Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva kadeti vedou paralelní a stejně nebezpečný život. Jeden je vyslancem mafie, infiltrovaný v policejním prostředí jako vyzvědač a druhý naopak vyzvědačem policie v kruzích mafie. Špionážní drama pokračuje na obou stranách. Naproti vzrůstající důvěře začíná tak jako mafie, i policie cítit šikovný podvod. Stres se zvyšuje a Chan a Lau musí jen jediné. Dostat se z této hry živí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (94)

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Mohla bych tu napsat takřka totéž, co k první Volavce - co do kvality jsou oba dost podobné, až na to, že druhý film mi přišel o něco svižnější a odehrával se více v (pro mě) atraktivnějším prostředí přímo mezi triádami a méně na policejní stranici. Bohužel, je také delší, se slzavými scénami tlačí ještě víc na pilu a jelikož tu svižnost cca v poslední třetině trochu ztrácí, nakonec mula od muly pošla a hodnotila jsem je oba stejně. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Děj je umístěn do období před první část. Tedy do let kdy se oba hrdinové teprve začleňovali do policie potažmo hierarchie triád. Dokonce je oběma děj spíše orámován a věnuje se více ostatním dobře známým postavám. Že jde o prachsprosté a nedůstojné ředění nastavované kašičky? Prvních pár minut, respektive do chvíle než-li se děj přesune do událostí roku 1995, se tak může zdát. Poté je to však opět napínavá perfektní kriminálka s promyšleným scénářem, úžasnými herci a skvostným technickým zpracováním. Kvalitativně sice nesporně horší než starší bráška, ovšem stále natolik dobré, že většina snímků podobného ražení může jen tiše závidět. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $3,816,059║ Opäť celkom zaujímavo vykonštruovaná kostra príbehu ale prepojenie medzi udalosťami nulové, v postavách som mal akurát tak miš-maš, dokiaľ som sa dostal do diania a aspoň z časti pochopil o čo tam ide uplynul skoro celý film, ďalej minutáž tu je maximálne ubíjajúca, vizuálne celkom ujde a hudba nabrala na dynamike ale k ponúkaným obrázkom niekedy bola hudba až moc pompézna na to že poväčšinou išlo o statické scénky. /30%/ ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ja si myslím že je to obstojný prequel k jednotke a všetky výhrady už uviedol POMO vo svojom komente a ja s ním v tomto smere súhlasím. Jedno sa ale musí nechať celkovo svet ktorý vytvorili Lau a Mak je tak premyslený že vás skrátka zasiahne bezohľadu na to či máte radi takéto druhy filmov alebo nie. V samotnej dvojke je kopec nezabudnuťeľných scén. výbuch auta, zbavenie sa veľkej 4, ťahanie karie. Jediné čo tento film kazí je to že bol až druhý. Volavka jedna bolo dokonalá a originálna zaťiaľ čo dvojka sleduje osudy tých istých postáv ešte pred tým než medzi nimi došlo k priamej konfrontácií ale pretože vieme že k nej došlo nemá nás tento film absolútne čím prekvapiť nech je akokoľvek zručne natočený a to je a všetky zložky ktoré som spomínal pri jednotke nájdeme aj tu, výkony, hudba, strih, kamera, réžia , scenár.Tiež sa mi veľmi páčilo že ľudia ktorý bývali TU priaťeľmi budú v jednotke nepriatelia. A že aj ten najväčší priateľ zradí vo svete ako je ten ktorý nám Lau a Mak servírujú a za to som im vďačný a samozrejem film by si zaslúžil väčšie hodnotenie dokonca aj odo mňa aj a aj keď osobne zbožnujem zrod hrdinov aj zloduchov tu to bolo skrátka očakávateľné a podané ako samozrejmosť čo mi výsledný dojem skazilo. Inak ako som povedal všetko stručne napísal POMO. thats all. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Hmm tak musím uznat dle některých komentářů, že tohle je zbytečný film, ale je stále dobře zrežírován, jenže mně to přišlo příliš už natahované. Ve filmu spíše převažují nezáživné scény. Stále jsem čekal, že mě film něčím omráčí, ale to nepřišlo, takže zklamání. Chtěl jsem dát alespoň 60%, což by si normálně tento film zasloužil, ale po výborném prvním filmu, je tohle trošičku natahovaná nuda. Tak tak 50% čili HK kmotr se opravdu nekoná, ne ne. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Český dabing obsahuje dvě chyby. Za prvé mluví o Pekingu, městě, resp. pobočce kriminální organizace, jako o postavě, za druhé slovo „chivalry“, tedy statečnost, rytířství resp. charakter či vychování v přeneseném slova smyslu, nechává zcela bez překladu. [Zdroj: G.cz] (asdfasdf)

Reklama

Reklama