Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 139)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck skvěle zrežíroval tuhle krimi chuťovku, která se velmi přibližuje k dokonalejšímu HEAT. Bez "silného" rozpočtu, ale za to silnému scénáři lze udělat velký jméno a krok vpřed. Otázkou zůstává zda Affleck přinese za rok (dva) něco nového, nebo naservíruje opět něco podobného. Po prvním zhlédnutí jsem měl z TOWN prázdný pocit, ale na druhý pokus jsem byl připraven a TOWN jsem si vychutnal. Zvedám hodnocení. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že Affleck nemá smysl pro pointování. Všechny dílky skládačky tam jsou, některé dost působivé (mimo jiné když policajt odvrátí hlavu od jeptišek), ale v nesprávném pořádku. Když jsou Affleck a Jeremy trestat zlé lidi, je to podle moc brzo. Když si Rebecca prohlíží fotky a agent jí k tomu povídá, tak scéna okamžitě zanikne a jde se dál a vůbec nedojde k tomu fatálnímu uvědomění, respektive k jeh pořádné resonanci. A pak je tu ta druhá věc, že pro hlavní roli bych si představovala buďto herce s expresivním obličejem, a nebo naopak s nulovým výrazem, ale rozhodně ne herce s tváří Bena Afflecka. Nejspíš je schopný režisér, ale jako herec vedle ostatních Herců působí ještě dřevnatěji než když jenom kouká z plakátů a tak. Jediné, co mi na tom přijde neskonale dojemné, jak ho Matt Damon v každém rozhovoru věrně brání. A musím říct, že při telefonátu o tom, že láska je opravdová, mi ta slzička ukápla. A potom jsem se ptala sama sebe, kde vzal na útěku před policií mandarinku a celkově přišlo rozčarování z konce. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Bezchybně seřízené (a vyřízené) kriminální drama, odehrávající se v ’Mecce zlodějů hotovosti’ - k Bostonu přiléhajícímu Charlestonu. Naším středem zájmu je čtyřčlenný mini tým lupičů, který upoutá pozornost FBI a od té chvíle se hraje na kdo s koho. K průběhu: akcí je akorát (celkem tři), ale spolehlivě jsem držel pozornost i během kecání. Hlavní hrdina, Affleck starší, je výborný. Nevím jak to Ben dělá, on vlastně nijak vyloženě herecky neexceluje, ale přesto dokáže bez problému na svých zádech, svým charismatem, utáhnout celý film. Osobně jsem fakt rád, že tentokrát obsadil sám sebe a ne bratra... A je to jeho film, on ho současně i spolunapsal a zrežíroval, k čemuž také není co vytknout. Naprosto sebejistá a přesvědčivá práce. Prostě THE TOWN - stoprocentní Ben Affleck. I ten ’herecký zbytek’ ale zaujal, od větších po menší leč důležité role. No bravo, žral jsem to od začátku do konce. / Člověk s ním může splynout sebevíc, ale stačí zaváhat a město se ve vteřině obrátí proti vám... "You know, people get up every day, tell themselves they’re gonna change their lives… They never do. I’m gonna change mine." ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Režii to má kulantní, akční scény jsou špička ve své třídě! Jen mi nejde do hlavy, co to režiséra napadlo, obsadit do hlavní role toho slizkého pokrfejse s obličejovou obrnou, který když chce zahrát nějaké emoce, musí před ním klapka utýrat koťátko a to ještě s nejistým výsledkem, zdali se mu ta vráska uprostřed čela vůbec objeví. Navíc přes polovinu dvouhodinové stopáže dělá nudně kudrnaté oči na nějakou ohyzdnou kikinu z banky, kterou se kdoví proč snaží ošukat, což v kombinaci s odpudivým heavyendem degraduje toto nadějné drama na úroveň sériové, klišovité sračky podle Rosamunde Pilcherové o trampotách životem zklamané vdovy a zneuznaného švédského jaderného fyzika na pozadí uhrančivých Rakouských Alp. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Gone Baby Gone jsem ještě neviděl. Po zhlédnutí v pořadí druhého Affleckova režijního počinu tak musím co nejdříve učinit. Spíše než krimi thriller jde o krimi drama a jako takové film funguje bezvadně. Přepadávání bank / obrněných vozů je natočeno s grácií Michaela Manna (Nelítostný souboj) a neakční scény jsou zase podpořeny vynikajícím výkonem Bena Afflecka. Roste z něj nejen výborný režisér, ale také herec. Jeremy Renner mě prozatím stoprocentně nepřesvědčil, ale dám mu ještě pár šancí. O zbytku hereckého obsazení se rozepisovat nebudu, všichni odehráli své a o nikom z nich nemůžu říct nic špatného. Harry Gregson-Williams se tentokrát držel zpátky, a to filmu určitě pomohlo, sem by se jeho zběsilá experimentální hudba moc nehodila. Nebál bych se svěřit Affleckovi nějaký větší a ambicióznější projekt, určitě na to má. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (30)

  • Jeden z požadavků Bena Afflecka (Doug MacRay) na herce byla, aby pochytili typický bostonský "telefonní" přízvuk. Blake Lively (Krista) splnila tento úkol tak dobře, až si všichni mysleli, že je rozená Bostoňanka, ačkoli vyrůstala v Kalifornii. (Othello)
  • Jeremy Renner (James Coughlin) sa rozhodol obklopiť skutočnými odsúdenými bankovými lupičmi v meste Charlestown pre svoj výskum a pochytenie správneho prízvuku. (yatan)
  • Zbraně Dougieho (Ben Affleck): H&K HK416, H&K UMP, Glock 17. Zbraně Jema (Jeremy Renner): AKMS, AKMSU, H&K 416, M4A1, H&K USP Compact, Ruger P-Series, Intratec Tec 9. Zbraně používané Adamem Frawleym (Jon Hamm): Remington 870, Glock 17. (Cocacolix)

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Reklama

Reklama