Reklama

Reklama

Papežův vymítač

  • USA The Pope's Exorcist (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film Papežův vymítač, který je inspirován skutečnými zápisky otce Gabriela Amortha, hlavního vatikánského exorcisty (Russell Crowe), sleduje Amortha, který se snaží vyšetřit děsivou posedlost mladého chlapce. Nakonec však odhalí po staletí staré spiknutí, které se Vatikán zoufale snažil utajit. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (380)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Just another exorcism movie. Aneb další generický žánrový přírůstek, který naneštěstí vyžvanil veškerý svůj děj a odhalil všechny démon scény už v traileru a vlastně nemá čím oslnit. Russell Crowe je fajn obměna od okoukaných manželů Warrenových a jeho role satirického rebelského kněze je solidní, ale jinak je to prostě zkrátka klasická šablona, která v žádném aspektu nevybočuje. Vizuálně fajn, atmosfericky průměr a řemeslně taky taková střední cesta. Čekal jsem víc. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Gratuluju tvůrcům, že našli smysluplný důvod, proč točit tisícíprvý (zív) vymítačský horor s potenciálem epického rozšíření v sequelech. Negratulu jim, že se vlastního nápadu zalekli, ucukli, a natočili tisíckrát viděné schéma. Schéma dostatečně zábavné a řemeslně zručné, aby ho stálo za to zhlédnout, ale pořád jen schéma. Russell Crowe velmi fajn, některé triky a genericky upravený démonický hlas o poznání méně fajn. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Začiatok veľmi sľubný. Mytológia za tým viac než uspokojivá. Viem si predstaviť sériu, viem si predstaviť viac menej všetko, čo by ma ako fanúšika podobne ladených príbehov uspokojilo. Problém je v tej americkej produkcií. Jeden z najmocnejších démonov a je porazený tak jednoducho. Budovanie vyvrcholenia je koncipovaná takmer v každej scéne a to až do takej miery, že sa funkčnosť mytológie dostáva trochu do úzadia. O postavy som sa nebál a skutočne desivých miest tam bolo veľmi málo. Ak to beriem ako temné fantasy funguje mi to trošku viac ako horor. Crowe vo svojej postave výborný. Značne si to užíva aj napriek tomu, že ku koncu už bol tak trošku karikatúrou. Vedľajšie postavy nevyužité a šablónovité.  Tu sa ukazuje určitá bezradnosť tvorcov prísť s niečím invenčným. Stále to nie je také prostoduché ako prvá The Nun, ale na to ako bolo prvých 40 minút výborných je škoda, že tých posledných 20 je tak chudobných na akúkoľvek emóciu alebo strach. Takže priemer. V správnych rukách a bez úsmevného digitálu to mohlo byť niečím viac. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerný či skvelý horor potrebuje odlišovací prvok. Papežův vymítač nemá bohužiaľ žiadny. Páčilo sa mi predstavenie Gabriela. Sebavedomý, mierne arogantný týpek, ktorý počúva len samotného pápeža. Inak som však dostal klasické, veľa krát odprezentované schéma, v ktorom nikomu nefandíte, a teda sa nemáte o koho báť. Vlastne sa nemáte ani čoho báť. Skôr než horor je Papežův vymítač detektívka. Je to len môj dojem, alebo tá ultra kvalita (4K a spol) tomuto žánru neprospieva? Ťažko predáte tú správnu pochmúrnosť, keď je všetko tak pekné. Finálny súboj mi prišiel strašne neuspokojivý. Modlili sa celý film a bolo to k hovnu. Na záver sa zasa skúsili pomodliť a bum ho. Určite však oceňujem tú odvahu avizovať 199 pokračovaní. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Ne že by to nemělo záblesky zajímavosti. Nicméně se nacházely hlavně v Římě a ve vizuálně naprosto nezajímavých diskuzích ve sklepě a do hlavního příběhu moc neprosákly. Když jsme dostali flashbacky z minulosti a tak, proč se nemohly události z deníku také nějak vizualizovat? Nevinná rodina a její "trable" byly při nejlepším nijaké a při nejhorším stokrát viděná klišé. Konec byl takový... nenaplňující, i když krvavá mladá žena vypadala super. Kolem a kolem škoda a na film už si zítra nevzpomenu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (22)

  • Na speciálních efektech se podílelo pražské trikové studio UPP. (Amras)
  • Z Vatikánu bola vydaná správa, že ak by bol Gabriele Amorth nažive, bol by znechutený použitím jeho mena a zobrazením jeho postavy a bol by rozhodne proti filmu. (Arsenal83)
  • Vo filme je scéna, kde Gabriele (Russel Crowe) odchádza od Kolosea v Ríme. Russell Crowe v rozhovore potvrdil, že išlo o malý odkaz na film Gladiátor (2000). (Arsenal83)

Související novinky

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

26.04.2024

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

05.05.2023

Na nadcházející 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech dorazí jedna z nejvýraznějších tváří současného světového filmu, novozélandský herec Russell Crowe. Sám tuto informaci… (více)

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

28.06.2022

Novozélandský herec Russell Crowe se v poslední době v tvoření jen tak nezastavuje. Zatímco už za pár dnů ho diváci budou mít šanci vidět ve vedlejší roli boha Dia ve značně očekávané nejnovější… (více)

Reklama

Reklama