Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo přežije, je vítěz. A pro Arnolda Schwarzeneggra, který se marně snaží uprchnout z vězení a dokázat svou nevinu, navíc získaná svoboda. Nejdříve ale musí v podivně kruté televizní show porazit nelítostné gladiátory... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (563)

choze 

všechny recenze uživatele

Běžícího muže jsem vždycky bral jako jednu z mnoha akčních sci-fi pecek v Arnieho filmografii, rovnou předcházejícímu Predátorovi nebo následujícímu Total Recall. Ale navzdory Kingově realistické předloze (kterou určitě nepsal jako podklad pro osmdesátkový akčňák se Schwarzeneggerem) je to jen pitomě zábavné kinobéčko, jemuž chybí péče režisérské osobnosti jako Cameron, McTiernan nebo Verhoeven a které má mnohem blíž ke Komandu, pocházejícímu taky z pera Stevena E. de Souzy. Ten správně vsadil na výrazné gladiátory, brutální killy (výbušný obojek, motorovka v rozkroku) a okázale přiblblé osmdesátkové hláškování a výsledkem je svižný, komiksově přepálený akčňák s nevýraznou režií, toporným Arniem, sexy Alonso a správně arogantním záporákem. A můj oblíbený lovec? Vilný operní tenor Dynamo. Ta formule, blikající vohoz a operní zpěv byly super. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nevím, nakolik je film (ne)věrný předloze a ani mě to nezajímá. Běžící muž je hodně béčková, ale docela slušná Arnoldovka. Výprava je dosti chudá, většina filmu je snad natočena v nějaké garáži, dále vykreslení sci-fi světa se k takovému Total Recall nemůže ani při blížit, ale pokud uskromníte svá očekávání, oblaží vás ryzí osmdesátky včetně několika vtipných momentů... 6/10 ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Kolosální hovadina, která se kvalitou nechytá ani na své guilty pleasure ambice, ani na svou ultra-guilty pleasure dobu. Oproti takovému Komandu je tohle asi stokrát lacinější a křečovitější výstava Arnoldovy fyzické zdatnosti, která navíc trestuhodně mrhá jinak zajímavým futuristickým námětem. Nevím, jestli je debilnější hudba, chaotický střih nebo celé schéma a provedení očekávané gladiátorské show, ale dohromady to dává horko těžko koukatelný paskvil. Za vyzdvihnutí stojí jako tradičně jen hláškující Arnold a navzdory přítomnosti sličné partnerky také absence nějaké otravné romantické linky.. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Neodolatelné béčko, jehož satiricko-antikonzumní stránka je podezřele aktuální dosud (ne že by bylo těžké si z podobných věcí dělat prču) a jehož atmosféru nebo ústřední hudební motiv jen tak nezapomenete. Z dnešního pohledu se ovšem jedná především o dokonale vyvážený koktejl zábavy všeho druhu. (: ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Tento film nie je odpad! aj napriek povesti jeho tvorcov. S novelou S. Kinga má spoločný iba názov (novela samotná je riadna somarina) a motív SURVIVAL GAME. Inak ide o klasickú schwarzeneggerovku, ktorá v mojom rebríčku podobne ladených filmov prekonala aj Komando či Cobru. Navyše tu nájdeme plno skvelých (v rámci žánru samozrejme) hercov resp." týpkov", ktorí radia túto oddychovku do vôd klasiky rokov 80. Technická poznámka: aj napriek technickej nedokonalosti najlepšie Killiana nadaboval Ilja Prachař vo verzii použitej na VHS (firma GOLDEN CROWN - réžia Marie Fronková). PLEASE STAND BY (10.11.2004) ()

Galerie (100)

Zajímavosti (36)

  • Ve scéně, kdy se běžící muži setkají poprvé se Sub-Zerem (Toru Tanaka), je Ben (Arnold Schwarzenegger) naražen Sub-Zerem na mantinel. Poté jeho obrýlený kolega utíká přímo do kamery, načež je možné všimnout si ruky, která jej zbrdí, aby do kamery nenarazil. (Pepy)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

20.02.2021

Přichází dobré zprávy pro fanoušky filmů na motivy literární tvorby Stephena Kinga. Studio Paramount Pictures právě jedná s režisérem Edgarem Wrightem (Baby Driver, Soumrak mrtvých) o spolupráci na… (více)

Reklama

Reklama