Reklama

Reklama

Star Trek VIII: První kontakt

  • USA Star Trek VIII: First Contact (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bitva o záchranu budoucnosti začala. Americký film na motivy slavného seriálu.  V pořadí osmý film (a druhý s posádkou Nové generace), nazvaný Star Trek: První kontakt (1996), patří bezesporu v sérii k těm nejlepším. V něm posádka hvězdné lodi Enterprise, vedená kapitánem Picardem (Patrick Stewart), podnikne bojovou misi do minulosti, přesněji řečeno do 21. století, aby zachránila budoucnost naší planety. Expanzivní civilizace Borg se totiž pokouší zabránit prvnímu kontaktu, ke kterému došlo 4. dubna 2063, aby mohla kolonizovat Zemi, nechráněnou spoluprací s dalšími vesmírnými druhy. Vedle neohrožené posádky Enterprise hrají důležitou roli v příběhu excentrický vynálezce nadsvětelného pohonu Zefram Cochrane (James Cromwell) a jeho černošská spolupracovnice Lily (Alfre Woodardová). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No konečně!!!!!! Celých šest filmů jsem musel čekat, než jsem se dočkal startrekovského filmu, který snad i překonal ten původní (v určitých ohledech určitě). Konečně si někdo dal práci a napsal opravdu filmový příběh se vším všudy a ne jen další scénář ke dvacetiminutovému dílu seriálu který pak byl natažen na film. Technicky výborné, příběhově taky. Borgové jsou naprosto vynikající a dokonale vymyšlené postavy. Herec hrající Zefrana Cochrana mě srazil k zemi, takový výkon jsem od něj nikdy nečekal. Pro tenhle film bych se snad i stal Trekkie. A přesně jak píše uživatel Radyo, od vůdkyně Borgů bych se i já nechal "asi-milovat". :-) ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Star Trek disponuje geniální, promyšlenými dějovými linkami a krásně navazuje na události v seriálu Nové generace. Některé postavy sice nemají možnost vyniknout, ale vše obstarává Stewardova další parádní charismatická role, kdy bojuje sám se sebou jako kapitán Achab. Celý film provází akční scény s prošpikovanými Borgy a na vizuá je radost pohledět......8/10 ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

První kontakt bude pro lidi, kteří neviděli pár epizod s Borgy z TNG hodně matoucí. Dokonce je tohle daleko více díl pro trekkers než pro obyčejné diváky. Borgové chystají napadnou Zemi a Picarda pošlou pryč, protože dříve byl asimilován. Jenže Federace dostává na zadek a tak rychle přiletí na pomoc. Borgové se však nehodlají vzdát a letí do minulosti, aby zničili samotný začátek letů do vesmíru – první kontakt. Nemohu se však ubránit, že hlavně první půl hodina je sestříhána na popud menšího rozpočtu. Velká bitva s Borgy se mohla stát epickou a monumentální, ale tady se odflákne. Samotné cestování časem už zde bylo a to u IV – Cesta domů. Tam to bylo zábavnější, protože tady je to daleko vážnější epizoda. Takže sudý díl Star Treku i u Picarda je slušná práce a daleko více drží jako celek než předchozí VII - Generations. Hodnocení OST: Goldsmith se vrátil a udělal další nadprůměrný soundtrack. 7/10 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Hned z úvodních titulků je nám jasné, že už je nenávratně pryč naše stará dobrá posádka. Nová generace prostě a neodvolatelně pokračuje. Hvězdným datem 50893,5 začíná tento příběh. Je to další z příběhů, kde je použito cestování časem. Mimo jiné nese tento snímek jeden zásadní zlom. Zatím co až do teď byla používána jen instrumentální hudba jako doprovod, je v tomto snímku poprvé použit i textový žánr různých hudebních skupin. Hudbu dělal Jerry Goldsmith. Nebudu se moc rozepisovat o ději, ještě stále nemohu spolknout novou posádku lodi Interprise a asi bych zněl naštvaně. Tak jen jeden postřeh. Nechci rozvíjet politické názory, ale ve filmu okolo 48 minuty Kapitán Pickard vysvětluje princip ekonomiky jejich doby - CITUJI - Nejsou peníze a lidé pracují, aby pomohli.......... Nechci moc rýpat, ale to o čem mluví je základní princip Komunismu - zajímavé, nemyslíte ? Příběh odehrávající se v roce 2065 pomalu končí a je určitě průlomový - no uvidíme, jak to půjde dál. Tervův deník 50098,5 warp osm. CITÁT - V abecedě zbývá dost písmen.......... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velký skok ve filmech z prostředí Star treku. Konečně splněné touhy fanoušků (budeme asimilováni, ANO!) a pravděpodobně nejlepší kapitán Hvězdné flotily Jean Luc Picard na své misi za záchranou lidstva... jak jinak. Netradiční prostředí Země po třetí světové válce představuje výjimečné přiblížení historie, která za mnoho let vyústí ve stavbu a samotnou existenci hvězdných lodí jako je Enterprise. Vynikající scénář s dějem, který potěší nejednoho fanouška a snad i neznalého. Postavy ve jménu tradice ze seriálu (snad kromě nových očí pro La Forge) dodržují své charaktery velmi dobře a vedle shakespearovského Patricka Stewarta opět potěší především Brent Spiner jako slavný Dat. Zatím nejlepší film z prostředí Star treku s výborně využitým potenciálem. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (32)

  • Jedná se o první film série, ve kterém byly vedle instrumentální hudby použity i skladby různých hudebních interpretů. (Terva)
  • V rané verzi scénáře, měli Borgové zaútočit na Cochraneovu (James Cromwell) laboratoř, načež by vědec upadl do kómatu. Kapitán Picard (Patrick Stewart) měl proto zaujmout jeho místo v lodi, provést první let nadsvětelnou rychlostí a zachránit tak budoucnost. Zatímco Riker (Jonathan Frakes) by bojoval na Enterprise proti Borgům. (mirliflore)

Související novinky

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Reklama

Reklama