Conscience). V "Neporazitelných" se naopak žánrová schémata dobře vyvažují s nenucenou sentimentalitou a spolu s velkým charismatem obou hlavních představitelů i famózně nasnímanými souboji utváří vzájemně se podpírající koherentní a maximálně uhrančivý celek. Ve všech uvedených rovinách navíc Lam divákům předkládá vždy něco víc než jen standard. Vyprávění se sice věrně drží ikonických elementů žánru ustanovených v "Rockym", ale současně přichází i s vlastními obohacujícími prvky a zvraty. Postavy jsou sympatické už jenom tím, že nad zámec pouhé motivace vyhrát a něco dokázat světu si s sebou nesou pragmatičtější a osobnější důvody, proč do ringu vstupují. Už to samotné by stačilo, aby souboje měly velký dramatický náboj, ale díky Lamově režii navíc představují vrcholně intenzivní podívanou, která dokáže vtáhnout natolik, až se člověku napětím stahují svaly v těle. Souboje a tréninkové pasáže ostatně skvěle fungují díky vynikajícím představitelům, kteří jednak dokážou unést všechny dramatické polohy rolí, ale navíc byli ochotní se během devítiměsíční průpravy fyzicky proměnit na atlety. Nejen v tomto ohledu je je hlavním esem snímku Nick Cheung, který se v pětačtyřiceti letech zcela fyzicky proměnil a navíc dosáhl zcela nové úrovně dramatického herectví. Poté, co se zdálo, že se Dante Lam stane jen odosobněným specialistou na stále ambicióznější, ale v základu prázdné atrakce, se v "Neporazitelných" vzepjal k strhujícímu výkonu. Stejně jako v případě "The Beast Stalker" se na něj opět zaslouženě snášejí nominace na výroční ceny i vysoké tržby z kin a zase lze s velkými očekáváními vyhlížet, s čím přijde příště. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CO MŮŽU ZTRATIT? JESTLI VYHRAJU NEBO PROHRAJU, STEJNĚ TO MINULOST NEVRÁTÍ.…“ /// Víc než film o zápasech MMA je to drama, na jehož pozadí bude, pak je a pak zase bude turnaj. Ten dlouhej úvod je hodně asijskej, ale postupně se ,,do toho“ dostávám a beru i ten humor. Taky začínám mít dojem, že v tom dramatu vo něco jde. Dvě dramatický linky a v obou má svý místo Hubeňour Fai. Nejdřív přichází na řadu zápas v tý první lince: škoda, necejtím v něm žádný emoce. S Warriorem nesrovnatelný. Ale jak říkám, o zápas tady jde až v druhý řadě, takže když Fai rozjíždí trénink za pomstou svýho žáka (neberte to doslovně, spíš teda bych tam viděl jiný, dramatický pohnutky…), hraje k tomu The Sound of Silence, Fai připomíná Rockyho a já čekám, že teprv teď začne mít ten zápas správnou příchuť. Nechám vás těšit, ale dovoluju si i lehce napovědět – pro tenhle film není MMA to nejdůležitější. Jen mu má pomoct. Mám to mezi 3*- 4*, ale z lidskýho hlediska by ty 3* byly málo. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nechápu, že blokovat kop břichem je kravina. 2.) Baví mě, když 50tiletej kokot natrhne prdel mlaďasům (uklidni se, tak jsem to nemyslel…). 3.) Thx za titule ,,LAnGi“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Hodně povedené spojení humoru, akčně-sportovního napětí a (sociálního) dramatu, přičemž žádná z těchto věcí nezastiňuje ostatní a všechny fungují stejně dobře. K tomu sympatické postavy, dobré obsazení a absence nudných a nezáživných částí. Až mě začíná štvát, jak mě poslední dobou až k slzám dojímá každý třetí film. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá akčná športová dráma od Dante Lama. Má vydarený príbeh o dvojici mužov, mladíkovi, ktorého otec padol na dno a zlosť si vylieva práve na svojom synovi a tak musí znášať neustále ponižovanie a mužovi v strednom veku, bývalom šampiónovi v boxe, ktorý si síce kedysi myslel, že mu patrí svet, ale teraz je už len v dlhoch, kvôli čomu po ňom idú úžerníci a tak radšej unikne a prenajme si izbu v byte s problémovou matkou a jej dcérou. A obaja muži dvoch generácií trávia čas v telocvični, kde sa trénujú kombinované bojové umenia a mladík túži dostať sa na turnaj. So spracovaním som dosť spokojný, síce z dvoch hlavných hrdinov ma spočiatku viac zaujal len jeden, bývalý šampión, ktorého línia je omnoho zaujímavejšia a rozmanitejšia, či už kvôli minulosti, práci v telocvični alebo aj zaujímavom vzťahu s matkou a dcérou, ktoré majú aj svoj priestor, takže mladík mi prišiel prakticky trochu navyše, ale našťastie sa ich osudy už čoskoro prepoja a pomaly ma začal baviť aj on. A zatiaľ čo prvá polovica je vlastne ideálne plnohodnotná dráma doplnená o trénovanie v telocvični, v druhej sa už začne samotný turnaj, ktorý je síce podaný trochu inak, než som očakával, ale tiež sa je na čo pozerať a hlavne záverečná fáza, kedy zase dostane väčší priestor bývalý šampión je dosť vydarená. Takže skutočne po celý čas sa je na čo pozerať, ale konkrétne musím vyzdvihnúť poslednú tréningovú sekvenciu s piesňou Sound od silence, úžasný zážitok. Čo sa týka akcie, priznám sa, že práve samotné súboje ma z celého filmu bavili najmenej, ale aj tak sú rozhodne dobre zvládnuté. Súboje sú celkom realistické, po vizuálnej stránke zaujímavé s pár skutočne výbornými zábermi a síce tento typ až tak moc neobľubujem, aj tak ma potešilo pár veľmi dobrých chvatov a hlavne tých, pri ktorých už hrozí aj zlomenina. A najviac sa mi páči finálny súboj. Herecké obsadenie je výborné, Nick Cheung ma v posledných rokoch baví stále viac a tu bol skutočne skvelý, sympatický Eddie Peng, pričom obaja tu okrem iného predviedli skvelý fyzický výkon, k tomu Andy On v úlohe súpera a viacero výborných vedľajších postáv, obzvlášť matka s dcérou. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, veľmi dobrá vizuálna stránka a atmosféra, kvalitne zvládnuté súboje, k tomu trochu emócií, Dante Lam tu odviedol veľmi dobrú prácu. A páči sa mi aj hudba, hlavne spomínaná pieseň Sound of silence. Takže po predchádzajúcom Viral factor, ktorý mi až tak moc nesadol konečne zase plnohodnotný Dante Lam, ktorého si ešte s radosťou pozriem. 78% ()

Galerie (153)

Reklama

Reklama