Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer 1

Parta kamarádů vyrazí na výlet do hor. Zpočátku jde všechno podle plánu, po sletu děsivých událostí však skupinka zjišťuje, že v lese nejsou sami. Opět... (Matared)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (261)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Kéž by tak všechny nové horory měly podobně fungující, logické twisty, jakž takž snesitelné (tj. ne úplně debilní) postavy, a přesně tolik šikovných a zručných tvůrců, aby ve výsledku nevypadaly jako levná televizní céčková produkce. Jsem z toho nadšenej, a hlavně v šoku, jak snesitelně fajnovej to mělo PŘÍBĚH. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Začíná to filmařsky stoprocentně korektní partičkou (černoch, běloch, asiat, mexičan, blondýna, bruneta, homosexuál, heterosexuál - to vše najednou) v lesích a končí to zvláštním a nečekaným lesním společenstvím. S původním WT to má společného akorát tak název a místo kanibalů, kteří byli hlavním tahounem staré série, tady máme “jen” obyčejné vidláky. Gore je průměrné, herci nenadchnou, scénář je hloupý (haha, doslova všechny pastičky jsou v lese nastraženy přesně tam, kde postavy jdou...), vizuál lesní vesničky je vyloženě jen na efekt (snad nechcou tvrdit, že tam týpci chodí s lebkou jelena na hlavě celý den) a postavy zde očividně nemají periferní vidění, protože co není na scéně, to samy nevidí. Ale tohle všechno od filmu tak nějak čekáme a jdeme do něj s tím, že to bude podprůměrné slasher béčko. Ve svém žánru je tedy přesně tím (pod)průměrným kouskem, který je holt hloupý, ale alespoň dokáže zabavit při nudném odpoledni. Snaha o sociálně vyčítavý přesah s životem v lese a závěrečný revenge je tady více k smíchu a spíše filmu škodí, ale budiž. Sice nenadchne a fanoušci původního WT budou zklamáni, ale vřele do toho... ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

První Wrong turn mám rád. A vlastně nás moc není. Tenhle Wrong turn je zcela jinej, což je vlastně jediný plus filmu. Půlhodina  byla, až na několik debilních scén, celkem v pohodě, ale pak se film rozjel do neuvěřitelnejch otáček. Nikdy jsem nevěřil, že někdo ještě šáhne  po románu pana Štorcha, a natočí takhle pěknej film o Volání rodu.. Jen sem čekal, kdy se na tý hoře objeví Greta Thunberg. To by bylo místo přesně pro ní. Ale vážně! Ten film se mi opravdu nelíbil, a bylo utrpení ho dokoukat. 20%. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jaká úleva. Pouštěl jsem si to ze zvědavosti, jak se dá rebootovat šestidílná série o průměrných vidláckých jatkářích, a k mému potěšení udělali tvůrci opravdu výrazný krok stranou a nebáli se fanoušky napálit. Úvod naznačuje klasický hixploitation v duchu série a pobíhání po lese mezi pastičkami a stíny pronásledovatelů je sice ohrané, ale kupodivu celkem dynamické a místy napínavé. Zlom v polovině filmu pak mnohým jistě nesedne, ale mně přišel jako super ozvláštnění i přesto, že také vydatně vykrádal odjinud a v součtu působil poněkud nedomyšleně. O postavy se daří vyvolat starost, poměrně nahlé a krátké výbuchy násilí fungují lépe než nesmyslně přepálené gore, a když už si v závěru myslíte, že to dopadne přesně tak, jak jste v polovině filmu předpověděli, přijde bizarní a svým způsobem hrozně zábavný hřebíček celé té satiry o nevšedním americkém sousedství - škoda jen, že v průběhu se to vůbec jako satira neprodává a atmosféra je kvůli tomu nevyvážená. Každopádně fajn překvápko s několika skvělými hororovými nápady (slepci v temnotě) a příjemnými herci. 70% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nesměle jsem doufal v béčko nesoucí se v podobném, mozkovýplachově relaxačním duchu, ve kterém se nesly starší díly stejnojmenné série (z nichž nejradši mám samozřejmě ten s Rollinsem). Ale kdež. Zprvu jsem měl za to, že půjde pouze o přetvoření původního námětu do rádoby "serióznější" formy. Ale blbost a fantasmagoričnost zápletky zaskočila i mne, uvyklého na ledacos. Navíc v hlavní roli se objevila parta tak extrémně nesympatických měšťáků, že jediný důvod, proč jsem film už po čtvrthodině nevypnul, byl ten, že jsem se nemohl dočkat jejich nekompromisního vykydlení. No posuďte sami: Mulat se zájmem o historii otrokářství a vedoucí jakési ekologické neziskovky (už to samo o sobě je dobrý důvod k okamžité likvidaci), jeho protivně elitářská bílá prcina, párek barevných nagelovaných homoušů (nekecám) a ještě jeden párek nezajímavých heteráků. Všichni více nebo méně namyšlení, samolibí a nevynechající jedinou příležitost ke kritice jižanského rasismu a buranství. Takže fimeček přesně podle poslední módy, hnus. Ale to by ještě šlo, teď ty mentály postupně nějak nápaditě vymlátit, jednoho (pochopitelně asi prcinu) nechat přežít a hotovo, dvě tři hvězdy a zapomenout. Ovšem scénárista měl v rukávu nějaké to překvapení. Aniž bych spoileroval prozradím jen, že zápletka je na inteligenční úrovni desetiletého, maximálně dvanáctiletého dítěte. A akční závěr prciny a jejího fotra mi skoro zvedl kufr, nic tak blbého jsem už dlouho neviděl, tohle je prozatím bezkonkurenční vrchol filmové trapnosti letošního roku. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Filmovalo sa v meste Cincinnati a štátnom parku Hocking Hills v americkom štáte Ohio. Natáčacie obdobie trvalo od 9. septembra do 2. novembra 2019. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno