Reklama

Reklama

Godzilla no gjakušú

  • Japonsko ゴジラの逆襲 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Druhý díl slavné Godzillí série. V tomto filmu se kromě ničení Tokia musí Godzilla utkat s jejím prvním a nejčastějším protivníkem Anguirem. Konec filmu připravuje půdu pro opravdový souboj titánů Godzilly a King Konga. (Spinosaurus)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

Flego 

všechny recenze uživatele

Druhý príbeh japonskej série o Gojiry ( Godzilla ) nedosahuje ani zďaleka kvality prvého filmu. Je to aj zásluhou nenápaditého režiséra, ktorý nevie, kam by film nasmeroval. Dej je rozháraný a tak zostáva jediným svetlým okamihom dlhý osacký súboj s Anguirusom, gigantickou potvorou podobnou plaziacemu sa ježovi. Videl som americkú verziu a ten dementný komentár bol katastrofálny. Slabší priemer. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

2) GIGANTIS THE FIRE MONSTER (1955)__ORIGINAL SHOWA SERIES 1954-1974__Vzhledem k tomu, že v předchozí první části godzillovské série zbyla z Godzilly jenom kostra, nemá fakticky toto pokračování přímou návaznost. Prostě se její znovuoživení neřeší a bere za fakt, že na začátku filmu je Godzilla objevena letadlem rybářské společnosti na opuštěném ostrově. Je tu několik reminiscencí na ´jedničku´i s ukázkami z ní. Hlavního generála a vědce hrajou ti samí herci. Ovšem na rozdíl od ´jedničky´tady chybí dlouhá vysvětlovací expozice. Boje probíhají v Ósace, s monstrem jménem Anguirus, který vypadá jako kříženec ještěrky a ježka. OSN Japoncům nabízí pomoc a vzhledem ke skutečnosti, že producenty filmu dělali Američani, nesmí chybět záběr na úvodní stranu japonského deníku s palcovými titulky AMERICA OFFERS HELP. Tomu se, 10 let po Hirošimě, říká morální gesto :o). Zatímco ´jednička´ byla přímočará, tady se najde čas i na milostný trojúhelník. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Hrůznou náhodou jsem viděl film nazvaný "Gigantis the Fire Monster" a smutně pokrčil rameny nad tím, že je k dispozici jen v anglickém dabingu na úrovni teletubbies. Další na řadu jsem si vzal film nazvaný "Godzilla Raids Again", který už měl být v originále... Ano, správně jste pochopili. Byl to tentýž film. Tohle pořadí mi úplně zničilo vjemy, ve skutečnosti to byl nejspíš dobrý film (původnímu jsem dal s bídou za dvě). No, přesná ilustrace, v čem je anglický dabing zrůdný...... Jakmile nebylo vidět na ústa, tak někdo něco komentoval (úvodní scéna, letec vyhlíží nad mořem, anglicky: "To jsem já, jmenuji se Keichiro, a už nějakou dobu létám pro svou firmu. Moje práce není jen tak něco, vyhlížím tah tuňáků. Tuňáci jsou velmi ceněná ryba. Tohle odvětví rybolovu zaměstnává spoustu lidí na moři i na souši. Úspěch závisí na mé schopnosti poznat, kudy hejna táhnou. Á, už je vidím. Halo, základno, mám tu hejno na souřadnicích XY. A vida, lodě už zrychlují a nabírají směr. Tak dobrý lov!" // Japonská verze: krásné letecké záběry... "Základno, mám tu hejno na souřadnicích XY."). Mno. Škoda. P.S. doslovný překlad by byl "Godzilla strikes back" :-) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

50% Dej mi bol dosť nejasný, ak to teda nejaký malo. Proste vrátila sa Godzilla a akosi aj nejaké ďalšie monštrum a bojujú spolu v Osake, či kde - a to je najlepšia scéna filmu - no potom sa dej presunie na bojovú loď a do lietadiel a Godzilla je na opustenom ľadovom ostrove a ... a ja sa nudím. Záverečný kill-off dosť slabý. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ve dvojce se snažili pánové od filmu i trochu zpestřit svoje černobílé dílo a jeho závěr natáčeli s bílou přikrývkou. Právě sníh a led byli velice důležitým prvkem k zakončení tohoto filmu, protože na tom samém místě započne jeho další pokračování Kingukongu tai Gojira. Přiznám se však, že scéna s bombardováním Gojiry a pohoří na mě moc velký dojem neudělala. Opět ty samé záběry na výbuchy a zmateně kymácející se příšeru nebyli zrovna košer. Podobný pocit jsem zažíval i při sledování maket tanků a děl. Ještě že ty papírové baráky vypadali tentokrát alespoň částečně věrohodně. Každopádně pánům v převlecích nedalo moc práce to všechno rozšlapat na padrť. Mimo jiné se zde dočkáme i větší akčnosti ze strany lidí, pokud tedy nepočítám marně se snažící vojáky a jejich střílející kanóny. Nikdy bych nečekal, že se zde setkám i se scénkou v níž figurují uprchlí vězni. Zpočátku nesouvisející pasáž, se v zápětí promění v jednu z nejdůležitějších. I zde si však tvůrci neodpustili prvky grotesky a špetku černého humoru. Gojira no gyakushu je plnohodnotným pokračováním legendární Gojiry a rozhodně je na lepší úrovni, nežli další pokračování. Změna na režisérském postu splnila svůj účel a je docela škoda, že v pozdějších dílech nespolupracoval Oda s Hondou. Mohla to být docela zajímavá podívaná. 7/10 ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Kostým Godzilly pro tento film byl méně robustní a lehčí než jeho předchůdce z roku 1954. To usnadnilo herci Haruo Nakadžimovi manipulaci s ním a umožnilo snazší natočení bojových scén Godzilly s Anguirusem. Další zvláštností kostýmu bylo, že neměl dostatečně pohyblivé čelisti – proto se veškeré scény, při nichž Godzilla chrlí svůj atomový oheň, natáčely v detailních záběrech, pro něž byla použita ručně obsluhovaná loutka. (Israha)
  • Pravá a levá půlka krunýře Anguiruse se ve filmu pohybují nahoru a dolů, nejsou pevně připojeny k zádům monstra. Není zcela jasné, zdali se jedná o chybu ve filmu, způsobenou nekvalitním provedením kostýmu, nebo o cílený vzhledový prvek. (Israha)
  • Film ve své době získal převážně negativní ohlasy od kritiků i diváků, kritizovala se především uspěchanost, se kterou byl natočen. Také proto přišlo následující filmové dobrodružství Godzilly až po relativně delším časovém úseku (King Kong vs. Godzilla, 1962). (Israha)

Reklama

Reklama