Reklama

Reklama

Star Trek: Enterprise

(seriál)
USA, (2001–2005), 68 h 44 min (Minutáž: 42–92 min)

Hrají:

Scott Bakula, John Billingsley, Jolene Blalock, Dominic Keating, Anthony Montgomery, Linda Park, Connor Trinneer, Vaughn Armstrong, Gary Graham (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(97)

Píše se 22. století, což je skoro sto let před tím, než James T. Kirk zaujme své místo v pionýrských dobách prozkoumávání vesmíru. Lidé ještě nemají k dispozici štíty, Federace dosud neexistuje, mezihvězdné transportéry se používají pouze pro přepravu nákladu. Za těchto podmínek se do vesmíru vydává posádka první lodi, jíž velí kapitán Jonathan Archer, prototyp kapitánů hvězdné flotily, kteří teprve přijdou; je statečný, zvídavý, dychtivý a odváží se tam, kam člověk dosud nevkročil. Na rozdíl od ostřílených důstojníků 24. století, které hned tak něco nepřekvapí, posádka ENTERPRISE dává najevo údiv, vzrušení i obavy z podivných věcí, s nimiž se setkává. Hvězdné mapy jsou prozatím většinou prázdné a oni musí prokázat, že jsou připraveni na život v hlubinách vesmíru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

ravalah 

všechny recenze uživatele

Star Trek mi nijak nevadi a docela jsem se na to sem tam podival...tedy na napr. DS9, Voyager nebo Nova generace, nicmene tohle je strasne, nevtipne, herci prkenni a bez emoci. Kapitan je nebetycnej suchar. Rekl bych, ze co se tyka herectvi, tak Schwarzenegger v Conanovi Barbarovi by zaslouzil Oscara. To nemuzu mit pustene ani jako kulisu k zehleni:D ()

Revanx 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľná low cost záležitosť - Babylon 5 mal krajšie počítačové efekty, Nová Generácia vyzerala o triedu veľkolepejšie. čo sa týka ostatných zložiek- dej je často neuveriteľne nelogický, casting bol robený asi nejakým amatérom a zvučku tvoril nejaký človek neznalý Star Trek sveta a toho, e vesmír nebol dobýjaní len USA. Napriek tomu 3* - vydržal som predsa len pozrieť všetky série, takže pre mňa je Enterprise taká milá nenáročná guilty pleasure. ()

Reklama

radekgfx 

všechny recenze uživatele

Návykovost typická pro Star Trek universum je zde přítomná v míře více než dostačující. Pouze omezeně jí však sekunduje hloupoučký a místy velmi nelogický scénář většiny epizod (viz charaktery postav, hierarchie velení, motivace a jednání jednotlivých ras apod.), jenž se absolutně nedá srovnat s konverzačně bohatými díly Nové generace. Nepotěšil ani casting, jenž je pravděpodobně tím nejhorším v rámci dosavadních spin-offů (subjektivně mně vadil zejména kap. Archer). Seriál je obecně laděn dosti akčně a jde na ruku či oko těm lidem, jímž konverzace a dlouhé dialogy z nějakého důvodu vadí. Příklon seriálu k auře hansolovského jednání a vypořádávání se s problémy též dosti tupí tak rigorózní a formální stránku, jež je vlastní všem původním filmům a seriálům. ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Za mým odpadem jednoduše stojí velký odpor k těmto žánrům a vůbec všemu týkajících se Star Treku, Star Warsu a bla bla... Nesnáším to a přijde mi to vysoce neinteligentní a hlavně nudné a nezajímavé. Nikdo by mě už v životě nedonutil se dívat na ty filmy natož na toto.Samozřejmě vám neberu, že se vám to líbí ale za mě je to prostě ta nejhorší možná věc co se světa filmu(a seriálu) týče.. ()

maty39 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vcelku zajímavý seriál. Enterprise je první pozemskou lodí co má warp 5 a tak se vydává objevovat vesmír. Vztahy lidstva s Vulkánci ještě nejsou zrovna ideální Fedrace ještě neexistuje a lidstvo zažívá první kontakty s mimozemšťany. Vukánka T'Pol je pořádná kočka :-)))) a nejroztomilejší člen posádky je jednoznačně Porthos ;:)))) První série je průměrný Star Trek za 4, ale v okamžiku, kdy se dostaneme do druhé série začnou se dít věci. Romulané, Klingoni, Terra Pente (viz Star Trek 6), útok na Zemi. Úroveň stoupá i ve třetí a čtvrté sérii takže jasných 5 ()

Galerie (642)

Zajímavosti (36)

  • Lebka ptačího druhu Xindů je ve skutečnosti lebka žirafy. (Žralok)
  • V pilotním díle se v rámci návaznosti na předchozí série, jak je v seriálech ze Star Trek univerza zvykem, krátce objevuje James Cromwell coby vynálezce warp pohonu Zefram Cochrane z filmu Star Trek VII: První kontakt (1996), přestože jen na obrazovce v historickém holoprogramu. (mirliflore)
  • Vesmírná loď Enterprise-D, známá zejména ze seriálu: Star Trek: The Next Generation (od r. 1987) a z filmu Star Trek VII: Generations (1994), se po 10 letech znovu objeví na obrazovce v seriálu Star Trek Enterprise. Můžeme si ji vychutnat v závěrečné epizodě čtvrté série (a celého seriálu) "These are The Voyages..." (Honzíno)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama