Reklama

Reklama

Ďábel v těle

  • USA The Devil Inside (více)
Trailer 1

Isabella (Fernanda Andrade) má trauma. Z její matky se před několika lety tři lidé pokusili v amatérských podmínkách vymést ďábla a ona (nebo zlá bytost v ní) je brutálně připravila o život. Jako mimořádně těžký případ byla ze Spojených států převezena do psychiatrické léčebny v Římě, kde od té doby živoří v neustálém utlumení sedativy. Isabella se rozhodne vyřešit tragickou kapitolu v rodinné historii a v doprovodu kameramana se za matkou vydá, aby zjistila, co se tehdy doopravdy stalo. První setkání po letech ale její trauma ještě víc prohloubí. Matka je očividně nepříčetná a nepoznává ji, a proto se Isabella rozhodne proniknout do tajů exorcismu, aby ji a také sebe zachránila. Seznámí se se dvěma knězi, kteří navštěvují přednášky na vatikánské církevní škole, jež se tomuto temnému oboru věnuje. Ti se jí rozhodnou pomoci a díky tomu se ocitnou v předpokoji míst, kde se dějí věci tak kruté, že se jim lidský mozek zdráhá uvěřit. Oni dostanou šanci vyzkoušet si je na vlastní kůži. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (255)

lillien 

všechny recenze uživatele

Dle plivanců a remcanců ve většině zdejších komentů by si s tím jeden málem ani prdel nevytřel, no ještě že má člověk občas nedostatek filmů na disku a sahne tedy z nouze i po těch céčkových hororech. Bavilo mě to velice, demonické akrobacie ve vypůjčených tělech by nezvládl ani geneticky upravenej Berousek, posedlá máti při běsnění byla naprosto dokonalá, a že se to mezi vymítáním musí sem tam proložit taky nějakou konverzací je snad pochopitelné, to by nás jinak ty démoní kejkle nebavily. Husina jak hroznový bobule z toho sice nenaskáče, nicméně pro nás posery, kteří si sice rádi zavymítáme, ale zároveń potřebujeme spát bez nočních můr, ideální. Nebýt toho nedotaženého konce, tak podtržené čtyři, takhle s menším mínusem. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Vzásadě proč ne, být na exorcismy nějak zvlášť fixovaný, asi bych byl nadšenější. Solidně odvedená práce a docela fungující atmosféra. Nevýhodou je, že kolem roku 2012 už tohle nikoho neohromí. Film je málo bombastický, málo klasický, nebo málo novátorský (taky můžu mít měřítka obroušená a poškozená devíti sezónami Supernaturalu, kde se s démony moc nepárají a vymítání se koná vždycky mezi snídaní a čištěním zubů nebo pro ukrácení volné chvíle při čekání, než se ohřeje večeře v mikrovlnce – nehledě na to, že pár posledních sezón už je to padni komu padni a vraždí se démoni včetně posednutých lidí). Trochu mi taky vadil falešný tón vyplašenosti tlustšího kněze – pořád řešil, že ho vyhodí z církve asi na úrovni vykopnutí z práce, nikoli selhání svazku s bohem, poslání a oddanosti. Ale jinak, jak jsem předeslal, celkem funkční. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kdybych věděl, že je to další "autentickej dokument", ani se na to nedívám, ale když už jsem si to pustil..... . Po shlédnutí jsem si musel opět položit tolikrát omílanou otázku "Proč to kurva nenatočili normálně?" Nic proti vymítacím scénám, kdy se naopak ta ruční kamera hodila a působila fakt nepříjemně, ale ten zbytek........stačilo mezi ten sled nesouvislých scén dát pár nitek a spíchnout nějakou tu béčkovost se všema klišé. Herecky by se to tak dalo nějak okecat. Ale tohle....škoda mluvit, každopádně z toho pytle těch FF sraček tohle patří k tomu lepšímu. 30% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Horory o Dáblech a Exorcismu mám nejradši hned po Exploitácích.. Nejhorší to nebylo, ale čekal jsem větší nářez, jelikož se film dostal i do našich Kin.. Jakmile se vymítalo tak to mělo slušnou Atmosféru.. Strašně mě mrzí Konec! Dlouho jsem neviděl film, který by nijak nezkončil.. Případ její matky se ve filmu vlastně ani nedořešil.. Takže scénář, příběh tohle hodnotím velmi Záporně! Při filmu jsem se, ale Nenudil! takže hodnotím za 3! ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Dobre zvládnutý neoriginál. Obsahuje všetko, čo by tento druh filmu obsahovať mal. Má tú správnu atmosféru, vhodnú vizuálnu stránku, správne vystrašených hercov. Ďábel v těle je proste ten zlatý hororový stred, ktorý neurazí, nenadchne, a teda sa dá považovať za dobrú deliacu čiaru pre vymítačské filmy. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (10)

  • Na mieste činu v roku 1989 agent CSI používa pero na ukazovanie stôp. Toto pero vzniklo o viac ako desať rokov neskôr. (Arsenal83)
  • V závěru filmu tvůrci diváky odkazují na web www.therossifiles.com, kde je možné najít více podrobností z vyšetřování případu. (Scar)

Reklama

Reklama