Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dob založení Spojené Federace Planet byla základní směrnice zcela jasná - žádná expedice hvězdné flotily se nesmí vměšovat do přirozeného vývoje jiných civilizací, dokud nebudou připraveny na první kontakt - čili dokud neobjeví technologii hypermotoru. Nyní ale Picard dostává rozkazy, které jsou v přímém rozporu s tímto pravidlem. Pokud uposlechne nadřízené, 600 mírumilovných obyvatel planety Ba´ku bude násilně vysídleno ze svých domovů pro údajné dobro miliónů ostatních lidí, kteří pak budou moci využívat účinku Pramene mládí planety Ba´ku. Pokud neuposlechne, riskuje svou loď, svou kariéru i svůj život. Pro Picarda je však volba jasná, postavit se proti celé hvězdné flotile... a vést vzpouru za záchranu Ráje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (187)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Díky tomu, že méně rozvinuté civilizace ztrácí při kontaktu s vyvinutějšími civilizacemi touho se rozvíjet, musela Federace přijmout zvláštní zákon o nevměšování. Ale i z tohoto zákona jsou výjimky, a tou je mise na planetě Ba'ku, kde žije asi 600 obyvatel svým, takřka idylickým životem - až do okamžiku, kdy se při pozorování "zblázní" android Dat, a na planetě zadrží zbytek pozorovacího týmu. Kapitán Pikard má jen několik hodin, aby zjistil co stojí za podivným chováním svého mechanického "přítele", a zabránil genocidě ... Každý další díl Star Treku přináší novou myšlenku, a tato mi skvěle padla (pokud někdo čítával Marka Stona, tak určitě rozumí). Sice stále nemůžu přijít na vkus "nové" posádce Enterprise, ale to mi nové díly vynahrazují svými zápletkami, vizuálními efekty (přece jen, doba docela pokročila a počítače umějí leccos), výbornou hudbou i hereckými výkony samotných představitelů... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|90%| Tak a máme tu 9.celovečerní film o Star Treku. (již třetí s Picardovým týmem). Asi už nemá cenu zde psát jak moc jsem velký fanoušek ST. Psal jsem to v předchozím filmu První kontakt. Oproti tomu filmu je zde určitý pokles. Ale jako velký fanoušek ST jsem ho moc nezaznamenal a u tohohle filmu jsem se rovněž bavil od začátku do konce. Byl tu zajímavý příběh, který byl hodně jednoduchý a to platí i o scénáři, že to nebylo úplně nějak moc nápadů, ale to mi nevadilo. Někteří tento film nazývají docela nudou, ale já se jím divím. Máme tu opět skvělý tým. Herci mě bavili opět. Picard tu byl skvělý jako vždy, Riker se dokonce oholil, což byl nezvyk, ale pohoda. K tomu Geordy, skvělý Dat, Crusherová a Diana. Nepřítel byl docela zajímavý, když byli teda lepší. Akce je tu docela dost a je výborně natočená. Lod enterprise si zde užijeme dosyta – je zde dost záběrů na ní. Hudba od skvělého Jerryho Goldsmitha byla opět dokonalá, v předchozím filmu byla o stupínek lepší, ale to neznamená, že jsem si ji zde neužil. Celkově to bylo jakoby trochu mírně pojato. Docela odlišný příběh, ale neměl jsem s tím žádný větší problém. Nebylo to sice už tak poutavé jako První kontakt, ale tu 5* jsem nakonec dal. Žádnou chybu to přece nebylo, mě jako vášnivému trekaře to bohatě stačilo. Takže další shlédnutí určitě zas někdy bude. Spokojenost, není co, bych už dodával. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Loď Interprise nese označení NCC 1701 - E. Android nadporučík Data ( Brent Spiner ) se tu postará o pořádný rozruch. CITÁT - Do sedel a nabýt zbraně.......... Řeknu vám, že Pickard je strašně problémovej člověk, zlatej Kirk. Já si toho chlápka nějak nemůžu oblíbit. Nejdřív je zajatcem rasy, která dokáže ovládat myšlenky, pak se zamiluje ( do ženy, která nestárne ) jeho další problém začne v díle číslo deset - ale to je jiný příběh .....a najdou se i další věci - nebudu to rozebírat, pozorný divák si je určitě najde. Dramatická záchrana rasy Baku ve světle trikových efektů tak může začít - přeji pěknou zábavu. Hudbu k filmu měl na starosti Jerry Goldsmith, stejně jako v díle předcházejícím. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Televíznym dojmom pôsobiaci celovečerák z hangáru STAR TREK zvolil príjemne pomalé tempo a neagresívny scenár. Ostatne, Patrick "Picard" Stewart nikdy nebol bitkár. Ale pritvrdiť - keď to bolo nutné - vedel. Bohužiaľ, nie však teraz. Mňa osobne to nenadchlo. Ale ani nenahnevalo. P.S. Ak v tom už (tiež) máte chaos, toto je tá časť, v ktorej ide o večný život a kde je "Jednotka" (Jonathan Frakes) oholená. Kino Považan 1999 ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ufffffff..tohle se hodně těžko hodnotí,protože i když je to ve vedení příběhu tak trochu odlišné od ostatních novogeneračních trekových filmů-v myšlenkovém základu se Vzpoura od principů a ducha Star Treku něják neodklonila.........Je tu poznat nejspíše nižší rozpočet a trochu kostrbatější scénář(převážně v akčních pasážích)-nadruhoustranu-zvýšená koncentrace humoru, trefných hlášek a možnost zase o kousek blíže poznat jednotlivé postavy(z jejich osobnější stránky) dělají z filmu docela zajímavý, zábavný a chutný guláš...............PS:Možná bych měl tendenci dát "jen" tři hvězdy ale na málokterou ženskou je tak hezký pohled jako na sexy poradkyni Troi střílející z té velké bouchačky :D :D ()

Galerie (44)

Zajímavosti (18)

  • Jedná se o jediný Star Trek film, který nemá uvedené hvězdné datum. (mirliflore)
  • V některých scénách musel nosit Jonathan Frakes, představitel Rikera, falešné vousy, protože se již oholil pro scény, ve kterých postava vousy nemá. (mirliflore)
  • Film je inšpirovaný poviedkou "Hra na naháňačku" zo zbierky "Ja, robot" od Isaaca Asimova, v ktorej u robota RCHK-13 (Rýchlika) dôjde ku konfliktu 2. a 3. robotického zákona. Po vyňatí pozitronického mozgu, si robot začne pospevovať operety od Sira W.S. Gilberta a Sira Arthura Sullivana. Poviedka, vrátane nápadu s pozitronickým mozgom vyšla na povrch sveta v marci 1942. (StarFsh)

Reklama

Reklama