Reklama

Reklama

Lovci pokladů: Na hraně historie

(seriál)
  • USA National Treasure: Edge of History (více)
Trailer
Akční / Dobrodružný / Mysteriózní
USA, (2022–2023), 8 h 5 min (Minutáž: 45–51 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Život Jess Valenzuelové se obrátí vzhůru nohama, když jí enigmatický cizí muž dá stopu k pokladu, jenž byl ztracen několik set let a může mít spojitost s jejím otcem, který zemřel, když byla malá. Jess umí řešit hádanky a její schopnosti jsou pořádně otestovány, když se svými přáteli následuje řadu stop ukrytých v amerických artefaktech a památkách. Když se ale Jess ponoří do hledání hlouběji, ocitne se v závodě s bohatou a nelítostnou lovkyní pokladů a je zároveň nucena zpochybnit loajalitu někoho blízkého. Najde Jess největší ztracený poklad v historii a konečně odhalí pravdu o minulosti svého otce? (Disney+)

(více)

Recenze uživatele J.CTORN k tomuto seriálu (7)

Lovci pokladů: Na hraně historie (2022) 

Já jsem na tenhle seroš asi moc hodnej ale to je z důvodu že první dva filmy s Cagem miluju a jsou moje dětství. Hele návaznost byla, kamera fajn, i když bych bral i někdy záběry v noci. Co je ale důležitý tak mě naprosto vadila první polovina, zoomeři byli vyloženě fakt na liskec, příliš až moc hudby co bych dal do fashion obchodu a přijde mi že ti co na tom dělali chtěli až příliš propagovat feminismus a další. Celkově mě i ta hudba kazila celkový dojem (málo využití úžasného soundtracku) a celkově napětí tu dost dlouho nebylo, protože se mi často stalo že jsem ani nevěděl kolik dnů nebo hodin mezitím proběhlo či co se vše stalo, což trochu znesvětili první dva filmy u kterých jste si byli jistí v každé minutě jaký čas se odehrává a jaký má kdo cíle. Tady to nešlo poznat a i jeden z dílů (5) mě sežral 40 minut života - reálně tam byla jen nějaká romantická zápletka a osobní věci které OKA nemuseli být špatný ale ony vyloženě brzdily hlavní plán a tajnou misi, která nakonec fakt tajná nebyla a dopadla fiaskem.  Teď si možná říkáte: mám se na to vůbec podívat? ANO, pokud je to tvá krevní skupina jdi do toho, protože druhá polovina seriálu nabírá rychlost, děj se rozjasňuje a vidíme že naší partě teče do bot. Zároveň se nám tu ukazují velice slušní záporáci a atmosféra by se dala místy krájet.  Takže ano, mám z seriálu rozporuplné pocity, protože ne jednu stranu sleduju dobrodružnou jízdu s hledáním pokladu která v druhé polovině má šílené grády a na druhou stranu musím sledovat otravné puberťáky kteří místy přehrávají (zejména v prvním díle, toho kluka s botama bych přetrhl). Takže pokud to chcete tisknout mrkněte, musíte se přenést přes první polovinu a pak už to bolest nebude, pak vás to bude velice bavit a užijete si to. SPOILERY Trochu mě triggnulo že hlavní záporák Salazar byl týpek i z prvních lovců pokladů, to mě popravdě dost nepotěšilo, protože to zabíjí a zasahuje děj jiných filmů, ale když měl v ruce meč tak si mě získal. Hele popravdě mě hodně potěšila přítomnost Rileyho, prostě nejlepší charakter a jeho část mě vykouzlili úsměv od ucha k uchu. Takže tak, 6,5/10 ()

Charlotte (2022) (E04) 

Kámo já jako milovník původních filmů, mě neskutečně potěšil příchod Rileyho, už to že tu postavu nijak extra nezvážnili a dali tam spoustu easster eggů na původní filmy, potěšilo ()

Bad Romance (2023) (E05) 

Teď jsem málem chcípl, celkově díly byly velice fajn ale tenhle... zaprvé: chtějí udělat nelegální tajnou akci (ta je zahrnuta v díle asi jen na 10%), až moc se řeší vztahy, celkově banda nepřistupuje k akci jako k akci, reálně už i ten tanec či politické řeči jsou...jak to jen říct, když chcete spáchat zločin tak hlavně nenápadně, no a... tady se jim to zrovna tak nepovedlo, v tomhle díle skoro nic nefunguje. 3/10, doufám že to ty další díly vynahradí ()

Místo, ze kterého není návratu (2023) (E07) 

Kámo to jaký koule to tady nabralo. Asi takhle, do 5 ale vlastně i 6 mě seriál trochu štval, neustále nějaká pop hudbička do pozadí, zoomerské bullshity a ten Vibe lovců pokladů jsem necítil. Teprve teď od 7 dílu to nabralo rychlost a konečně nějakou dynamiku. Už je z toho cejtit, jako například z filmů Lovci Pokladů s Nicolasem Cagem ten pocit, že s postavami trávíš intenzivně každou hodinu a máš přehled o čase a naléhavosti. Tady to už konečně je, jen škoda že tak pozdě, škoda že až při 7 epizodě ()

Rodokmen (2023) (E08) 

Hej asi budu působit dost bizarně a kontroverzně ale tady se mi to už začíná dost líbit, hele jasný, pořád mám se seriálem problémy a už kvůli na nic první polovině seriálu, kdy to tolika aspekty ničilo celý seriál teď sleduju alespoň věrné pokračování Lovců Pokladů, i když ne tak vysoko jako původní filmy byly. Jo a musím pochválit útěk z vězení, čímž mám na mysli scénu se sniperem, moc pěkně natočená scéna. ()

Setkání se Salazarem (2023) (E09) 

Kámo trochu mě volba Salazara zarazila, protože to trochu zabíjí původní dva filmy ale ok, hele Salazar s mečem byl badass cool ()

Ochránci pokladu (2023) (E10) 

Nevím jestli pro mě úplně uspokojující konec, neříkám že to nebylo epic ale vzhledem k tomu že moc dobře vím jakou část soundtracku z National Treasure mohli použít a vůbec to provedení pokladu udělat, mohlo to být o chlup lepší, ale jinak paráda, tohle zakončení nemůže nikoho urazit ()

Reklama

Reklama