Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nick Tellis (Jason Patric) - policista z oddělení narkotik má za sebou neúspěšnou akci proti drogové mafii. Po ní je přidělen k bývalému kolegovi zavražděného policisty, poručíku Henrymu Oakovi (Ray Liotta) a oba se vydávají zpět do temných hlubin podsvětí. Tam ale Nick brzy zjišťuje, že zdánlivě jednoduchý případ brutální vraždy Oakova kolegy je mnohem složitější... Jeho nový parťák o ní možná ví víc, než hodlá prozradit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SEREŠ SE DO NĚČEHO, CO NEMÁŠ ŠANCI POCHOPIT....“ /// Mrtvej polda, vyšetřovací komise ve slepý uličce – což znamená možnost pro Nicka. Jenže život mrtvýho kluka z protidrogovýho byl dost komplikovanej. Ve vzduchu visí sviňárny a prdele černochů by měli poznat středověk, zvlášť když jeho parťák je nevyrovnanej frajer, dělající věci, který by polda dělat neměl. Jenže je to nuda! Povídačky starýho zbrojnoše, co si myslí jeho žena.... Jason Patrick zase nemá tolik charisma, aby utáhl ukecanej film (stejně jako R.Liota s pupkem). A tak mu mrdá ze čtení papírů místo z akce, která se omezuje na výslechy v terénu. Mezi těma tunama keců se to sere (to pozná i nepolicajt...), ale je to furt NUDA. Jo a co doma? Taky na piču! Takže taky NUDA. A chce se mi (asi po dvacátý) spát (ty vole, to snad nikdy nedokoukám...). Povídka vo mrtvým policajtovi, pak vo druhým a vlastně i vo třetím. Film vo pičovině. A přitom bych řekl, že to není zase tak špatná filmařina. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám zajímavej film, u kterýho se dá chrupnout. 2.) Thx za titule ,,Fenri69“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Parádní kriminálka, silná zejména v hereckých projevech. Především Ray Liotta exceluje. Carnahan se ukazuje býti výborným režisérem: jakmile se některá z postav rozběhne, začne ji pronásledovat roztřesená ruční kamera, přičemž ale všechno působí přehledně, atmosféricky, nikoliv chaoticky (úvodní scéna vyrazí dech). Postupně se rozplétá zdánlivě jasný případ a závěrečná dvacetiminutovka se může svojí intenzitou směle rovnat atletickému tréninku na oválu. Škoda, že fakta v pátrání vyplouvají na povrch často jen náhodou a ne nějakým důmyslnějším způsobem. Přesto by možná moje srdeční tepovka z několika posledních minut filmu rozvibrovala kdejaký sportester nad jeho únosnou mez. 6,5 miliónů dolarů(rozpočet)/12,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

A zase ti policajti, co se při svém boji se zločinem, konkrétně s feťáckým podsvětím, dostanou na zcestí a potvrzují tak Nietzscheho filozofickou průpovídku o vejrání do propasti. Hlavní potíží pro mě ovšem nebyla ojetost scénáře - ono je asi vážně těžké přijít s něčím neotřelým... ne, nejvíce mě krkalo, že na mě postavy dostatečně nepůsobily, měla jsem zkrátka těžce v paži, jak hrdinové dopadnou. Asi problém na mojí straně přijímače - farellovitý Jason Patric a dokonce i Ray Liotta zahráli moc dobře. Zrovna tak nemůžu nic vytknout správně ponuré a špinavé atmosféře filmu. Kopnout by se dalo do hrátek s kamerou - snažilo se to o modernost dělením obrazu na 2,3,4 části, nechybí různé filtry, rozostřování a z akčních "běhacích" pasáží jsem div nedostala epileptický záchvat - já prostě "myluju" roztřepané, rozlítané pseudozáběry. Vůbec ne špatné krimi drama, ale nevtáhlo mě to, sorry. A koukám, že při "en-ten-týky-dva-špalíky" zase bylo rozhodnuto o oblíbené nálepce "mysteriózní", ach jo... 61% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Detektiv Nick Tellis (Jason Patric) je vyšetřován pro neoprávněné použití zbraně, kdy při střelbě na drogového dealera zraní těhotnou ženu - a je vyhozen od policie. Po pár měsících ale dostane novou nabídku - s detektivem Henry Oakem (Rayem Liottou) objasnit smrt policisty, který byl zavražděn, když v utajení pronikl do sítě drogového podsvětí. Nick Tellis ale brzy zjišťuje, že za jeho smrtí je něco ví, a i jeho nový parťák o tom ví více, než tvrdí... V krimi thrillerech se sice až tolik nevyžívám, ale ani se jim nebráním, a pokud mne dokáží zaujmout a pobavit, tak jen dobře. Dévédéčko s Narc mi tu leželo hodně dlouho, a nějak jsem se k němu nemohl odhodlat (přiznávám, odrazoval mne i Ray Liotta, kterého taky moc nemusím). Teď jsem se k němu prokousal, a ač nejsem úplně nadšenej, zklamanej taky ne. Námět je docela fajn, i když jak se bude příběh vyvíjet dál jsem tak nějak očekával (závěr sice kapku se vším zamíchal, ale jen trošičku). Herecké obsazení je naopak na jedničku (a to dokonce i Ray Liotta). Celkově jde o nadprůměrně průměrnou detektivku, která neurazí... ()

erased 

všechny recenze uživatele

Na první pohled skvěle uvozená ale tuctová, průhledná a nijak zvlášť zábavná kriminálka, které kraluje majestátní Ray Liotta. Jak výborně zpracované finále, tak i jeho samotný šokující závěr s (ne)příjemně otevřeným koncem však povyšují celý film o třídu výš. A to ani nemluvím o skvělém využití flashbacků a osobních problémů hlavního hrdiny. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Režisér Joe Carnahan přišel s nápadem natočit Narc po shlédnutí snímku Tenká modrá čára (1988). (oje)
  • Tom Cruise byl filmem tak ohromen, že přijal roli výkonného producenta a rozhodl se zajistit snímku větší rozšíření, než bylo původně v plánu. Přesvědčil také režiséra Carnahana ke spolupráci na připravovaném filmu Mission: Impossible III (2006). Nedlouho po začátku produkce ale Carnahan kvůli neshodám s Cruisem odstoupil. (oje)

Reklama

Reklama