Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mrazivý thriller o muži, jehož nejhoršími nepřáteli se stanou světlo a svědomí, před kterými se nedá utéct. Dvojice švédských detektivů Engstrom a Vik přijíždějí na samý sever Norska a jako první případ dostanou vraždu patnáctileté dívky. Vrah po sobě důkladně zametl stopy a zdá se, že jedinou stopou k němu je dívčin zapomenutý batoh. Past nalíčená policisty téměř sklapne - ale vzápětí dojde k nečekanému a tragickému zvratu... (ČSFD)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Tak já to mám přesně naopak, remake v mých očích poráží originál ve všech směrech. Hlavně mě víc baví větší napětí mezi policejníma partnerama (a teda i možnej motiv parťákovy vraždy, kdyby to nebyla nehoda) a celkově chemie mezi postavama tam funguje mnohem líp. A Al Pacino je prostě lepší herec, to se nedá nic dělat. A jeho postava asi byla napsaná trochu líp než v tomhle originále.

eldina

eldina (hodnocení, recenze)

dodnes som netušila, že je aj "originál" film Insomnia...hned som si ho aj pozrela, nakoľko mám veľmi rada ten s Al Pacinom...tento sa mi páčil ešte viac...ako inak-milujem škandinávsku kinematografiu a Stellana nevynímajúc.../hudba na konci, k titulkom  je fantastická/..

petr.c17

petr.c17 (hodnocení, recenze)

Měl jsem pocit, kdybych mohl použít název knihy: Svět podle Garpa, že vidím náznak: svět podle Lynche (Twin Peaks) trochu také podle Kafky (Proces třeba). Komisař Engström je tak nečekaně bez emocí, že člověku chladne krev. Ovšem ta kamera, jak snímá některé sekvence - to je pastva: například na chvíli se stane jako by "okem" samotného komisaře, najednou zazní kroky ze strany a komisař, jako by se rozdvojil, vychází z pozarohu. Nebo: komisař doslova usne za volantem...pak střih a už je jinde živ a zdráv - krásné novátorství, užil jsem si. Cítil jsem ve vzduchu takové tajemno, jako kdyby UFO nebo démoni...ale možná severský humor :-)) Dokonce i dabing vůbec nerušil, chválím :-) Verze z USA mě neláká, ten Hollywood prostě nemusím, howgh

Související novinky

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

14.01.2017

Třetí ročník přehlídky současného severského filmu Scandi představí v kinech nové tituly i tvůrce. Skandinávský rodinný film, komedie, současné i historické drama, horory i detektivky. Zástupci všech… (více)

Reklama

Reklama